«Αλεξίδεια 2017» για 4η χρονιά από τον Αίολο!

19/07/2017 - 12:55 Τελευταία τροποποίηση στις 19/07/2017 - 13:24

Ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος «Αίολος» Μυτιλήνης διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τους Διασυλλογικούς Αγώνες Κωπηλασίας «Δ’ ΑΛΕΞΙΔΕΙΑ 2017», τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη του αδικοχαμένου πρωταθλητή του και πρώην μέλους της Εθνικής Ελλάδας, Στρατή Αλεξίδη.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Ιουλίου, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ομίλου, στη Σκάλα Παμφίλων. Σε αυτούς αναμένεται να συμμετάσχουν Όμιλοι από όλη τα χώρα, αθλητές της Εθνικής Ελλάδας, καθώς και καταξιωμένοι πρώην αθλητές που τίμησαν τα ελληνικά κουπιά σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ποιος ήταν ο Στρατής Αλεξίδης

Νεαρός πρωταθλητής κωπηλασίας, του Αίολου, με διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων, έχοντας κατακτήσει πολλά μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Ο ταλαντούχος κωπηλάτης είχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Βαλκανικούς Αγώνες του 2003, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, ενώ είχε συμμετοχή και σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο το εθνόσημο.

Σε ηλικία μόλις 26 ετών, όμως, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Νορβηγίας, εκεί όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Νοσηλεύτηκε για 10 ημέρες, παλεύοντας απέναντι σε μια ασθένεια, που του παρουσιάστηκε εντελώς ξαφνικά, σε καλπάζουσα ωστόσο μορφή. Η μάχη του Μυτιληνιού κωπηλάτη, αλλά και των γιατρών, αποδείχθηκε άνιση, βυθίζοντας σε βαρύ πένθος το χώρο της κωπηλασίας.

Ο αναπάντεχος χαμός του «πάγωσε» τη γενέτειρά του Μυτιλήνη και συγκεκριμένα τα Πάμφιλα. Ο Στρατής είχε διατελέσει και αθλητής του Ομίλου Ερετών, του αρχαιότερου αθλητικού σωματείου της χώρας μας, όταν βρέθηκε στα 18 του στην Αθήνα για σπουδές.

Φωτογραφίες | SportLesvos.gr

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

Το έντυπο των αγώνων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey