Περί ισοβαθμιών και ενστάσεων

26/06/2015 - 00:38 Τελευταία τροποποίηση στις 26/06/2015 - 01:39

Η οργανωτική επιτροπή του 5th 6x6 SportLesvos.gr Tournament Powered by OXY, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Olympico αναφορικά με το ποιες ομάδες προκρίνονται στη Β' Φάση του τουρνουά, μετά την τριπλή ισοβαθμία στον Α' Όμιλο διευκρινίζει τα εξής:

Σύμφωνα με την προκήρυξη της διοργάνωσης, σε περίπτωση ισοβαθμίας πρώτο κριτήριο αποτελούν τα σκορ μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού ισοβάθμισαν στους 8 πόντους οι ομάδες FAME COFFEE, LAS VAKETAS και AUTO GARAGE συντάσσεται ειδικός πίνακας με τα αποτελέσματα των αγώνων ανάμεσα στις τρεις αυτές ομάδες:

AUTO GARAGE-LAS VAKETAS 3-3 .. 1. FAME COFFEE 2 7-7
FAME COFFEE-LAS VAKETAS 4-4 .. 2. LAS VAKETAS 2 7-7
AUTO GARAGE-FAME COFFEE 3-3 .. 3. AUTO GARAGE 2 6-6

Εφόσον όλα τα ματς έληξαν ισόπαλα και οι τρεις ομάδες έχουν από 2 βαθμούς. Δεύτερο κριτήριο ισοβαθμίας, στον ειδικό πίνακα μεταξύ των τριών ομάδων, αποτελεί η διαφορά τερμάτων. Με τις ισοπαλίες μεταξύ τους, αυτή είναι 0 και για τις τρεις ομάδες. Τρίτο κριτήριο αποτελεί η καλύτερη επίθεση. Σε αυτή την περίπτωση, FAME COFFEE και LAS VAKETAS έχουν από 7-7, ενώ το AUTO GARAGE που έχει 6-6 μοιραία μένει εκτός συνέχειας.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ως οργανωτική επιτροπή τα εξής: Στη διάρκεια του αγώνα AUTO GARAGE - FAME COFFEE, όλοι μας γίναμε μάρτυρες ενός αγώνα, που βόλευε και τις δύο ομάδες στην ισοπαλία. Όπως αποδείχθηκε όμως, οι ομάδες που αγωνίζονταν δεν είχαν υπολογίσει πως για να προκριθούν εκείνες έναντι των LAS VAKETAS θα έπρεπε το μεταξύ τους σκορ να είναι 4-4 ή μεγαλύτερο, αφού στο τελικό 3-3 το AUTO GARAGE έμενε στην 7η θέση μετά από τριπλή ισοβαθμία λόγω των γκολ. Θέση μας αδιαπραγμάτευτη εδώ και 5 χρόνια, που διοργανώνονται τα SportLesvos.gr Tournaments είναι ότι οι αγώνες θα πρέπει να κρίνονται μέσα στο γήπεδο.

Αντιλαμβανόμενοι τη σημασία της αναμέτρησης, αφού θα έκρινε τις δύο εκ των τριών τελευταίων ομάδων που θα προκρίνονταν από τον Α' Όμιλο, θεωρήσαμε σωστό να ζητήσουμε εκ των προτέρων από τους εκπροσώπους και των τριών ομάδων να φροντίσουν με τη συμπεριφορά τους ώστε να μη δημιουργηθεί κανένα εξωαγωνιστικό θέμα, ασχέτως αποτελέσματος, φροντίζοντας παράλληλα μέσα στο γήπεδο να μη γίνει διακωμώδηση του αθλήματος. Η δικαιοδοσία μας εξάλλου έφτανε ως εκείνο το σημείο, προσπαθώντας να προστατεύσουμε την ίδια τη διοργάνωση. Οι κανονισμοί και τα κριτήρια ισοβαθμιών περιλαμβάνονταν εξ' αρχής στους όρους και στις προϋποθέσεις της αίτησης συμμετοχής, την οποία συμπλήρωσαν όλες οι ομάδες κατά την εγγραφή τους στο τουρνουά.

Αναφορικά με την ένσταση για αντικανονική συμμετοχή στο τουρνουά του Νίκου Γιαννίκου, παίκτη της ομάδας LAS VAKETAS, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να την απορρίψει. Το σκεπτικό της απόφασής μας είναι ότι ως διοργανωτές αποδεχθήκαμε τον συγκεκριμένο παίκτη να λάβει μέρος στη διοργάνωση, εξετάζοντας το έτος γέννησής του. Ο Νίκος Γιαννίκος είναι γεννηθείς το 1999 και έτσι διανύει το 16ο έτος της ηλικίας του. Σύμφωνα με την προκήρυξη, δικαίωμα να αγωνιστούν έχουν παίκτες ηλικίας 16 ετών και άνω. Σημειώνεται, ότι ο συγκεκριμένος παίκτης έλαβε και πέρυσι μέρος στο τουρνουά, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων του. Από τη στιγμή λοιπόν, που ως διοργανωτές αποδεχθήκαμε την εγγραφή του και ο παίκτης αγωνίστηκε εις γνώση των διοργανωτών, δεν υπήρξε καμία παρατυπία από την ομάδα LAS VAKETAS.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey