Έκανε το 1-1 ο Αιολικός!

13/06/2016 - 12:38 Τελευταία τροποποίηση στις 13/06/2016 - 12:49

Η σειρά των τελικών της Α' Κατηγορίας ανδρών ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου θα κριθεί σε τρίτο παιχνίδι, αφού το Σάββατο ο Αιολικός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1, επικρατώντας στην παράταση του Παπάδου Γέρας με 53-43, σε ματς που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό της Νεάπολης.

Για ακόμα μία φορά ωστόσο δεν έλειψαν οι εντάσεις στη διάρκεια, αλλά και στη λήξη του αγώνα, με τους Γεραγώτες να διαμαρτύρονται προς τη διαιτητή Ελένη Μαριγλή καθώς έκλεινε το φύλλο αγώνα και την κατάσταση να φεύγει εκτός ελέγχου. Η πρώτη διαιτητής της συνάντησης κράτησε μάλιστα το δελτίο του Γιάννη Ζεστού και από τα όσα έχει καταγράψει στο φύλλο αγώνα θα εξαρτηθεί η όποια τιμωρία του. Διαμαρτυρίες υπήρχαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και από τους δύο πάγκους, με τους Μαριγλή και Μυλωνά να γίνονται δέκτες παραπόνων σε κάθε τους (μη) σφύριγμα. Στη λήξη του παιχνιδιού πάντως η κατάσταση εκτροχιάστηκε, με ύβρεις κατά δικαίων και αδίκων και εικόνες που δεν έχουν καμία θέση στον αθλητισμό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο δεύτερος τελικός έμεινε σε πολύ χαμηλό σκορ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις και μετά βίας, ακόμα και μετά το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, ο Αιολικός ξεπέρασε τους 50 πόντους, ενώ η Γέρα έμεινε στους 43. Οι παίκτες ήταν άστοχοι, ενώ οι άμυνες σε πολλά σημεία του αγώνα ξέφυγαν από τα επίπεδα του ανεκτού και μετατράπηκαν σε καθαρό... ξύλο, υπό την ανοχή ωστόσο των δύο διαιτητών. Αναπόφευκτα, επήλθε εκνευρισμός εντός και εκτός παρκέ, με τον Αιολικό και τον Παπάδο να εναλλάσσονται στο σκορ ακόμα και στο τελευταίο λεπτό.

Για να φτάσουμε ως εκεί όμως, είχαν προηγηθεί 39 λεπτά αγώνα, στα οποία κυριάρχησε το... αντί-μπάσκετ και από τις δύο ομάδες. Ο Αιολικός προηγήθηκε με 12-11 στο πρώτο 10λεπτο και 22-20 στο ημίχρονο, με τον Παπάδο Γέρας να καθοδηγείται από τον Γρηγόρη Ζεστό, κλείνοντας το τρίτο 10λεπτο στο -1 (32-31), χάνοντας ωστόσο με αποβολή τον Μαντζουράνη! Στην τέταρτη περίοδο, οι Γεραγώτες πέρασαν μπροστά και με +3, ένα τρίποντο όμως του Κουλουμπή επανέφερε τον Αιολικό στη διεκδίκηση της νίκης και ακολούθησε ένα φινάλε με συνεχείς εναλλαγές στο προβάδισμα.

Ο Παπάδος Γέρας έμεινε στο -2 (40-38) 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά ο Γρηγόρης Ζεστός ισοφάρισε (40-40). Ο Αιολικός κέρδισε φάουλ στα 5 δευτερόλεπτα, ο Χατζηγιαννάκης σκόραρε 1/2 (41-40), αλλά στην τελευταία φάση της Γέρας ο Σταμούλης οδηγήθηκε ξανά στη γραμμή των βολών, με το ρολόι να δείχνει 1 δευτερόλεπτο. Ισοφάρισε αρχικά (41-41), όμως έχασε τη δεύτερη και παράλληλα μπαίνοντας πιο γρήγορα από το επιτρεπτό στη ρακέτα, έδωσε το δικαίωμα στον Αιολικό -που πήρε τάιμ άουτ- να κάνει επαναφορά από το κέντρο. Εκεί ο Ιωαννίδης πάσαρε στον Ιορδάνου, το τρίποντο του οποίου ήταν άστοχο και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Στο έξτρα 5λεπτο, ο Παπάδος στερήθηκε τις πολύτιμες υπηρεσίες του πρώτου σκόρερ του χθες Γρηγόρη Ζεστού (20π), που είχε αποχωρήσει με πέντε φάουλ και αυτόματα έλειψε το καθαρό μυαλό από το παρκέ, ενώ από τη στιγμή που δεν κατάφερε να πάρει ροζ φύλλο στο τέλος της κανονικής διάρκειας, είχε αδειάσει ψυχολογικά και αγωνιστικά. Ο Αιολικός κατάφερε να πάρει διαφορά 4-5 πόντων, την οποία όσο περνούσε ο χρόνος συνεχώς διεύρυνε, με τον Παπάδο να βγαίνει σταδιακά εντελώς εκτός αγώνα, με νεύρα και στον πάγκο μεταξύ των παικτών. Το τελικό 53-43 έφερε το 1-1 στη σειρά, αλλά τα όσα ακολούθησαν προκαλούν εύλογα ερωτηματικά για το εάν και κατά πόσο θα κυλήσει ομαλά ο τρίτος τελικός, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη (15/6, 20:00) στο Κλειστό της Νεάπολης...

Το Φύλλο Αγώνα

ΑΙΟΛΙΚΟΣ – ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ 53-43 παρ. (κ.α 41-41)
Διαιτητές: Μαριγλή - Μυλωνάς
Ημίχρονο: (12-11, 10-9, 10-11, 9-10) (12-2)
ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Αλμπάνης): Τσακαλάκης 6, Ιωαννίδης 13(2), Χατζηγιαννάκης 3, Κουλουμπής 8(2), Χατζούδης 6, Ιορδάνους 8(1), Τζουραμάνης 1, Μαλαματίνας 5(1), Λυκαρδόπουλος 2, Χορέβας 1, Σίσκας
ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (Ζεστός Ι.): Ζεστός Γ. 20(1), Ζεστός Ι. 4, Ανδρικόπουλος 1, Κακαγιάννης 5, Σταμούλης 7(1), Χατζηντάνος 4, Μαντζουράνης 2, Μαυρογιαννάκης, Τσολάκης, Ταμβακέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey