Η ΔΟΕ «κόβει» τις κατηγορίες ελαφρών βαρών

03/01/2017 - 11:39

Το 2017 είναι η χρονιά που θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην κωπηλασία, αναφορικά με το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς η ΔΟΕ δεν καλοβλέπει την ύπαρξη κατηγορίας ελαφρών βαρών.

Μέχρι και το παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξήχθη τον Αύγουστο στο Ρότερνταμ, η παγκόσμια ομοσπονδία ήταν εκείνη που αποφάσιζε για τις κατηγορίες που θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο νέος κανόνας 37, όμως, άλλξε το Σεπτέμβριο και πλέον η FISA δεν αποφασίζει, παρά μόνο προτείνει και η Διεθνής Ολυπιακή Επιτροπή αποφασίζει στο τέλος.

Η άποψη της ΔΟΕ, όπως έχει εκφραστεί από μέλη της, είναι πως κατηγορίες στα αθλήματα σύμφωνα με τα κιλά πρέπει να υπάρχουν μόνο στα λεγόμενα βαριά αθλήματα. Την άρση βαρών, την πάλη, το τζούντο, το τάε κβον ντο και την πυγμαχία. Από την πλευρά της η FISA έχει καταθέσει πέντε προτάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται συνολικά και κατηγορίες ελαφρών βαρών. Η απόφαση της ΔΟΕ θα παρθεί στη σύνοδο που θα γίνει στη Λίμα του Περού το Σεπτέμβριο, στο περιθώριο της διαδικασίας για την ανάθεση των Αγώνων του 2024.

Σε περίπτωση που καταργηθούν τα ελαφρά βάρη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτό αναμένεται να επηρεάσει και τον Λημνιό κωπηλάτη Παναγιώτη Μαγδανή, που τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει τόσο στο Λονδίνο το 2012 (8η θέση), όσο και στο Ρίο το 2016 (6η θέση) στα ελαφρά βάρη, στοχεύοντας σε μια τρίτη διαδοχική παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2020 στο Τόκιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey