Έκανε το 1-0 ο Παπάδος Γέρας!

09/06/2016 - 12:42 Τελευταία τροποποίηση στις 09/06/2016 - 13:34

Ο πρώτος τελικός της Α' Κατηγορίας ΤΕΟ ΕΟΚ Λέσβου στους άνδρες ήταν συναρπαστικός, με τον Παπάδο Γέρας να κατακτά τη νίκη, πετυχαίνοντας το 1-0 στη σειρά απέναντι στον Αιολικό, απέχοντας έτσι μία ακόμα νίκη από τον τίτλο και τη διατήρηση των σκήπτρων εντός των νησιωτικών τειχών.

Σε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα από τους φίλους του μπάσκετ, που βρέθηκαν στις κερκίδες του Κλειστού της Νεάπολης και έδωσαν χρώμα σε ακόμα ένα παιχνίδι, η ομάδα του Βασίλη Ανδριώτη πήρε το ροζ φύλλο αγώνα χάρη σε ένα ξέσπασμά της στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Μέχρι εκείνο το σημείο, ο Αιολικός στεκόταν αντάξιος των προσδοκιών των φίλων του, που είχαν στήσει στην εξέδρα το δικό τους πάρτι, με τύμπανα, συνθήματα, χαρτάκια και γενικώς έντονο παλμό. 

Το πρώτο 10λεπτο ξεκίνησε νευρικά για τον Παπάδο, που δεν μπορούσε να φτάσει εύκολα στο αντίπαλο καλάθι. Την ίδια στιγμή ο Αιολικός έβγαζε ενέργεια στο παρκέ και παίζοντας ψυχωμένα σε άμυνα και επίθεση κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα έξι πόντων, για να κλείσει όμως η πρώτη περίοδος στο 11-13. Ο Αιολικός συνέχισε να παίρνει πόντους στην επίθεση με κάθε τρόπο και στα μισά του δεύτερου 10λεπτου πέρασε μπροστά και με +8 (23-31), όμως η ομάδα της Γέρας πήρε μπροστά σε εκείνο το σημείο και με εύκολους πόντους από τα αδέρφια Γιάννη και Γρηγόρη Ζεστό, αλλά και από τον Σταμούλη, όχι μόνο επέστρεψε, αλλά πέρασε και μπροστά, έστω και με το ισχνό +2 στο ημίχρονο (34-32). 

Η τρίτη περίοδος ήταν ισορροπημένη, με τον Αιολικό να μένει κοντά στο σκορ και να δείχνει ότι θα μπορούσε να παλέψει μέχρι το τέλος, απέναντι σε έναν αντίπαλο που μπορεί να μη διαθέτει βάθος στο ρόστερ του, αλλά έχει τους παίκτες και την εμπειρία για να θεωρείται το φαβορί στη σειρά των τελικών. Οι δύο ομάδες πήγαν στους πάγκους τους με το σκορ στο 45-44 στο τέλος της τρίτης περιόδου και άπαντες περίμεναν την τελευταία πράξη του συγκλονιστικού παιχνιδιού. Όμως κάπου εκεί, ο Αιολικός έπαθε black out! Η Γέρα έγινε πιεστική στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δυσκολέψει πολύ τον Αιολικό ακόμα και στο κατέβασμα της μπάλας και με διαδοχικά κλεψίματα, αλλά και ελεύθερα σουτ τριών πόντων από Γιάννη Ζεστό, Σταμούλη και Κακαγιάννη, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +15 πέντε λεπτά πριν το τέλος (59-44), αφού ο Αιολικός αδυνατούσε όχι μόνο να σκοράρει, αλλά να εκδηλώσει έστω μια οργανωμένη επίθεση. Το τελευταίο τρίλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού παρά τα δύο τρίποντα του Ιορδάνου, οι παίκτες του Στρατή Αλμπάνη ήταν αδύνατον να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του ματς.

Ο Παπάδος κατάφερε να σκοράρει 27 πόντους στην τέταρτη περίοδο, διαχειριζόμενος άψογα τις δυνάμεις και την εμπειρία του, "χτυπώντας" στο κατάλληλο σημείο για να πάρει σχετικά εύκολα το πρώτο ροζ φύλλο στη σειρά των τελικών και πλέον το Σάββατο (11/6, 20:00) θα έχει την ευκαιρία με νίκη να σηκώσει το τρόπαιο. Ο Αιολικός από την άλλη μεριά, πρέπει να αντιδράσει για να μείνει στο... κόλπο και για να συμβεί αυτό, οφείλει να αποτρέψει ανάλογο δικό του black out στο δεύτερο τελικό, αφού πλέον κανένα λάθος δεν συγχωρείται.

Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης ο Γιάννης Ζεστός (24π), με τον Γρηγόρη Ζεστό (18π) να τον ακολουθεί σε απόδοση και τους Σταμούλη (10π), Κακαγιάννη (9π) να προσφέρουν ποιοτικές λύσεις στην ομάδα της Γέρας. Από πλευράς Αιολικού διακρίθηκαν επιθετικά οι Ιορδάνους (12π), Χατζούδης (10π), Χατζηγιαννάκης (9π) και Τσακαλάκης (7π). 

Παράπονα από τη διαιτησία των Κ. Ροδίτη και Π. Λεβεντέλλη έχουν και οι δύο ομάδες, που ωστόσο διαμαρτύρονται από... συνήθεια ακόμα και για τις ίδιες φάσεις. Σε ένα άθλημα επαφής όμως, όπως το μπάσκετ και ειδικά σε έναν αγώνα τόσο δυναμικό και κρίσιμο όσο ο χθεσινός, είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν στιγμές μέσα στο ματς, που θα ερμηνεύονται κάθε φορά διαφορετικά τόσο από τον επιτιθέμενο, όσο και από τον αμυνόμενο, με κύριο μέλημα των διαιτητών να διαχειριστούν σωστά κάθε ειδική κατάσταση και πολύ περισσότερο τα πολλά φάουλ.

Το Φύλλο Αγώνα

ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ – ΑΙΟΛΙΚΟΣ 72-61
Διαιτητές: Ροδίτης Κ. - Λεβεντέλλης
Ημίχρονο: 34-32
Δεκάλεπτα: 11-13, 23-19, 11-12, 27-17
ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (Ζεστός Ι.): Ζεστός Ι. 24(1), Μαντζουράνης 5, Ζεστός Γ. 18,Σταμούλης 10(3), Χατζηντάνος 6, Κακαγιάννης 9(1), Ταμβακέλλης, Ανδρικόπουλος
ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Αλμπάνης): Χατζούδης 10(2), Χατζηγιαννάκης 9(2), Τσακαλάκης 7, Ιωαννίδης 4(1), Τζουραμάνης 7, Κουλουμπής 9(1), Ιορδάνους 12(4), Χορέβας, Λυκαρδόπουλος 3(1), Σίσκας, Μαλαματίνας

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα, οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν απέναντι από την εξέδρα, σε σκηνικό που θύμισε έναρξη αγώνα της... Euroleague, ενώ ο πρόεδρος του Παπάδου Γέρας Βασίλης Ανδριώτης βράβευσε την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την εθελοντική προσφορά των υπηρεσιών της στους αγώνες μπάσκετ, σε μια κίνηση που σίγουρα οφείλει να βρει μιμητές, αφού το έργο αυτών των ανθρώπων είναι το λιγότερο άξιο επαίνων.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey