Έρχεται Μυτιλήνη ο Γ.Γ. Αθλητισμού

21/11/2016 - 17:21 Τελευταία τροποποίηση στις 21/11/2016 - 18:19

Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός για ένα νέο κύκλο επαφών με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και μία σειρά από ζητήματα που «άνοιξαν» από τον προηγούμενο αντίστοιχο κύκλο του, τον περασμένο Σεπτέμβρη. Μεταξύ αυτών φυσικά και η ανέγερση κολυμβητηρίου στα Θέρμα, με τον δήμαρχο να πραγματοποιεί νέα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιο Συναδινό.

Μάλιστα οι δύο άντρες, αφού επαναβεβαίωσαν την κυβερνητική δέσμευση για χρηματοδότηση του έργου, με συνολικό κόστος 2,3 εκ. ευρώ, συμφώνησαν για την επίσκεψη του κ. Συναδινού, στις 12 με 13 Δεκέμβρη στη Μυτιλήνη. Ώστε να δει από κοντά το οικόπεδο που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για το νέο κολυμβητήριο, να πληροφορηθεί για την πρόοδο της προετοιμασίας του γραφειοκρατικού σκέλους εκ μέρους του δήμου αλλά και να εξετάσει τις πιθανότητες πραγματοποίησης, ενός ακόμη αθλητικού έργου στη Λέσβο.

Η αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού, με τον Γιώργο Βασιλειάδη να διαδέχεται τον Σταύρο Κοντονή, δεν φαίνεται να επηρεάζει την κυβερνητική δέσμευση για χρηματοδότηση του έργου του κολυμβητηρίου στη Μυτιλήνη. Εξάλλου, πρόσωπο «κλειδί» για τη συνεργασία δήμου Λέσβου και κυβέρνησης ως προς την υλοποίηση του αναγκαίου αυτού έργου για τον ναυταθλητισμό του νησιού, ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Συναδινός, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων Παναγιώτης Κορκολής. Ο οποίος ήταν και εκείνος που άνοιξε ουσιαστικά την προοπτική της χρηματοδότησης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), τόσο για την κατασκευή νέου κολυμβητηρίου στη Μυτιλήνη, όσο και για την αξιοποίηση του υπάρχοντος, προκειμένου να μετατραπεί ενδεχομένως σε ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Αθήνα, ο δήμαρχος Λέσβου είχε μία ακόμη συνάντηση λοιπόν με τον κ. Συναδινό, κατά την οποία συζητήθηκε η πρόοδος εκ μέρους του δήμου για την απόκτηση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων και για την τυπική μεταφορά του επίμαχου οικοπέδου στα Θέρμα, στην κυριότητα του δήμου Λέσβου. Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε εκ νέου τη διάθεση της κυβέρνησης να βοηθήσει με κάθε τρόπο τον δήμο για να προχωρήσει την υπόθεση και να μπει μέσα στο 2017 η προοπτική ανέγερσης του κολυμβητηρίου, στην τελική της φάση. Με το ΠΔΕ να χρηματοδοτεί σχεδόν στο σύνολό του, το κόστος του έργου πνοής για τον λεσβιακό ναυταθλητισμό, που θα αγγίξει τα 2,3 εκ. ευρώ.

Μάλιστα ο κ. Συναδινός αποδέχθηκε και την πρόσκληση του δημάρχου να βρεθεί στη Μυτιλήνη μέσα στον Δεκέμβρη και σύμφωνα με πληροφορίες η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού θα γίνει στις 12 με 13 του μήνα. Ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, μιλώντας στο «SL» εξέφρασε την ικανοποίησή του για το περιεχόμενο των συζητήσεών του με τον κ. Συναδινό και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατά την επίσκεψη του Γενικού στη Μυτιλήνη, να ανοίξει και η προοπτική και για ένα ακόμη αθλητικό έργο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey