Τα σκήπτρα παρέμειναν στον Παπάδο Γέρας! [pics]

16/06/2016 - 11:35 Τελευταία τροποποίηση στις 16/06/2016 - 12:31

Ο τίτλος του πρωταθλητή της Α' Κατηγορίας ανδρών ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου κατέληξε στα χέρια του Παπάδου Γέρας, ο οποίος επιβλήθηκε του Αιολικού στον τρίτο τελικό της σειράς με 68-55 και διατήρησε έτσι τα σκήπτρα του, κατακτώντας για έκτη φορά το τρόπαιο την τελευταία δεκαετία, έχοντας αγωνιστεί τρεις φορές στη Γ' Εθνική στη διάρκεια αυτής.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης βρέθηκε πολύς κόσμος, που γέμισε ασφυκτικά τις εξέδρες. Είναι χαρακτηριστικό πως για να χωρέσουν όλοι όσοι ήθελαν να παρακολουθήσουν το ματς, χρειάστηκε να σταθούν όρθιοι στο κάγκελο! Ο αγώνας ήταν καλύτερος από κάθε άλλον στη σειρά, με εναλλαγές στο προβάδισμα και μεγάλα σερί. 

Ο Αιολικός ξεκίνησε καλύτερα, μπαίνοντας δυναμικά και χτίζοντας από την αρχή μια μικρή διαφορά, με αιχμή του δόρατος τον Κουλουμπή. Το πρώτο 10λεπτο έκλεισε με την ομάδα του Στρατή Αλμπάνη στο +6 (10-16), αλλά στη συνέχεια ο Παπάδος Γέρας άρχισε να ισορροπεί και με ένα καλό ξέσπασμα όχι μόνο έφερε το ματς στα ίσα, αλλά πέρασε στο ημίχρονο και με +2 (26-24).

Το τρίτο 10λεπτο είχε δύο όψεις. Ο Αιολικός μπήκε... φουριόζος και έτρεξε ένα σερί 0-8 στο ξεκίνημα (26-32), ενώ λίγο αργότερα προσπέρασε και με +8 (28-36). Ένα τρίποντο όμως του Σταμούλη στη λήξη του χρόνου επίθεσης (31-37), έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης για τους Γεραγώτες, που έσφιξαν την άμυνά τους, έκαναν διαδοχικά κλεψίματα της μπάλας και πρόσθεσαν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Ο Αιολικός δυσκολευόταν στην επίθεση, ενώ συμπληρώνοντας πολύ γρήγορα τα πέντε φάουλ μόλις στο 6:19 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, έστελνε συνεχώς τον Παπάδο στις βολές.

Στο ίδιο διάστημα, σκόραρε μόνο με ένα τρίποντο του Κουλουμπή και μια βολή του Τσακαλάκη, πόντοι που όμως δεν αρκούσαν για να τον κρατήσουν στο ματς. Το υπέρ του 31-37 μετατράπηκε μέσα σε ένα τρίλεπτο σε 41-37, με το τρίτο 10λεπτο να ολοκληρώνεται τελικά χάρη σε τρεις ελεύθερες βολές σε 41-40 υπέρ της Γέρας.

Η τέταρτη περίοδος θύμισε κάτι από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα στον πρώτο τελικό. Η ομάδα της Γέρας, έχοντας απόλυτα συγκεντρωμένους τους Γρηγόρη Ζεστό (23π) και Στέλιο Κακαγιάννη (17π), οι οποίοι πήραν πολλές βοήθειες και από τον Στρατή Ματζουράνη (12π), έτρεξε ένα ακόμα μεγάλο σερί και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τα τελευταία λεπτά, περνώντας μπροστά ακόμα και με +15. Κάποια τρίποντα από Ιωαννίδη και Ιορδάνους δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν την κατάσταση για τον Αιολικό, αφού η Γέρα είχε κάθε φορά μια απάντηση και ο τίτλος κατέληξε έτσι στην ομάδα του Παπάδου, που στα τελευταία λεπτά χρησιμοποίησε ακόμα και παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί δευτερόλεπτο στα Playoffs.

Απαρατήρητη πέρασε η διαιτησία των Κ. Ροδίτη και Ν. Ζηρόπουλου. Στη λήξη του τελικού, ο Πρόεδρος της ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου, Δημήτρης Κουκουνιάς συνεχάρη τους πρωταθλητές και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, Μιχάλης Ταμβακέλλης, έκανε την απονομή του τροπαίου στον αρχηγό Γρηγόρη Ζεστό, ο οποίος φώναξε δίπλα του και τον αδερφό του Γιάννη, που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο κρίσιμο τελευταίο ματς λόγω τιμωρίας.

Το Φύλλο Αγώνα

ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ – ΑΙΟΛΙΚΟΣ 68-55
Διαιτητές: Ροδίτης Κ. - Ζηρόπουλος
Ημίχρονο: 10-16, 16-8, 15-16, 27-15
ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (Ζεστός Γ.): Μαντζουράνης 12, Ζεστός Γ. 23, Κακαγιάννης 17(3), Χατζηντάνος 3, Σταμούλης 6(1), Μπουμπουλέντας 5, Ταμβακέλλης 2, Μαυρογιαννάκης, Μποζουτζίδης, Τσολάκης, Ανδρικόπουλος, Συναχείρης
ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Αλμπάνης): Κουλουμπής 14(1), Χατζηγιαννάκης 2, Λυκαρδόπουλος 7(1), Τσακαλάκης 8(1), Τζουραμάνης 3, Ιωαννίδης 13(2), Ιορδάνους 8(1), Χορέβας, Χατζούδης, Σίσκας, Μαλαματίνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey