Δέσμευση για νέο Κολυμβητήριο και στο βάθος Κλειστό Γυμναστήριο!

20/12/2016 - 14:03 Τελευταία τροποποίηση στις 20/12/2016 - 15:09

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλκητισμού Ιούλιο Συναδινού στη Μυτιλήνη επιβεβαίωσε απόλυτα τα προ μηνών ρεπορτάζ του "SL" αναφορικά με την εξασφαλισμένη δέσμευση της πολιτείας για την κατασκευή νέου κολυμβητηρίου στη Μυτιλήνη,κ ενώ έβγαλε ενδιαφέρουσες ειδήσεις τόσο για την κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό των ποδοσφαιρικών γηπέδων της Λέσβου.

Ο κ. Συναδινός βρίσκεται από χθες στο νησί, περιοδεύοντας στις αθλητικές εγκαταστάσεις και πριν από λίγη ώρα σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λέσβου εξήγγειλε και από τη Μυτιλήνη την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Όπως είχε γράψει το "SL" από τον Σεπτέμβρη, πρόκειται να κατασκευαστεί ανοικτό κολυμβητήριο στα Θέρμα, με 50άρα πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων. Την ευθύνη συντονισμού  με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λέσβου έχει αναλάβει αποκλειστικά ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Νίκος Καρασάββας. Με βάσει τις εξαγγελίες, πρωταρχικό μέλημα είναι να περάσει το οικόπεδο στην ιδιοκτησία του Δήμου, κάτι που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως; τις 24 Φεβρουαρίου και ακολούθως να ξεπεραστούν όλες οι υπόλοιπες γραφειοκρατικέ διαδικασίες, ώστε η δημοπράτηση της κατασκευής του νέου κολυμβητηρίου να έχει γίνει έως το τέλος του 2017.

Αναγνωρίζοντας πως η Λέσβος βρίσκεται αρκετά... πίσω σε επίπεδο αθλητικών υποδομών, ο κ. Συναδινός επεσήμανε την πρόθεση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να προχωρήσει σε νέες αθλητικές υποδομές στα νησιά, με βάση τις αντικειμενικές τους ανάγκες. Σε αυτό το πλαίσιο, εξήγγειλε επίσης την πρόθεση της ΓΓΑ να προχωρήσει σε συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου και στην κατασκευή νέου Κλειστού Γυμναστηρίου. Υπήρξε δέσμευση μάλιστα από μέρους του, για χρηματοδότηση του έργου επίσης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με χρονικό ορίζοντα για την έναρξη των απαιτούμενων διαδικασιών, μετά τη δημοπράτηση του νέου κολυμβητηρίου.

Ωστόσο, οι εξαγγελίες δε σταμάτησαν εκεί, αφού δημοσιοποιήθηκε και το φιλόδοξο σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό ποδοσφαιρικών γηπέδων. ΓΓΑ και Δήμος Λέσβου συμφώνησαν να δημιουργήσουν υποδομές με συνθετικό τάπητα, έχοντας ως στόχο ένα τέτοιο έργο ανά χρονιά, αναγνωρίζοντας ότι η Λέσβος πρέπει να προχωρήσει στη βελτίωση των εγκαταστάσεών της, υστερώντας συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ σε λίγο...  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey