Ξεμάκρυνε στο +3 ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής!

15/01/2017 - 17:07 Τελευταία τροποποίηση στις 15/01/2017 - 18:40

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Διαγόρας μέσα στην έδρα του Παλλεσβιακού και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο ντέρμπι Αίγειρου-Αετού στο ουδέτερο του Παπάδου, η ομάδα της Αγίας Παρασκευής ξέφυγε με +3 από τους διώκτες της. Τέλος του Α' Γύρου στην Α' ΕΠΣ Λέσβου, όπου αναδείθηκε άτυπος πρωταθλητής χειμώνα ο Διαγόρας. Στα υπόλοιπα ματς της 13ης Αγωνιστικής ξεχώρισε η νίκη του Ολύμπου Αγιάσου επί της Αναγέννηση Γέρας (3-1) στο «Χριστοφίδειο», αλλα και η εμφατική επικράτηση του Αιγέα Πλωμαρίου κόντρα στον Αχιλλέα Πέτρας (7-0). Βύρων και Ατρόμητος Ανεμώτιας έμειναν στο 2-2 στη Μόρια, ενώ στο Μόλυβο ο Αρίων αντιμετωπίζει τον Οδυσσέα Ελύτη και η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τη συνάντηση Πολιχνίτου-Κεραυνού Αφάλωνα.    

13η Αγωνιστική
Βύρων Μόριας-Ατρόμητος Ανεμώτιας 3-2 (1-0)
Βουλγαρέλλης, Οικονόμου, Φαναρτζής - «Καραπαναγιώτειο» Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Πηγάσης

Ο Κουπέ άνοιξε το σκορ για τον Βύρωνα Μόριας στο πρώτο 15λεπτο του αγώνα στο "Καραπαναγιώτειο" και με το 1-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Με τη σέντρα στο δεύτερο μέρος, όμως, ο Ατρόμητος Ανεμώτιας ισοφάρισε σε 1-1 με γκολ του Παπουτσιδέλλη. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν και μπροστά στο σκορ στη συνέχεια με γκολ του Νικόλοφ, αλλά ο μόνιμος "εκτελεστής" του Βύρωνα, Παναγιώτης Βουργουτζής, ισοφάρισε άμεσα σε 2-2. Και λίγο πριν το τέλος, ο Δρακούλης πέτυχε το 3-2, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του Γιώργου Κουτρομπίλα.

Αιγέας Πλωμαρίου-Αχιλλέας Πέτρας 7-0 (2-0)
Πατσατζής, Λυρής, Βλουτέλλης - «Μιχαλέλλειο» Πλωμαρίου
Παρατηρητής αγώνα: Παπουτσέλλης

Με γκολ του Γιαννίκου, ο Αιγέας προηγήθηκε του Αχιλλέα Πέτρας στο ξεκίνημα της αναμέτρησης στο "Μιχαλέλλειο" και από εκείνο το σημείο η κατάσταση πήρε το δρόμο της... Ο Χρυσάφης πέτυχε το 2-0 για την ομάδα του Στέλιου Μουντανάρη, βάζοντας γερές βάσεις για μια ακόμα εντός έδρας νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Χρυσάφης πέτυχε δεύτερο προσωπικό τέρμα για το 3-0 και στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι παραδόθηκαν ολοκληρωτικά, με τον Σπαχίου να σκοράρει όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές, σημειώνοντας γνήσιο χατ τρικ και ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 6-0. Χατ τρικ όμως σημείωσε και ο Χρυσάφης, ευστοχώντας σε πέναλτι για το 7-0.

Αρίων Μήθυμνας-Οδυσσέας Ελύτης 1-0 (1-0)
Δουκάκης, Παράσχου, Πούλος - Γήπεδο Μολύβου
Παρατηρητής αγώνα: Σταυρινός

Σπουδαίο βαθμολογικό τρίποντο απέσπασε ο Αρίων Μήθυμνας, νικώντας εντός έδρας τον Οδυσσέα Ελύτη με 1-0. Η κεφαλιά - γκολ του Κουνιάρη ήταν εκείνη που έκανε τη διαφορά στο πρώτο μέρος μεταξύ των δύο ομάδων, ενώ τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο 45λεπτο, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στη νίκη.

Αίγειρος Μυστεγνών-Αετός Λουτρών 0-0 (0-0)
Βουρανής, Βερρής, Ψύλλος - Γήπεδο Παπάδου
Παρατηρητής αγώνα: Βάλεσης

Ισόπαλο έληξε το ντέρμπι στο ουδέτερο γήπεδο του Παπάδου, μεταξύ Αίγειρου Μυστγενών και Αετού Λουτρών. Σε ένα απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το 90λεπτο χωρίς τέρματα και αναμφίβολα μεγάλος χαμένος από αυτή την εξέλιξη ήταν ο Αίγειρος, αφού σε συνδυασμό με τη νίκη του Διαγόρα, έμεινε πια στο -4 από την κορυφή της βαθμολογίας. Ελάχιστες φάσεις σε όλο το ματς για τους περσινούς πρωταθλητές, απέναντι σε έναν Αετό που έκλεισε με επιτυχία κάθε διάδρομο προς την εστία του και έφυγε με το βαθμό.

Πολιχνίτος-Κεραυνός Αφάλωνα 2-1 (1-1)
Κάντας, Συβρής, Μεστρός - Γήπεδο Πολιχνίτου
Παρατηρητής αγώνα: Πάνου

Της... ανατροπής έγινε στον Πολιχνίτο, εκεί όπου ο Κεραυνός Αφάλωνα προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Στρατή Δελόλμα, αλλά λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Ντούμας ισοφάρισε σε 1-1 για τους γηπεδούχους. Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, ο Κεραυνός κέρδισε και νέο πέναλτι, αλλά αυτή τη φορά ο Στρατής Δελόλμας αστόχησε, χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Ο Πολιχνίτος πέτυχε το γκολ της νίκης στα τελευταία λεπτά με σκόρερ τον Σταματίου.

Παλλεσβιακός-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 0-1 (0-0)
Λέκκας, Βασιλακάκης, Κακαδέλλης - Γήπεδο Λουτρών
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Ο Ντάνιελ Σέχι ήταν ο λυτρωτής του Διαγόρα μέσα στα Λουτρά, σκοράροντας λίγο πριν το φινάλε με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα ακριβείας του Γιώργου Τσομπανέλλη, χαρίζοντας έτσι πολύτιμη νίκη στην ομάδα της Αγίας Παρασκευής κόντρα στον βελτιωμένο Παλλεσβιακό. Με το τρίποντο αυτό ο Διαγόρας όχι μόνο παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά ξεμάκρυνε περισσότερο από τον Αίγειρο, που άφησε βαθμούς κόντρα στον Αετό Λουτρών.

Όλυμπος Αγιάσου-Αναγέννηση Γέρας 3-1 (2-1)
Παντελαίων, Καραμπάσης, Καρδάσης - «Χριστοφίδειο» Αγιάσου
Παρατηρητής αγώνα: Χρόνης

Τρία γρήγορα γκολ σημειώθηκαν στο "Χριστοφίδειο", με τον Όλυμπο να προηγείται χάρη στο γκολ του Ψαρρού, την Αναγέννηση Γέρας να ισοφαρίζει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χατζηκλειδαρά και τον Βουρλή να δίνει ξανά προβάδισμα στην ομάδα της Αγιάσου, λίγο πριν το ημίχρονο. Οι Γεραγώτες κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι στην επανάληψη, αλλά ο Τάκας δεν βρήκε δίχτυα. Και αφού δεν ήρθε η ισοφάριση στη μεγάλη ευκαιρία της Αναγέννησης Γέρας, ο Καζάνης με όμορφο γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στις καθυστερήσεις. Σημειώνεται ότι οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες. 

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α΄Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey