Ανακινείται το Κλειστό Γυμναστήριο στην Καλλονή!

13/10/2017 - 12:16 Τελευταία τροποποίηση στις 13/10/2017 - 12:31

Στο προσκήνιο επέστρεψε, ξανά, μετά από σχεδόν ένα χρόνο, η κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Καλλονή, ενός έργου που αναμένεται να δώσει πνοή στον αθλητισμό του Λεκανοπεδίου και εν γένει της κεντρικής και βόρειας Λέσβου, προσφέροντας λύσεις στα αθλήματα σάλας, που από το 1992 ως και σήμερα εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης, στη Μυτιλήνη, ή από ανοικτά γήπεδα.

Πέρυσι το Νοέμβριο, το θέμα είχε ανακινήσει ο Αντιδήμαρχος Καλλονής Ταξιάρχης Βέρρος, αναζητώντας επίμονα τη μελέτη που είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004», επί Δημαρχίας Άρη Ελευθερίου, αλλά δεν προχώρησε, όπως είχε συμβεί άλλωστε και με την αντίστοιχη υπόθεση του Κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών στη Μυτιλήνη.

Στο ένα χρόνο που μεσολάβησε, μπορεί να μην υπήρξε κάποια δημόσια τοποθέτηση από τη δημοτική αρχή, ως προς την ανέγερση του σύγχρονου Κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή της Καλλονής, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν υπήρχαν ουσιαστικές εξελίξεις. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Εμπρός», ο Αντιδήμαρχος Καλλονής όχι απλώς ανέθεσε στους μηχανικούς του Δήμου την επικαιροποίηση της μελέτης, αλλά αυτή ολοκληρώθηκε και επίσημα, αξιοποιώντας όλη τη δουλειά που είχε γίνει τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, προσαρμόζοντας τη στα σημερινά δεδομένα. Σημειώνεται ότι η μελέτη για την κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου Καλλονής προβλέπει την ανέγερσή του στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου «Κώστας Κεντέρης», από τη μεριά της Μητρόπολης, εκεί όπου αυτή τη στιγμή υπάρχει η μεγάλη αλάνα που χρησιμοποιείται και ως πάρκινγκ.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας, το θέμα του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην Καλλονή, σύγχρονων προδιαγραφών, συζητήθηκε την περασμένη Τρίτη στην Επιτροπή Δημόσιας Διαβούλευσης του Δήμου Λέσβου, ως προς τη διαμόρφωση του τεχνικού προγράμματος για το 2018, παρότι δεν υπήρχε εντός του αρχικού σχεδίου. Από τη στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, εξάλλου, το έργο είναι πλέον ώριμο να ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα και αναμένεται να αναζητηθεί η χρηματοδότηση για την πραγματοποίησή του. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο συνολικός προϋπολογισμός κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου στην Καλλονή ανέρχεται στο 1.800.000€.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι ένα έργο που επί πάρα πολλά χρόνια έμεινε στο... περιθώριο από διάφορες δημοτικές αρχές, τόσο στον τότε Δήμο Καλλονής, όσο και μετ’ έπειτα στον καλλικρατικό Δήμο Λέσβου, έχει μεγάλες πιθανότητες να προχωρήσει. Κάτι που αν επιβεβαιωθεί, θα σημάνει την απαρχή μιας νέας εποχής για τη νεολαία του νησιού μας στα αθλήματα σάλας (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ), αποκτώντας μια σύγχρονη γηπεδική εγκατάσταση, που θα εξυπηρετεί μάλιστα και το μεγαλύτερο κομμάτι της Λέσβου, το οποίο αποτελεί συνάμα και το λιγότερο αξιοποιημένο αθλητικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey