Χάλκινος στη Φλόριντα ο Μαγδανής!

30/09/2017 - 17:11

Το βάθρο είναι το σπίτι τους. Το τετραπλό σκιφ ελ αβρών των ανδρών με τον Λημνιό Παναγιώτης Μαγδανή και τους Λευτέρη Κόνσολα, Σπύρο Γιάνναρο και Νίνο Νικολαϊδη επανέλαβε την περσινή επιτυχία στο Ρότερνταμ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας, μετά από μια συγκλονιστική κούρσα όπου οι τρεις πρώτες θέσεις κρίθηκαν στο νήμα.

Είναι το 5ο μετάλλιο που κατακτά στο συγκεκριμένο αγώνισμα η Ελλάδα στα τελευταία έξι παγκόσμια πρωταθλήματα, έχοντας μάλιστα το ίδιο πλήρωμα κατά τα 3/4, στα τρία από τα τέσσερα με τους Λ.Κόνσολα, Π.Μαγδανή και Σ. Γιάνναρο να είναι παρόντες και φέτος, όπου ο Νίνος Νικολαΐδης πήρε τη θέση του Γιωργου Κόνσολα.

Η ελληνική βάρκα στα πρώτα 500μ ήταν στην 3η θέση, αλλά στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε να περάσει στην 1η, όπου και διατηρήθηκε ως τα 1500μ. Σε εκείνο το σημείο δέχθηκε την επίθεση της Βρετανίας, που πήρε τα ηνία, αλλά και της Γαλλίας που διεκδικούσε την πρωτοπορία. Λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό Γάλλοι και Βρετανοί ξεχώρισαν με τους πρώτους να κλέβουν τελικά το χρυσό από τους Άγγλους, ενώ η ελληνική βάρκα διατηρήθηκε στην 3η θέση παρά την αντεπίθεση που επιχείρησαν οι Ιταλοί από την εξωτερική διαδρομή.

Τελικά ο χρόνος του ελληνικού πληρώματος ήταν 5:53.64 με τη Γαλλία να παίρνει το χρυσό (5:51.85), την Αγγλία το ασημένιο (5:52.02) και την Ιταλία να μένει στην 4η θέση (5:54.12), ενώ στην 5η τερμάτισε η Ιαπωνία (5:56.99) και στην 6η θέση η Ελβετία (5:58.33)  

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, ο Παναγιώτης Μαγδανής: "Ήταν πολύ ωραία κούρσα. Στην αρχή μείναμε λίγο πίσω μετά βγήκαμε μπροστά θέλαμε να μείνουμε για το χρυσό Τελικά πήραμε την 3η θέση και είμαστε ευχαριστημένοι . Θέλω να ευχαριστήσω τους συναθλητές μου και τους προπονητές."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey