Χάλασε ο ηλεκτρονικός πίνακας. Ξανά...

By Οκτωβρίου 15, 2017

Έχει γίνει, ίσως, κουραστικό να αναφερόμαστε συνεχώς σε προβλήματα αναφορικά με το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης. Πού να μην είχαμε, δηλαδή ένα και μοναδικό όλο κι όλο στη Λέσβο.

Αυτή τη φορά, πρόκειται για τον ηλεκτρονικό πίνακα. Τον δεύτερο, μην μπερδευτείτε. Γιατί έχουμε και δύο, τρομάρα μας. Βέβαια, ούτε ο πρώτος δουλεύει, οπότε ίσως σε λίγο καιρό αποκτήσει και τρίτο η πολύπαθη αυτή αθλητική εγκατάσταση. Το Γραφείο Προμηθειών του Δήμου Λέσβου να είναι καλά κι από δημόσιες σχέσεις, άλλο τίποτα, διαχρονικά.

Όσοι άντεξαν να μετρούν το σκορ, έμειναν ως το τέλος, πολλοί όμως έφυγαν στο ημίχρονο | © SportLesvos.gr

Δεν είναι πρωτόγνωρο για το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης να μη δουλεύει ο ηλεκτρονικός πίνακας. Και πέρυσι υπολειτουργούσε. Και πρόπερσι θυμάμαι να γράφουμε για "Πρεμιέρα στα... τυφλά". Γενικώς, και τα προηγούμενα χρόνια, όλο κάτι χαλούσε και όλο "μπαλώματα" γίνονταν. Χθες, όμως, στη διάρκεια των ημιτελικών του Κυπέλλου Λέσβου "Γ. Καρέκος", έσβησε οριστικά. Γιοκ! Αποτέλεσμα ήταν, οι διαιτητές και η γραμματεία να κάνουν φιλότιμη προσπάθεια να συνεννοηθούν με παίκτες και προπονητές, χρησιμοποιώντας χρονόμετρα χειρός. Οι δύο πάγκοι απέκτησαν ξαφνικά και... στατιστική. Κρατούσαν τα φάουλ, μετρούσαν από μέσα τους τα δευτερόλεπτα, πού και πού φώναζαν και το σκορ προς την κερκίδα. Να ξέρουν και εκείνοι οι δύσμοιροι, τι ακριβώς παρακολουθούν! Μεσάνυχτα έφυγαν από εκεί. Και χαρά στο κουράγιο τους, να τα λέμε όλα.

Μυτιλήνη, 2017. Οσονούπω 2018. Και να ήταν μόνο ο ηλεκτρονικός πίνακας το πρόβλημα. Οι ομάδες παρακαλούν από την αρχή της σεζόν να τοποθετηθεί ένας υπάλληλος, που να κάνει τα στοιχειώδη, πέρα από το να ξεκλειδώνει το μεσημέρι και να κλειδώνει το βράδυ. Ξέρετε, κύριοι της δημοτικής αρχής, χρειάζεται φροντίδα μια κλειστή αθλητική εγκατάσταση. Όταν λέμε κλειστή, εννοούμε στεγασμένη. Το έχουμε; Γιατί πρέπει να αναφερθεί πως, σε παγκόσμια πρωτοτυπία, το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης κλείνει εντελώς τους καλοκαιρινούς μήνες. Κανονικά, με λουκέτο. Και θα περίμενε κανείς, παρότι κλείνει, να γίνονται έστω τα στοιχειώδη. Αλλά φαίνεται, πως ούτε στα αυτονόητα δεν μπορεί να βασίζεται κανείς σε αυτόν τον τόπο...

Είναι και σχετικά καινούριος. Ο παλιός κράτησε περισσότερο...

Κατά τα άλλα, την ίδια ώρα, κάπου και κάπως σε ένα χωριό "ξεφυτρώνει" ένα ακόμα ποδοσφαιρικό γήπεδο με συνθετικό τάπητα. Το χρέος προς τον αθλητισμό του νησιού γίνεται, δηλαδή, και με το παραπάνω... Ζήτω το ποδόσφαιρο. Ζήτω η μικροπολιτική λογική της ψηφοθηρίας. Ζήτω οι εκλογές.

ΥΓ1: Αγαπητέ κύριε Αλεξίου, πρόεδρε του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, στην αρμοδιότητα του οποίου βρίσκονται οι αθλητικοί χώροι, μια καλοπροαίρετη συμβουλή. Να επισκέπτεστε συχνά τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Δίχως προσκλήσεις. Δεν είναι και πολλές, άλλωστε. Εντάξει, το γραφείο σας είναι ανοικτό για όλους. Και τα γήπεδα, όμως, το ίδιο. Αν κάτι μπορεί να προσφέρει η δημοτική αρχή στον αθλητισμό, αφού για τα μεγάλα αθλητικά έργα ακούμε όλο μέλι-μέλι, αλλά από τηγανίτα τίποτα, είναι να δώσει λύσεις με μικρές παρεμβάσεις στα καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Αναφέρομαι σε εσάς, με αφορμή τα όσα διάβασα σε μια δημόσια συζήτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, γύρω από το θέμα, το οποίο ανακίνησε ο προπονητής Στρατής Αλμπάνης. Προς τιμήν σας, συμμετείχατε στην κουβέντα, στην οποία παρέθεσαν με σαφήνεια τα λειτουργικά ζητήματα αθλητές και προπονητές. Άλλοι, στη θέση σας, θα περίμεναν να καταλαγιάσει το θέμα ή στην καλύτερη περίπτωση θα επικοινωνούσαν με προσωπικό μήνυμα, ώστε να αποφύγουν τη δημόσια αντιπαράθεση επιχειρημάτων...

Έγιναν εργασίες στεγανοποίησης της οροφής ή θα έχουμε στα πρωτοβρόχια τα περσινά; | © SportLesvos.gr

ΥΓ2: Κύριε Ταμβακέλλη, αντιδήμαρχε αθλητισμού και πρώην πρόεδρε του νομικού προσώπου, στο οποίο σας διαδέχθηκε ο κ. Αλεξίου, ο θυμόσοφος λαός μας λέει πως "με τις πορδές δεν βάφονται αυγά". Ωραίο το Κλειστό Γυμναστήριο με το φρεσκοβαμμένο παρκέ, αλλά δεν αποδεικνύεται αρκετό. Με οροφή που τρέμει το φυλλοκάρδι μας, μην πιάσει καμιά μπόρα γιατί στάζει, με μπάνια που κάνεις προσευχή να τρέξει λίγο ζεστό νερό, με ηλεκτρονικό πίνακα που δεν δουλεύει, με πολλές λάμπες οροφής που δεν ανάβουν, με πάχνη σκόνης ακόμα και στα πιο κεντρικά σημεία πρόσβασης ή με ιστούς αράχνης σε κάθε γωνιά κυριολεκτικά, αυτό δεν είναι Κλειστό Γυμναστήριο. Περισσότερο με παρατημένο σπίτι στην εξοχή μοιάζει. Μόνο που ακόμα κι έτσι αποτελεί περιουσία της κοινωνίας της Λέσβου. Μεριμνήστε λοιπόν τα δέοντα, γιατί η συζήτηση αφορά και εσάς.

ΥΓ3: Ας κάνουμε και λίγα μαθηματικά. Για κάθε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο χωριού, που καλώς γίνεται (μην παρεξηγηθούμε), περίπου 30-40 παιδιά αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους, παίζοντας καθημερινά σε αυτό. Και άλλοι 20 περίπου ενήλικες, αγωνίζονται συχνά-πυκνά με την ομάδα του χωριού στα επίσημα πρωταθλήματα. Υπόθεση δηλαδή, 50-60 ανθρώπων. Το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης φιλοξενεί τα τρία αθλήματα σάλας, μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ, στα οποία με πρόχειρους υπολογισμούς συμμετέχουν:

Μπάσκετ
10 ομάδες ανδρών (x12-15 αθλητές)
5 ομάδες γυναικών (x10-12 αθλήτριες)
4 ομάδες νεανίδων (x8-10 αθλήτριες)
4 ομάδες εφήβων (x8-10 αθλητές)
6 ομάδες κορασίδων (x12-15 αθλήτριες)
6 ομάδες παίδων (x12-15 αθλητές)
Περισσότερα από 150 παιδιά μικρότερων ηλικιών σε διάφορες ακαδημίες

Βόλεϊ
8 ομάδες γυναικών (x12-15 αθλήτριες)
6 ομάδες κορασίδων (x12-15 αθλήτριες)
9 ομάδες παγκορασίδων Α' (x12-15 αθλήτριες)
9 ομάδες παγκορασίδων Β' (x12-15 αθλήτριες)
Περισσότερα από 80 παιδιά μικρότερων ηλικιών σε διάφορες ακαδημίες
Bonus | Μέχρι πέρυσι εκπροσώπηση στην Α2 ανδρών με τον ΑΟ Μυτιλήνης

Χάντμπολ
4 ομάδες ανδρών (x15-18 αθλητές)

ΣΥΝΟΛΟ: 1200 άτομα (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται προπονητές και κυρίως γονείς, που επιμένουν να στρέφουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό.

Αυτά τα λίγα, γιατί μερικοί ακόμα και τώρα που διαβάζουν αυτές τις γραμμές, είμαι βέβαιος ότι οραματίζονται ένα ακόμα γήπεδο με πλαστικό χορτάρι, προς άγρα ψήφων. Ονειρεύονται το εύκολο, γιατί ίσως δεν μπορούν να τα καταφέρουν στα δύσκολα, αν κρίνουμε από τη διαχρονική ανικανότητα Δήμου, Περιφέρειας και βουλευτών να βρουν χειροπιαστή λύση για το Κολυμβητήριο ή για ένα νέο σύγχρονο Κλειστό Γυμναστήριο... 

ΥΓ4: Από την τοποθέτησή του, προβληματικός ο συγκεκριμένος πίνακας. Ξεκάθαρα λανθασμένη αγορά. Πόσο κοστίζει επιτέλους ένας καινούριος; 

ΥΓ5: Εκείνοι που πρέπει να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της αθλητικής τους κοινότητας, αλλά και της δύναμής τους, είναι όσοι ασχολούνται με τα αθλήματα σάλας. Δεν αρκούν οι διαπιστώσεις. Είναι ώρα για δυναμικές αντιδράσεις.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey