Με playoffs φέτος ο πρωταθλητής

15/07/2016 - 15:07

Αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας αποφάσισε η ΕΠΣ Λέσβου, με χαρακτηριστικότερη διαφοροποίηση τη διεξαγωγή playoffs, που θα κρίνουν και τον πρωταθλητή αλλά και τον υποβιβασμό.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες που θα τερματίσουν από την 1η έως την 4η θέση, θα παίξουν playoffs για τον τίτλο σε ένα μίνι τουρνουά έξι αγωνιστικών. Οι ομάδες θα ξεκινούν με μπόνους πόντων το 1/5 της διαφοράς από τη συγκομιδή της 4ης ομάδας, με στρογγυλοποίηση προς τα πάνω στον πρώτο ακέραιο αριθμό. Αντίστοιχα, θα διεξαχθούν και playouts για την αποφυγή του υποβιβασμού, με τις τέσσερις τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας.

Επιπρόσθετα, στο πρωτάθλημα θα αγωνίζονται υποχρεωτικά δύο νεαροί ποδοσφαιριστές γεννημένοι το 1997 ή νεότεροι.

Παράλληλα, από φέτος κάθε ομάδα υποχρεούται να έχει στον πάγκο της διπλωματούχο προπονητή. Ως τέτοιοι θεωρούνται ακόμα και όσοι έχουν εγγραφεί να παρακολουθήσουν τη σχολή για το UEFA-C, που θα διοργανωθεί από την ΕΠΣΛ μέσω της ΕΠΟ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από τα σωματεία, που θεωρούν το γεγονός της ανάδειξης του πρωταθλητή μέσω playoffs ως ένα καθαρά εισπρακτικό μέτρο, που θα εξασφαλίσει έξι ακόμα αγωνιστικές για τους διαιτητές και τα πρόστιμα της ΕΠΣΛ. Φυσικά, από την Ένωση τονίζεται ότι οι λόγοι της αλλαγής αυτής είναι για να γίνει το πρωτάθλημα ανταγωνιστικότερο.

Η σέντρα πάντως υπολογίζεται να δοθεί το σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου, ενώ η αγωνιστική περίοδος θα ξεκινήσει το Σεπτεμβρη με το Κύπελλο, που και φέτος θα διεξαχθεί με ομίλους στα προκριματικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey