Προελαύνουν Αετός και Διαγόρας!

23/10/2016 - 18:16 Τελευταία τροποποίηση στις 23/10/2016 - 19:10

Αετός και Διαγόρας συνέχισαν την νικηφόρα πορεία τους, επικρατώντας του Ατρομήτου Ανεμώτιας (5-0) και του Αρίωνα Μήθυμνας (2-1), αντίστοιχα, για την 5η Αγωνιστική της Α' Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου. Ο Αίγειρος Μυστεγνών πέρασε με... αέρα από την έδρα του Ολύμπου Αγιάσου (0-5), ενώ σπουδαίο "2" πανηγύρισε και ο Αιγέας Πλωμαρίου κόντρα στον Κεραυνό Αφάλωνα (0-1). Χορταστικό ματς έγινε στον Παπάδο, όπου η Αναγέννηση Γέρας κέρδισε τον Πολιχνίτο (4-2). Το πρωί, ο Βύρων Μόριας επικράτησε του Παλλεσβιακού (1-0), ενώ ισόπαλοι αναδείχθηκαν Οδυσσέας Ελύτης και Αχιλλέας Πέτρας (1-1). 

5η Αγωνιστική

Όλυμπος Αγιάσου-Αίγειρος Μυστεγνών 0-5 (0-2)
Μποντάκης, Οικονόμου, Καρδάσης - "Χριστοφίδειο" Αγιάσου
Παρατηρητής αγώνα: Πηγάσης

Ο Αίγειρος Μυστεγνών πέρασε σα... σίφουνας από την Αγιάσο, νικώντας τον Όλυμπο με το εντυπωσιακό 0-5. Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Κούτσα στο ξεκίνημα, αλλά μέσα σε ένα επτάλεπτο δέχθηκε δύο γκολ. Το σκορ άνοιξε ο Κατσαρός για την ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου, που αγωνίστηκε δίχως τον Βλαστέλλη, ενώ Συβρής και Πουλασουχίδης ήρθαν από τον πάγκο, αντιμετωπίζοντας όλη τη βδομάδα κάποια προβλήματα τραυματισμών. Το 0-2 έκανε πριν την ανάπαυλα ο Τριλιανός, σε μια φάση που είχε συμμετοχή και ο Καραδημητράκης. Στην επανάληψη, οι παίκτες του Στρατή Μυρογιάννη δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τον καταιγιστικό Αίγειρο, που ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3 με τον Παπακώστα. Λίγο αργότερα ο Συβρής έκανε το 0-4, ενώ το τελικό 0-5 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Σπάχι. Πάντως η ομάδα των Μυστεγνών έχει παράπονα από τις υποδείξεις του δεύτερου βοηθού Καρδάση, σε αρκετές περιπτώσεις οφσάιντ. Ο Αίγειρος είχε και δοκάρι με τον Συβρή.

Κεραυνός Αφάλωνα-Αιγέας Πλωμαρίου 0-1 (0-0)
Πατσατζής, Βλουγαρέλλης, Φαναρτζής - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Τσαγκάρης

Ο Αιγέας έφυγε με το "2" από την έδρα του σκληροτράχηλου Κεραυνού Αφάλωνα, χάρη σε μια κεφαλιά του Πρωτούλη στο 82ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Γιαννίκου, προσθέτοντας έτσι ένα ακόμα τρίποντο στη συγκομιδή του. Το ματς ήταν αρκετά δυνατό και χαρακτηρίστηκε από σκληρά μαρκαρίσματα και πολλές διακοπές, που είχαν αποτέλεσμα να σπάει ο ρυθμός. Η ομάδα του Στέλιου Μουντανάρη είχε δύο καλές στιγμές με Σπαχίου και Χρυσάφη στο πρώτο μέρος, ενώ ο Κεραυνός του Θόδωρου Γιακαλή απάντησε με τις σημαντικές φάσεις των Κανόγκα και Βαρνά. Στα τελευταία λεπτά, ο Αιγέας νίκησε το άγχος και έφτασε στο γκολ, κάτι που θα μπορούσε να είχε πετύχει νωρίτερα αν οι Χρυσάφης, Σπαχίου και Βελούτσος δεν αστοχούσαν σε κλασικές ευκαιρίες για γκολ.

Βύρων Μόριας-Παλλεσβιακός 1-0 (0-0)
Βουρανής, Βερρής, Μπάλιακα - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Ανδριώτης

Με γκολ του Παναγιώτη Βουργουτζή, στο 83ο λεπτό, ο Βύρων Μόριας λυτρώθηκε απέναντι στον ψυχωμένο Παλλεσβιακό, νικώντας με 1-0 στο "Καραπαναγιώτειο" της Μόριας. Ο σκόρερ έστειλε με άπιαστη κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από συστημένη σέντρα του Βουτούλια. Καλό παιχνίδι σε γενικές γραμμές, με ελαφρά υπεροχή των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο και καθολικη πίεση στην επανάληψη. Ο Βυρων είχε και δοκάρι με τον Χατζησπύρο, ελάχιστα λεπτά πριν την επίτευξη του νικητήριου τέρματος. Εμφανώς βελτιωμένος ο Παλλεσβιακός με τον Βαργεμέζη στον πάγκο του, πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του για ένα θετικό αποτέλεσμα, όμως λύγισε στα τελευταία λεπτά.

Οδυσσέας Ελύτης-Αχιλλέας Πέτρας 1-1 (1-0)
Δουκάκης, Γάκος, Συβρής - Γήπεδο Λουτρών
Παρατηρητής αγώνα: Κελαϊδίτης

Ισόπαλο έληξε το ματς στα Λουτρά, μεταξύ Οδυσσέα Ελύτη και Αχιλλέα Πέτρας με τελικό σκορ 1-1. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να μπουν μπροστά στο σκορ. Ο Οδυσσέας Ελύτης κέρδισε πέναλτι, αλλά σε μια απόφαση που θα συζητηθεί, ο διαιτητής Δουκάκης υπέδειξε τεχνική ποινή στην εκτέλεση του Τσιμπούκη, θεωρώντας πως ο ποδοσφαιριστής κοντοστάθηκε πριν σουτάρει, προσπαθώντας να ξεγελάσει τον τερματοφύλακα. Ο νέος κανονισμός κάνει λόγο για παράβαση στο διπλό πάτημα πριν την εκτέλεση του σουτ. Πάντως, παρά το ότι δεν μετατράπηκε σε γκολ το πέναλτι, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με γκολ του Μανιού στο 40ο λεπτό. Νωρίτερα, είχαν και δοκάρι στο 35' με δράστη τον Δοματά. Στην επανάληψη, ο Αχιλλέας κέρδισε πέναλτι, σε χέρι του Αραπαντώνη στη γραμμή της περιοχής, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Απ. Γρούβας για το 1-1. Ένα λεπτό νωρίτερα ο ίδιος παίκτης είχε απολέσει μεγάλη ευκαιρία, με τον Γιαννίκο να αποκρούει. Στο 80' αποβλήθηκε ο Βαργεμέζης, σωστά, ως τελευταίος σε τράβηγμα αντιπάλου. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ωστόσο, ο Οδυσσέας Ελύτης έφτασε μια ανάσα από το γκολ στις καθυστερήσεις, όμως το πλασέ του Μουρατίδη απέκρουσε σωτήρια ο Κιουλάφας. 

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Αρίων Μήθυμνας 2-1 (1-0)
Λέκκας, Καραμπάσης, Πούλος - Γήπεδο Αγίας Παρασκευής
Παρατηρητής αγώνα: Σταυρίδης

Ο Διαγόρας ξεπέρασε και το εμπόδιο του Αρίωνα Μήθυμνας, αναγκάζοντάς τον στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα και έστω και δύσκολα, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-1 και να διατηρηθεί στην κορυφή. Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής προηγήθηκε με γκολ του Φιλιανού στο πρώτο μέρος, αλλά δεν μπόρεσε να βάλει στη συνέχεια το δεύτερο τέρμα που θα «κλείδωνε» τη νίκη, με αποτέλεσμα ο Αρίωνας να παραμένει μέσα στο ματς μέχρι το 75΄, όταν και ο Αλεξίου έκανε το 2-0. Οι Μολυβιάτες όμως που εντυπωσιάζουν στο ξεκίνημα της σεζόν, αντέδρασαν έστω και αργά και μείωσαν με τέρμα του Κουτσού λίγο πριν το 90λεπτο. 

Αναγέννηση Γέρας-Πολιχνίτος 4-2 (2-1)
Κουκούλας, Μεστρός, Βασιλακάκης - Γήπεδο Παπάδου
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Η Γέρα είχε για μία ακόμη φορά κέφια στον Παππάδο και αθόρυβα πήρε ένα ακόμη «τρίποντο» που την διατηρεί σε επαφή με την κορυφή. Η ομάδα του Αφαλωνιάτη αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με τον Ξινό, κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή από το ημίχρονο με γκολ των Χατζηκλειδαρά και Μπισμπίκα. Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Χατζηκλειδαράς πέτυχε δεύτερο προσωπικό τέρμα, κάνοντας το 3-1 για να έρθει ο Παυλέλλης και να γράψει το 4-1, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Γεραγωτών. Ο Πολιχνίτος απλά μείωσε με τον Καγιάτσκα στις καθυστερήσεις (4-2).

 Αετός Λουτρών-Ατρόμητος Ανεμώτιας 5-0 (2-0)
Κάντας, Καρμίρης, Βλουτέλλης - Γήπεδο Λουτρών
Παρατηρητής αγώνα: Βάλεσης

Ντέρμπι περίμεναν άπαντες στα Λουτρά, αλλά έμειναν με την… όρεξη. Αφού ο Αετός φρόντισε μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο να τελειώσει το όποιο ενδιαφέρον υπήρχε με δύο γρήγορα γκολ των Ευαγγέλου (κεφαλιά) και Σκαλοχωρίτη. Στην επανάληψη ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά στα μετόπισθεν ήταν ξανά ευάλωτος, με αποτέλεσμα ο Αετός να φτάνει πολύ εύκολα κοντά στο γκολ. Το οποίο το πέτυχε άλλες τρεις φορές, προκαλώντας ενθουσιασμό με σκόρερς τους Καλλιμαντζέρο, Σκαλοχωρίτη (δεύτερο προσωπικό) και Λαγουτάρη.

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α΄Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey