Τρένο ο Διαγόρας!

04/12/2016 - 17:09 Τελευταία τροποποίηση στις 04/12/2016 - 18:09

Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η 10η Αγωνιστική της Α' Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου, με μοναδική εξαίρεση -αν μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοια- τη νίκη της Αναγέννησης Γέρας επί του φιλόδξου Αιγέα Πλωμαρίου στον Παπάδο (1-0). Ο Διαγόρας επικράτησε εύκολα στην Αγία Παρασκευή του Αχιλλέα Πέτρας (3-1) και παρέμεινε μόνος πρώτος στο βαθμολογικό πίνακα, ενώ ο Αίγειρος Μυστεγνών πέρασε με "2" από τον Πολιχνίτο (0-1). Σπουδαίο ματς έγινε στη Μόρια, με τον Κεραυνό Αφάλωνα να φτάνει στη νίκη κόντρα στον Οδυσσέα Ελύτη (3-2). Στα αξιοσημείωτα της ημέρας και το τρίποντο του Παλλεσβιακού, που ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικού Αρίωνα Μήθυμνας (2-1). Τέλος, ο Ατρόμητος Ανεμώτιας έφυγε με τους τρεις βαθμούς μέσα από την έδρα του Ολύμπου, στην Αγιάσο (0-1).  

10η Αγωνιστική

Αετός Λουτρών-Βύρων Μόριας 3-0 (0-0)
Μποντάκης, Μεστρός, Κάντας - Γήπεδο Λουτρών
Παρατηρητής αγώνα: Παπουτσέλλης

Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, όπου ο Αετός όμως ήταν καλύτερος, η ομάδα των Λουτρών ξέσπασε στην επανάληψη και έφτασε σε μια άνετη νίκη. Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στο γκολ με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Στρατής Σκαλοχωρίτης, στο ξεκίνημα της επανάληψης, μπαίνοντας έτσι μπροστά στο σκορ. Στη συγκεκριμένη φάση μάλιστα, η ομάδα της Μόριας έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Κατσούρη, για την οποία υπάρχει δυσαρέσκεια από πλευράς φιλοξενούμενων, χαρακτηρίζοντάς την αυστηρή. Η κατάσταση δυσκόλεψε αρκετά για τον Βύρων με αριθμητικό μειονέκτημα, ως προς την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος. Ο Κροτσίδας, λίγο πριν το τέλος, διαμόρφωσε με πλασέ μέσα από την περιοχή το 2-0, "καθαρίζοντας" τη νίκη, ενώ ο Καβαλίκας με τη λήξη έβαλε το "κερασάκι" γράφοντας το τελικό 3-0. Οι παίκτες του Θεαγένη Διονυσάτου επέστρεψαν στα βαθμολογικά "τρίποντα" μετά από τρεις διαδοχικές αγωνιστικές με άσχημα αποτελέσματα, ενώ θα μπορούσαν να έχουν πετύχει κι άλλα γκολ στις ευκαιρίες που δημιούργησαν, έχοντας και δύο δοκάρια με τον Κουκέλλη στο πρώτο μέρος και με τον Ευαγγέλου στην επανάληψη. 

Αναγέννηση Γέρας-Αιγέας Πλωμαρίου 1-0 (0-0)
Κάντας, Μποντάκης, Μεστρός
Παρατηρητής αγώνα: Κεελαϊδίτης

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής και στο τοπικό ντέρμπι της δυτικής Λέσβου, η Γέρα συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της και τα θετικά αποτελέσματα, ρίχνοντας στο καναβάτσο στον Παππάδο και τον Αιγέα. Η ομάδα του Αφαλωνιάτη ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και δίκαια πήρε το "τρίποντο" χάρη στο γκολ του Χατζηκλειδαρά στο 50΄. Η Γέρα θα μπορούσε να είχε κερδίσει ενδεχομένως και πιο εύκολα, αν ο Νείρος δεν αστοχούσε μόλις στο 1΄ της αναμέτρησης σε διπλό τετ α τετ και αν ο σκόρερ τελικά στη συνέχεια Χατζηκλειδαράς είχε βρει δίχτυα στις αρχές του δευτέρου μέρους όταν σούταρε άστοχα, προ κενής εστίας. Ο Αιγέας από τη μεριά του, δεν βρέθηκε σε ιδιαίτερα καλή μέρα και παρά το ότι είχε στο μελύτερο χρονικό διάστημα τη μπάλα στα πόδια του, δεν μπόρεσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία των Γεραγωτών.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η αφιέρωση εκ μέρους των παικτών του Αφαλωνιάτη, της νίκης στον άτυχο νεαρό ποδοσφαιριστή Γιάννη Σαμιώτη, που έκανε πρόσφατα ένα δύσκολο χειρουργείο από τραυματισμό που υπέστη από τροχαίο.

Κεραυνός Αφάλωνα-Οδυσσέας Ελύτης 3-2 (3-0)
Κουλουδής, Βερρής, Ψύλλος - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Ντουνιάς

Συναρπαστικό παιχνίδι ανάμεσα σε Κεραυνό και Οδυσσέα Ελύτη, με την ομάδα του Γιακαλή να παίρνει τελικά το πολύτιμο τρίποντο που της δίνει και μία βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ο Κεραυνός ήταν καταιγιστικός στο πρώτο μέρος και κατάφερε να προηγηθεί με 3-0! Με γκολ του Στρατή Δελόλμα, του Μπουντακόπουλου και του Γιαννάκα με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στην επανάληψη όμως, ο Ελύτης αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, βελτίωσε την απόδοσή του και μπηκε ξανά στο παιχνίδι με δύο εκτελέσεις φάουλ του Αναιρούση (η πρώτη απευθείας). Ο Κεραυνός πλήρωσε το γεγονός πως έχασε με τραυματισμό τον βασικό του τερματοφύλακα αλλά τελικώς πήρε το "τρίποντο" από έναν Ελύτη που δικαιούταν θα έλεγε κανείς βάσει της απόδοσής του στο δεύτερο μέρος, μέχρι και τον βαθμό της ισοπαλίας.

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Αχιλλέας Πέτρας 3-1 (2-0)
Πατσατζής, Καραμπάσης, Παράσχου - Γήπεδο Αγ. Παρασκευής
Παρατηρητής αγώνα: Πίνης

Με αλλαγές στη σύνθεσή του, αλλά τους Μαλακό και Παναγιώτη Δελόλμα πάντα στις... επάλξεις και ορεξάτους, ο Διαγόρας ξεπέρασε ένα ακόμη εμπόδιο στη φετινή του πορεία και συνεχίζει μετά και τη νίκη του επί του Αχιλλέα να τρέχει -μόνο αυτός- αήητητο σερί. Μόλις στο 10΄ ο Μαλακός άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη με το 1-0 για να έρθει στο ημίωρο ο Δελόλμας να "κλειδώσει" ουσιαστικά τη νίκη με ο 2-0. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 55΄ο Γρούβας με απευθείας χτύπημα φάουλ, έβαλε ξανά τον Αχιλλέα στο παιχνίδι (2-1), αλλά στο 75΄ο Μαλακός με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή...

Όλυμπος Αγιάσου-Ατρόμητος Ανεμώτιας 0-1 (0-0)
Κουκούλας, Βλουτέλλης, Καρμίρης - "Χριστοφίδειο" Αγιάσου
Παρατηρητής αγώνα: Πηγάσης

Το αυτογκόλ του Γραμμέλλη έκρινε την αναμέτρηση στο "Χριστοφίδειο", μεταξύ του λαβωμένου από απουσίες Ολύμπου Αγιάσου και του ψυχωμένου Ατρομήτου Ανεμώτιας. Το 0-1 έγινε λίγο πριν το τέλος, χαρίζοντας έτσι στους φιλοξενούμενους μια σημαντική νίκη, σε ένα ματς πάντως που η ομάδα του Στρατή Μυρογιάννη -παρά τις απουσίες της- στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο.

Παλλεσβιακός-Αρίων Μήθυμνας 2-1 (0-0)
Λέκκας, Βουλγαρέλλης, Φαναρτζής - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Χρόνης

Την παρθενική του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παλλεσβιακός, κερδίζοντας τον Αρίωνα Μήθυμνας στο Ενωσιακό της Θερμής. Το πρώτο 45λεπτο ήταν στείρο παραγωγικά, αλλά στο ξεκίνημα της επανάληψης ο "Παλλέ" προηγήθηκε με τον Τσομπανέλλη. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν σχετικά άμεσα, ισοφαρίζοντας με σκόρερ τον Σοφιάνη, αλλά ελάχιστα λεπτά πριν το τέλος, οι γηπεδούχοι πέτυχαν το γκολ της νίκης, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μυλωνά, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Πολιχνίτος-Αίγειρος Μυστεγνών 0-1 (0-1)
Δουκάκης, Οικονόμου, Λυρής - Γήπεδο Πολιχνίτου
Παρατηρητής αγώνα: Πάνου

Με γκολ του Συβρή στο 30ο λεπτό, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι άνθρωποι του Πολιχνίτου ότι προήλθε από θέση οφσάιντ, ο Αίγειρος Μυστεγνών έφυγε νικητής από τη δύσκολη αυτή έδρα και παρέμεινε στο κυνήγι του Διαγόρα. Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση αξιολογήθηκε διαφορετικά από επόπτη και διαιτητή, με τον Δουκάκη να παίρνει πάνω του την απόφαση, αφήνοντας το ματς να εξελιχθεί κανονικά, μη λαμβάνοντας υπόψη την υψωμένη σημαία του Οικονόμου, εκτιμώντας ότι η μπάλα έφτασε μετά από σέντρα στον σκόρερ, έπειτα από απτυχημένη προσπάθεια του αμυντικού να απομακρύνει. 

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α΄Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey