Σήκωσε... 7 μποφόρ ο Αιγέας στην Αγιάσο!

12/02/2017 - 17:10 Τελευταία τροποποίηση στις 12/02/2017 - 17:50

Το εντυπωσιακό 0-7 του Αιγέα μέσα στο "Χριστοφίδειο" επί του Ολύμπου Αγιάσου ξεχώρισε στο κυρίως μενού της 17ης Αγωνιστικής της Α' ΕΠΣ Λέσβου. Η ομάδα του Πλωμαρίου πλησίασε έτσι τον Διαγόρα στη βαθμολογία, ενώ κάτι αντίστοιχο πέτυχε και ο Αίγειρος Μυστεγνών νικώντας εύκολα εκτός έδρας τον Παλλεσβιακό (0-5). Στο "Καραπαναγιώτειο" της Μόριας, ο τοπικός Βύρων πήρε το τρίποντο απέναντι στον Πολιχνίτο (3-2), ενώ στα Λουτρα ο Αετός επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία, κάμπτοντας την αντίσταση του Οδυσσέα Ελύτη (2-1). Στις νίκες επέστρεψε η Αναγέννηση Γέρας, ξεπερνώντας άνετα το εμπόδιο του Αρίωνα Μήθυμνας στον Παπάδο (3-0). Χθες, σημειώθηκε η έκπληξη, αφού στο ουδέτερο Γήπεδο Πέτρας ο τυπικά γηπεδούχος Διαγόρας άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς με αντίπαλο τον Ατρόμητο Ανεμώτιας (0-0), στο ματς με το οποίο ολοκλήρωσε την ποινή των τριών αγώνων μακριά από την έδρα του. Στο άλλο ματς της ημέρας, ο Κεραυνός Αφάλωνα επιβλήθηκε εύκολα του Αχιλλέα Πέτρας (4-0). 

 17η Αγωνιστική

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Ατρόμητος Ανεμώτιας 0-0 (0-0)
Βουρανής, Ψύλλος, Γάκος - Γήπεδο Πέτρας

Απώλεια δύο βαθμών για τον πρωτοπόρο Διαγόρα, που δεν κατάφερε να σκοράρει στο ουδέτερο γήπεδο της Πέτρας και "κόλλησε" στο 0-0 απέναντι στον Ατρόμητο Ανεμώτιας. Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής ήταν καλύτερη, κλείνοντας τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο, αλλά δεν μετουσίωσε τις ευκαιρίες της σε γκολ. Πολλές χαμένες κλασικές ευκαιρίες από τον Φιλιανό, ένα τετ α τετ του Σπάρταλη που απομάκρυναν οι αντίπαλοι αμυντικοί πάνω στη γραμμή και δύο δοκάρια με τον Γιώργο Σαμπάνη, ένα σε σουτ στο 75' και ένα σε κεφαλιά στο 81' ήταν οι καλύτερες στιγμές για τον Διαγόρα, που αγωνίστηκε μάλιστα και με παίκτη παραπάνω στο τελευταίο 10λεπτο, λόγω αποβολής του Τσίγκα. H διοίκηση του Διαγόρα σε τοποθέτησή της ευχαριστεί τον Αχιλλέα Πέτρας, για την παραχώρηση του γηπέδου του, καθώς και για την άψογη φιλοξενία που παρείχαν οι άνθρωποί του στην ομάδα της Αγίας Παρασκευής.

Κεραυνός Αφάλωνα-Αχιλλέας Πέτρας 4-0 (1-0)
Κουλουδής, Μπάλιακα, ΚΑρμίρης - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Τσαγκάρης

Ανώτερος ο ενισχυμένος Κεραυνός Αφάλωνα, επιβλήθηκε με το ευρύ 4-0 του Αχιλλέα Πέτρας και έκανε βήμα παραμονής. Ο Μπουντακόπουλος άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Θόδωρου Γιακαλή στο πρώτο μέρος και στην επανάληψη ο Βούρος έδωσε αέρα, όχι ενός, αλλά δύο τερμάτων σκοράροντας ισάριθμες φορές στο 60' και στο 70'. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Βαρνάς λίγο πριν το τέλος.

Βύρων Μόριας-Πολιχνίτος 3-2 (1-0)
Κάντας, Βλουτέλλης, Κακαδέλλης - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Ντουνιάς

Ματς για γερά νεύρα έγινε στο "Καραπαναγιώτειο" της Μόριας, όπου ο τοπικός Βύρων πήρε το τρίποντο, νικώντας τον Πολιχνίτο με 3-2. Παράπονα έχουν ωστόσο οι φιλοξενούμενοι από τη διαιτησία του Κάντα, για τον καταλογισμό του πέναλτι από το οποίο προήλθε το δεύτερο γκολ του Βύρωνα και μαζί η αποβολή του Αράπογλου, που άφησε με 10 παίκτες τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί με τον Τρακέλλη στο πρώτο μέρος, ο Φώτας ισοφάρισε σε 1-1 στο ξεκίνημα της επανάληψης και ο Τρακέλλης ξανά, από την άσπρη βούλα, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Βύρωνα. Η ομάδα της Μόριας πέτυχε και τρίτο γκολ λίγο πριν το τέλος, με σκόρερ τον Δρακούλη, ενώ ο Νικέλλης διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στις καθυστερήσεις.

Παλλεσβιακός-Αίγειρος Μυστεγνών 0-5 (0-1)
Κουλουδής, Βασιλακάκης, Μεστρός - Γήπεδο Λουτρών
Παρατηρητής αγώνα: Κελαϊδίτης

Φανερή η διαφορά δυναμικότητας μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τον Αίγειρο Μυστεγνών να έχει ένα εύκολο πρωινό απέναντι στον Παλλεσβιακό, τον οποίο νίκησε με 0-5. Τρία γκολ πέτυχε ο Συβρής και δύο ο Αλαγιάννης, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Ο Αίγειρος είχε και πολλές ακόμη ευκαιρίες με τους Συβρή και Χατζηβαγιάννη, ζευγαρώνοντας τις νίκες του μετά το αρνητικό σερί του, μειώνοντας παράλληλα τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Διαγόρα.

Αναγέννηση Γέρας-Αρίων Μήθυμνας 3-0 (3-0)
Συβρής, Βουλγαρέλλης, Δουκάκης - Γήπεδο Παπάδου
Παρατηρητής αγώνα: Πετρέλλης

Με τρία τέρματα στο πρώτο ημίχρονο και την έδρα να αποδεικνύει ακόμη μια φορά τη δυναμική της, η Αναγέννηση Γέρας επιβλήθηκε με 3-0 του Αρίωνα Μήθυμνας. Το σκορ άνοιξε ο Μπισβίκας στο 20', με τον Ματθαίου να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του 10 λεπτά αργότερα. Στο 35' ο Βουτζούλιας σημείωσε το 3-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι και τα δύο δοκάρια που είχαν με τους Τρεμούλα και Μανούσο, για να διευρύνουν το προβάδισμά τους.

Όλυμπος Αγιάσου-Αιγέας Πλωμαρίου 0-7 (0-1)
Βουρανής, Βερής, Ψύλλος - "Χριστοφίδειο" Αγιάσου
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Ένας τρομερός Αιγέας έφτασε σε μία άνετη επικράτηση επί του Ολύμπου στην Αγιάσο, με σκορ 0-7! Το χορό των τερμάτων άνοιξε στο 20' ο Άνταμ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Καβαρνού. Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ πριν το ημίχρονο, με την μπάλα όμως να σταματάει στο δοκάρι. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Αιγέας έφτασε στο 0-2 με κεφαλιά του Καβαρνού, με την μπάλα να βρίσκει και στον παίκτη της Αγιάσου, Γραμέλλη πριν καταλήξει στα δίχτυα. Από κει και πέρα οι παίκτες του Στέλιου Μουντανάρη ήταν ασταμάτητοι. Στο 49' ο Άνταμ έκανε το 0-3 και ο Καβαρνός στο 55' έγραψε το 0-4. Το ομορφότερο τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε πάντως ο Ντινιακός με απ’ ευθείας εκτέλεση κόρνερ, για το 0-5. Τα άλλα δύο τέρματα των φιλοξενούμενων, που διαμόρφωσαν το τελικό 0-7, σκόραραν ο Πρωτούλης με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Αγκόλι (78') και ο Σπαχίου (84'). Μάλιστα η ομάδα του Πλωμαρίου είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες με τον Αγιακάτσικα, καθώς και δυο δοκάρια με τον Καβαρνό και τον Πρωτούλη.

Αετός Λουτρών-Οδυσσέας Ελύτης 2-1 (0-1)
Μποντάκης, Καρμίρης, Γάκος
Παρατηρητής αγώνα: Πάνου

Με ένα 10λεπτο ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αετός Λουτρών κέρδισε τον Οδυσσέα Ελύτη με σκορ 2-1, πετυχαίνοντας την ανατροπή. Σε ένα «ξερό» πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν με τέρμα του Κιούρκου. Στην επανάληψη όμως ο Αετός, με δυο τέρματα του Μαρμαλέκα, στο 55' και το 65', όχι απλά ισοφάρισε αλλά πήρε και κεφάλι στο σκορ. Ο Οδυσσέας Ελύτης πίεσε για την ισοφάριση, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει το πολυπόθητο τέρμα, με το 2-1 να είναι και το τελικό σκορ.

Επιμέλεια | Βαγγέλης Γεωργατσέλλος

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α΄Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey