Γίνε προπονητής αθλημάτων στο ΙΕΚ Μυτιλήνης

08/09/2016 - 13:41 Τελευταία τροποποίηση στις 08/09/2016 - 19:05

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και επιθυμούν να καταρτιστούν προπονητικά, αφού όπως ανακοίνωσε το δημόσιο ΙΕΚ Μυτιλήνης, κατά το φθινοπωρινό εξάμηνο του 2016 θα ενταχθεί μια νέα ειδικότητα στο πρόγραμμα σπουδών.

Ο λόγος για τους "Προπονητές αθλημάτων", που θα αποτελεί εφεξής μια από τις έξι ειδικότητες του δημόσιου ΙΕΚ Μυτιλήνης. Πρόκειται για απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και νέας Γενιάς, που αναρτήθηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα της.

Όπως σημειώνεται, η έγκριση λειτουργίας για κάθε μία ειδικότητα στα αντίστοιχα τμήματα του ΔΙΕΚ Μυτιλήνη, θα γίνει εφόσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός εγγραφών. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε πολλά αθλήματα, που δεν υπάρχει σχετικό πλαίσιο εκπαίδευσης προπονητών, έχουν περάσει πολλά χρόνια από τις τελευταίες σχολές που διοργανώθηκαν, όπως για παράδειγμα στον κλασικό αθλητισμό (στίβος), όπου η πιο πρόσφατη λειτουργία σχολής απαντάται πριν από μια δεκαετία.

Στο ΔΙΕΚ Μυτιλήνης, οι σπουδαστές που θα επιλέξουν τη συγκεκριμένη ειδικότητα, θα μπορούν μέσα από τέσσερα εξάμηνα φοίτησης να εξειδικευθούν στα αθλήματα ποδοσφαίρου, κολύμβησης, βόλεϊ, μπάσκετ, τένις, γυμναστικής (aerobics και βάρη), στίβου. Οι απόφοιτοι με ειδικότητα "προπονητής αθλημάτων" θα μπορούν να αναλάβουν την εκγύμναση ομάδων ή ατόμων, που ανήκουν σε συλλόγους ή είναι ανεξάρτητοι, με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και τεχνικής, στο συγκεκριμένο άθλημα ή δραστηριότητα. Η επιστημονική κατάρτιση των αποφοίτων, θα επιτρέπει όχι μόνο την εκπόνηση προπονητικού προγράμματος, αλλά και το έλεγχο της αποτελεσματικότητας του, χρησιμοποιώντας έγκυρες και αξιόπιστες δοκιμασίες.

Όπως επισημαίνεται, το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών έχει διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Είναι μάλιστα συμβατό με τα αντίστοιχα των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Διαβάστε αναλυτικά περισσότερες πληροφορίες για την ειδικότητα "Προπονητής αθλημάτων", αλλά και το πρόγραμμα σπουδών.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey