Έπεσε και η φετινή αυλαία

16/04/2016 - 19:17 Τελευταία τροποποίηση στις 18/04/2016 - 13:17

Το πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου ολοκληρώθηκε απόψε με τη διεξαγωγή της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής. Πολλά γκολ σε όλα τα ματς, με τα πάντα να έχουν κριθεί σε τίτλο και υποβιβασμό, γεγονός που ευνόησε όλες οι ομάδες να παίξουν ελεύθερα, δίχως σκοπιμότητες.

Ο πρωταθλητής Αίγειρος Μυστεγνών κέρδισε μέσα στο "Μίζεργκαν" τον Ατρόμητο Ανεμώτιας (1-3), που φιγουράρει στην 3η θέση του πίνακα. Δεύτερος τερμάτισε ο αναγεννημένος Αιγέας Πλωμαρίου, που νίκησε στο "Μιχαλέλλειο" τον Παλλεσβιακό (2-0). Η ήττα του Αετού Λουτρών από τον Οδυσσέα Ελύτη εκτός έδρας (3-2) τον έριξε στην 4η θέση και πέμπτος κατετάγη ο Διαγόρας Αγ. Παρασκευής, που έχασε με κάτω τα χέρια στον Παπάδο από την Αναγέννηση Γέρας (5-0).

Στα υπόλοιπα ματς, ο Βύρων Μόριας κέρδισε στα Πάμφιλα τον Κεραυνό Αφάλωνα (1-2), ενώ Όλυμπος και Πολιχνίτος αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) στο "Χριστοφίδειο" της Αγιάσου. Στη Σκάλα Καλλονής, ο Αχιλλέας Πέτρας πέρασε με το εντυπωσιακό 3-5 από την έδρα της τοπικής Προοδευτικής, που υποβιβάζεται ως ουραγός και μαζί, θα την ακολουθήσουν στη Β' Κατηγορία ο Αλκιβιάδης και ο Ερμής, με την ομάδα των Παμφίλων να επικρατεί στο μεταξύ τους παιχνίδι (0-2).

30ή Αγωνιστική
Αναγέννηση Γέρας-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 5-0
Βουλγαρέλλης, Καραγιάννης, Σαρρής - Γήπεδο Παπάδου
Παρατηρητής αγώνα: Κουλουκάκης

Σαρωτική η Αναγέννηση Γέρας, ξέσπασε εις βάρος του Διαγόρα Αγίας Παρασκευής, τον οποίο κέρδισε με το εμφατικό 5-0, ολοκληρώνοντας έτσι με εντυπωσιακό τρόπο το φετινό πρωτάθλημα. Σε εξαιρετική κατάσταση ο Ζαφειρίου, πέτυχε χάτ τρικ. Τα άλλα δύο γκολ των Γεραγωτών σημείωσαν οι Βλάμης και Βογλάνης. Οι γηπεδούχοι είχαν και δύο δοκάρια σε προσπάθειες των Ματθαίου και Μπισμπίκα, ενώ ο Διαγόρας αστόχησε σε πέναλτι με το σκορ στο 3-0, όταν ο τερματοφύλακας Χατζηκλειδαράς απέκρουσε την εκτέλεση του Π. Δελόλμα.

Αιγέας Πλωμαρίου-Παλλεσβιακός 2-0
Μποντάκης, Γάκος, Τσόγγαρη - "Μιχαλέλλειο" Πλωμαρίου
Παρατηρητής αγώνα: Πετρέλλης

Την εξαιρετική του παρουσία φέτος επιβεβαίωσε σε ακόμα ένα εντός έδρας ματς ο φιλόδοξος Αιγέας Πλωμαρίου, που ξεπέρασε και το εμπόδιο του Παλλεσβιακού, με σκορ 2-0, σε ματς που πραγματοποιήθηκε στο «Μιχαλέλλειο». Και τα δύο γκολ των Πλωμαριτών του Στέλιου Μουντανάρη σημείωσε ο Χρυσάφης, σε ένα αποτέλεσμα απόλυτα δίκαιο με βάση την απόδοση των δύο ομάδων.

Κεραυνός Αφάλωνα-Βύρων Μόριας 1-2
Πατσατζής, Οικονόμου, Καρδάσης - Γήπεδο Παμφίλων
Παρατηρητής αγώνα: Τσαγκάρης

Ο Βύρων αγχώθηκε αρκετά στο φινάλε του φετινού πρωταθλήματος, αλλά μετά την εξασφάλιση της παραμονής του την περασμένη εβδομάδα, παρουσιάστηκε εμφανώς πιο ήρεμος στο γήπεδο, νικώντας στα Πάμφιλα και τον Κεραυνό Αφάλωνα με σκορ 1-2. Το σκορ άνοιξε ο Στρ. Δελόλμας για τους γηπεδούχους (15’), αλλά στη λήξη του ημιχρόνου ο Ζαφειρίου ισοφάρισε σε 1-1 (45’). Δέκα λεπτά πριν το τέλος, ο Πάστος χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Βύρωνα, που δικαιούταν το τρίποντο με βάση την εμφάνισή του στο δεύτερο μέρος.

Ατρόμητος Ανεμώτιας-Αίγειρος Μυστεγνών 1-3
Βουρανής, Βερρής, Ψύλλος - "Μίζεργκαν" Ανεμώτιας
Παρατηρητής αγώνα: Πελέκος

Ο πρωταθλητής Αίγειρος κέρδισε έναν ακόμα αξιόμαχο αντίπαλο και έκλεισε νικηφόρα τη σεζόν, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι είναι η καλύτερη ομάδα στη Λέσβο φέτος. Στο «Μίζεργκαν», κόντρα στον ανταγωνιστικό Ατρόμητο Ανεμώτιας, η ομάδα των Μυστεγνών έφυγε νικήτρια με σκορ 1-3΄, αν και οι γηπεδούχοι δικαιούνται να τα βάζουν με την τύχη τους, έχοντας τέσσερα δοκάρια! Ο Μαλακός άνοιξε το σκορ (5’)  για την ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου και ο Νερατζής με κεφαλιά σημάδεψε για πρώτη φορά τη δοκό (12’). Στο 34’ ο Τριανταφύλλου ισοφάρισε με σουτ σε 1-1, αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο  Σεραφίγκος έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του (45’). Ο «Σέρα» πέτυχε και το 1-3 (60’), φτάνοντας τα 46 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας ένα φοβερό ρεκόρ! Στο 75’ ο Νανίδης είχε ξανά δοκάρι και στο 80’ σε μια απίστευτη φάση, ο Κουτλής εκτέλεσε φάουλ στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Νανίδης και πάλι σημάδεψε τη δοκό! Προβληματισμός στον Αίγειρο από τον τραυματισμό του Καπταγιάννη στον αστράγαλο, που τον θέτει αμφίβολο για τον τελικό της Λήμνου.

Οδυσσέας Ελύτης-Αετός Λουτρών 3-2
Κουκούλας, Πρωτούλης, Φαναρτζής - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Ντουνιάς

Πολύ ενδιαφέρον ματς με πέντε γκολ και πολλές φάσεις πραγματοποιήθηκε στο Ενωσιακό Θερμής, εκεί όπου ο Οδυσσέας Ελύτης πήρε το τρίποντο με αντίπαλο τον Αετό Λουτρών, νικώντας με σκορ 3-2, σε ένα από τα καλύτερα ματς της χρονιάς. Οι Λουτραγώτες προηγήθηκαν με κεφαλιά του Σκαλοχωρίτη, αλλά μέσα σε πέντε λεπτά ο Οδυσσέας Ελύτης ισοφάρισε με κεφαλιά του Βαργεμέζη. Ο Αετός πήρε εκ νέου το προβάδισμα με γκολ του Στρ. Διονυσάτου, αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσα με γκολ του Σφαμιδάκη. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε στο 72’ ο Ασημακόπουλος. Τραυματίστηκαν σε μια εναέρια μονομαχία και αντικαταστάθηκαν οι Παλάσης (Αετός) και Μανιός (Ελύτης), μετά από χτύπημα στο κεφάλι.

Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους-Ερμής Παμφίλων 0-2
Τατάς, Παράσχου, Καραμπάσης - Γήπεδο Κ. Τρίτους
Παρατηρητής αγώνα: Σιμιτζής

Νίκη ηθικού πέτυχε ο Ερμής Παμφίλων, μέσα στην έδρα του Αλκιβιάδη Κάτω Τρίτους, με σκορ 0-2. Ωστόσο, ο αγώνας ήταν δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού και οι δύο ομάδες υποβιβάζονται, ακολουθώντας την Προοδευτική Σκάλας Καλλονής στη Β’ Κατηγορία. Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πέτυχε για τους νικητές ο αειθαλής Λάμπρος Γιαλαμάς, με τον Ερμή να τερματίζει στη 14η θέση και τον Αλκιβιάδη στη 15η θέση του πίνακα.

Όλυμπος Αγιάσου-Πολιχνίτος 1-1 (0-0)
Λέκκας, Μέστρος, Βλουτέλλης - "Χριστοφίδειο" Αγιάσου
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στο «Χριστοφίδειο» ο Όλυμπος και ο Πολιχνίτος, μετά το ισόπαλο μεταξύ τους 1-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες στο ματς και προηγήθηκαν με γκολ του Νικέλλη στο 70ο λεπτό. Μάλιστα, σημάδεψαν και δύο φορές τα αντίπαλα δοκάρια σε προσπάθειες των Λόκου και Κατρακάζα. Το γκολ που χάρισε το βαθμό στον Όλυμπο πέτυχε λίγο πριν τη λήξη του ματς ο Γκέρι Τόρα (88’).

Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Αχιλλέας Πέτρας 3-5 (1-2)
Παντελαίων, Καρμίρης, Λυρής - Γήπεδο Σκ. Καλλονής
Παρατηρητής αγώνα: Βρατσάνος

Γκολ και θέαμα πρόσφεραν στη Σκάλα Καλλονής τόσο η Προοδευτική όσο και ο Αχιλλέας. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν χωρίς σκοπιμότητες, παίζοντας φουλ επίθεση και το τελικό σκορ βρήκε νικητή το σύλλογο της Πέτρας με το χορταστικό 3-5! Ο Πάντας με δύο γρήγορα γκολ έδωσε προβάδισμα με 0-2 στον Αχιλλέα στο πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με σκόρερ τον Κουτσιανίτη λίγο πριν την ανάπαυλα. Στην επανέναρξη, ο Στρ. Σκαρακάκης πέτυχε το 1-3, η «Πρόο» μείωσε και πάλι με τον Θεοδωρίδη, αλλά ο Αχιλλέας πέτυχε δύο ακόμα γκολ με τους Γ. Σκαρακάκη και Βλουτή, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 2-5. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σερέτης στο τέλος του παιχνιδιού.

 Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' Κατηγορίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey