Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών, αλλά για τους παίκτες

08/01/2018 - 16:07

Επιστολή του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Λέσβου Βασίλη Τσαγκάρη, με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου Λέσβου ανάμεσα σε Διαγόρα Αγ. Παρασκευής και Αιολικό, την περασμένη Τετάρτη:

«Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι συνάδελφοι,

θα έλεγα καλή ποδοσφαιρική χρονιά ως είθισται λόγω των ημερών, αλλά τα γεγονότα εδώ στη Λέσβο δεν μου το επιτρέπουν. Την προηγούμενη Τετάρτη (3/1) στο γήπεδο της Αγ. Παρασκευής Λέσβου διεξήχθη ο ημιτελικός κυπέλλου ανάμεσα στον τοπικό Διαγόρα και τον Αιολικό, που από πρόωρος τελικός μετατράπηκε σε πρόωρο θάνατο του ποδοσφαίρου.

Εκεί καταργήθηκαν, κατακεραυνώθηκαν και κατέρρευσαν οι κανονισμοί του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Αμαυρώθηκε το ωραιότερο άθλημα με την 50λεπτη διακοπή, τη συνέχιση και... ολοκλήρωση του παιχνιδιού! Εκεί άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για τη συνέχεια. Εκεί χάθηκε η (έτσι και αλλιώς δοκιμαζόμενη) αξιοπιστία μας στη τοπική κοινωνία.

Όλα αυτά που γίνονται και χωρίς να είμαι μάντης... γεγονότων φοβάμαι ότι θα συνεχιστούν, αν επιτέλους δεν πούμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη. Αν δεν εφαρμοστούν οι κανονισμοί και δεν παίρνουμε αποφάσεις κατά τα δοκούν, θα υπάρξουν και άλλες Αγίες Παρασκευές.

Τα γεγονότα της 3ης Ιανουαρίου δεν έγιναν τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της δικής μας λειτουργίας τα τελευταία χρόνια. Και μη βιαστούμε ελαφρά τη καρδία να βρούμε εξιλαστήρια θύματα τους διαιτητές, ούτε τους παράγοντες του Διαγόρα, που είναι και το μόνο εύκολο. Είναι επιτακτική ανάγνωση η οξυγόνωση του ποδοσφαίρου που ασφυκτιά. Είναι ανάγωγη η αλλαγή νοοτροπίας, φιλοσοφίας και κουλτούρας. Να βάλουμε τέρμα στο στρουθοκαληλισμό, που μοιραία μας οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα.

Μην παίρνουμε μετρητοίς πως το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών. Γιατί αυτό ισχύει μόνο για τους ποδοσφαιριστές.

Με αγωνία,

Βασίλης Τσαγκάρης

Μέλος Δ.Σ. ΕΠΣ Λέσβου»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey