Στο μικρό τελικό θα κριθεί το Ρίο για Μαγδανή

03/09/2015 - 12:17

Η ελληνική βάρκα στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, με τον Λημνιό Παναγιώτη Μαγδανή και τον Λευτέρη Κόνσολα από τη Σαλαμίνα, δεν τα κατάφερε στον πρωινό ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, το οποίο διεξάγεται στη λίμνη Εγκμπελέτ της Γαλλίας.

Οι Έλληνες κωπηλάτες είχαν να αντιμετωπίσουν πολύ δύσκολους αντιπάλους, παλεύοντας για σχεδόν 1.500μ ώστε να εξασφαλίσουν ένα εκ των τριών προνομιούχων εισιτηρίων για το μεγάλο τελικό, που σήμαινε αυτόματα και πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στη Βραζιλία, το ερχόμενο καλοκαίρι. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στο ανέβασμα των υπολοίπων βαρκών στο τελευταίο 500άρι, με αποτέλεσμα να μείνουν στην 6η θέση. Σε μια κίνηση τακτικής, Μαγδανής και Κόνσολας κατέβασαν αυτόματα το ρυθμό τους, ώστε να μη σπαταλήσουν άλλες δυνάμεις, αφού θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να πετύχουν το στόχο τους στο μικρό τελικό του Σαββάτου.

Στόχος πλέον των δύο πρωταθλητών μας είναι να αποφύγουν την τελευταία θέση στο μικρό αυτό τελικό, αφού μόνο η 12η θέση της συνολικής κατάταξης στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών δεν οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι Μαγδανής και Κόνσολας έχουν βιώσει ξανά μια ανάλογη δοκιμασία, με επιτυχή κατάληξη, εξασφαλίζοντας πριν τέσσερα χρόνια μέσω του μικρού τελικού την πρόκριση τους στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, το 2012. Κάτι που ευχόμαστε να καταφέρουν και τώρα...

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey