Χτίζει τις βάσεις ο Αιολικός

05/07/2017 - 13:32

Το μπασκετικό τμήμα του Αιολικού, πιστό στις προ τριμήνου εξαγγελίες του, προχωρά στην αναβάθμιση των ακαδημιών του, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο δουλειάς και εξέλιξης των νεαρών αθλητών. 

Τα μέλη του ΣΦΑΜ, που "τρέχουν" διοικητικά το τμήμα, προχώρησαν στη σύσταση προπονητικού τιμ, με επικεφαλής τον προπονητή του ανδρικού Γιώργο Γκούμα, ο οποίος πλαισιώνεται από τον προπονητή και πρώην αθλητή του μπάσκετ Γιώργο Σισμανίδη, καθώς και τον προπονητή στίβου Γιάννη Παρασχόπουλο. Υπεύθυνος των ακαδημιών, στο πλευρό του κόουτς Γκούμα, θα είναι ο Στέφανος Μαρίνος, πτυχιούχος γυμναστής, απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ με ειδίκευση στο μπάσκετ. Σκοπός του Αιολικού είναι τα παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα, αλλά παράλληλα να μάθουν όλες τις αρχές και τα μυστικά του μπάσκετ.

Στα νέα "ήθη και έθιμα" του συλλόγου προστίθεται κάθε εβδομάδα το αναλυτικό πρόγραμμα προπόνησης, που θα ανακοινώνεται ώστε να γνωρίζουν οι γονείς των μη αγωνιστικών τμημάτων τι έχουν διδαχθεί τα παιδιά. Επιπλέον μια φορά το μήνα θα πραγματοποιείται συνάντηση με τους προπονητές, στα γραφεία του ΣΦΑΜ, για την ενημέρωση και την επίλυση ενδεχόμενων αποριών. Επίσης, με ευθύνη των προπονητών θα διενεργούνται θεωρητικά μαθήματα για τη σωστή εκμάθηση των μπασκετικών όρων και θα κρατείται ειδικό τετράδιο για τις επιδόσεις των αθλητών. Επιπλέον, στα θεωρητικά μαθήματα θα καλούνται και διαιτητές του νησιού μας για την επεξήγηση και κατανόηση επιμέρους φάσεων και κανονισμών.

Νέα καινοτομία στην προπόνηση των ακαδημιών και των αγωνιστικών τμημάτων μας θα αποτελούν οι προπονήσεις χωρίς μπάλα, για τη σωστή οστική και μυϊκή ανάπτυξη των νεαρών αθλητών. Το παραπάνω πρόγραμμα θα το επιμελείται ο ειδικά καταρτισμένος προπονητής στίβου Γιάννης Παρασχόπουλος. Η σημασία της συνέργειας σώματος και μυαλού αποτελεί προτεραιότητα για το άθλημα του μπάσκετ, αλλά και για την κοινωνική ένταξη των παιδιών. Μια ακόμα αλλαγή στις προπονήσεις θα είναι η αύξηση τους εβδομαδιαίως σε τέσσερις, από δύο που ήταν μέχρι πέρυσι. Το τακτικό κομμάτι θα ισούται έτσι με το τεχνικό και το σωματικό, με στόχο τα παιδιά να μπορούν να ανταποκριθούν στην πορεία της σεζόν, καθώς οι αγωνιστικές υποχρεώσεις θα αυξάνουν, είτε μέσω των επίσημων αγώνων, είτε μέσω των φιλικών.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε, θα πραγματοποιούνται δράσεις και ομιλίες από επιστήμονες του αθλητικού χώρου, που σκοπό θα έχουν τη σφαιρική γνώση του αθλητισμού, καθώς και την εξέλιξη του τρόπου ζωής των νεαρών αθλητών των τμημάτων του συλλόγου. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα και έτσι μέσα από φιλικές συναντήσεις με άλλες ομάδες, αλλά και διάφορες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, θα γίνεται προσπάθεια  ώστε να αναπτυχθεί το "ευ αγωνίζεσθαι". Το μότο, πλέον, του μπασκετικού τμήματος είναι "Αιολικός για την άθληση και τον πρωταθλητισμό".

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey