Δικαίωση για Αχιλλέα Πέτρας

15/02/2017 - 16:22

Κάθε χρόνο, έστω και μία φορά, θα υπάρξει μια αφορμή στο χώρο του ποδοσφαίρου στη Λέσβο για να διαταράξει την κανονικότητα της αγωνιστικής περιόδου. Έτσι και φέτος, η μη διεξαγωγή του αγώνα Αχιλλέας Πέτρας-Όλυμπος Αγιάσου, προ ημερών στο πλαίσιο της 16ης Αγωνιστικής, έφερε στο προσκήνιο την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ένας αγώνας, πριν ή μετά τη (μη) διεξαγωγή του.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Λέσβου αποφάσισε να ορίσει ξανά την αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, παρά το ότι ο διαιτητής Λέκκας είχε κλείσει το φύλλο αγώνα με υπαιτιότητα των γηπεδούχων, για την μη έγκαιρη παράδοση των δελτίων των ποδοσφαιριστών, πριν την έναρξη του ματς. Εξετάζοντας προσεκτικά τα όσα έγραψε ο διαιτητής σε αυτό, καθώς και τις παρατηρήσεις του, η Πειθαρχική εκτίμησε ότι το φύλλο αγώνα έχει συμπληρωθεί πλημμελώς, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει στην εξέταση της ουσίας της υπόθεσης, δικαιώνοντας τον Αχιλλέα και επανορίζοντας την αναμέτρηση.

Οι άνθρωποι της ομάδας της Πέτρας παραβρέθηκαν στα γραφεία της Ένωσης και επικαλέστηκαν το γεγονός πως η πρώτη σελίδα με τις δύο 18άδες δεν έφερε καμία υπογραφή από τους εκπροσώπους των ομάδων, όπως επίσης και το ότι ο διαιτητής δεν βγήκε στη σέντρα, ως όφειλε, μαζί με τους παίκτες του φιλοξενούμενου Ολύμπου, για το τυπικό της υπόθεσης. Διερωτήθηκαν, δε, πώς αποδεικνύεται ότι η ομάδα της Αγιάσου βρισκόταν πράγματι στο γήπεδο, έστω και αν η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα ήταν καθ' όλα προφανής. 

Η ΕΠΣΛ δικαίωσε με βάση τα στοιχεία τον Αχιλλέα και αναμένεται να ορίσει τη διεξαγωγή του αγώνα τις επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να αποφευχθεί όλη αυτή η ιστορία, θα μπορούσε το ματς να διεξαχθεί κανονικά -έστω και με μικρή καθυστέρηση στην ώρα έναρξης του- με την ανοχή της διαιτητικής τριάδας, αλλά και του Ολύμπου, εφόσον το επέτρεπαν οι συνθήκες (ορατότητα στη λήξη του κτλ). Διαφορετικά, από τη στιγμή που δεν στοιχειοθετείται παράβαση, λόγω της πλημελλούς συμπλήρωσης του φύλλου αγώνα, καλώς θα διεξαχθεί ξανά. Εξάλλου είναι πάγια άποψη του "SL", ότι όλα τα ματς πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey