Ανατροπή ο Αιγέας, ανάσα ο Παλλεσβιακός!

05/03/2017 - 17:13 Τελευταία τροποποίηση στις 05/03/2017 - 17:22

Με δύο νίκες υπέρ των πρωτοπόρων άνοιξε η αυλαία της 19ης Αγωνιστικής στην Α' ΕΠΣ Λέσβου και μάλιστα με μεγάλα σκορ. Ο Διαγόρας νίκησε στην Αγία Παρασκευή τον Πολιχνίτο (7-1), ενώ ο Αίγειρος Μυστεγνών πέρασε από την έδρα του Κεραυνού Αφάλωνα (1-4). Στα υπόλοιπα ματς, που θα κάνουν σέντρα στις 3 το μεσημέρι, ο Αιγέας Πλωμαρίου δοκιμάζεται εκτός έδρας κόντρα στον Οδυσσέα Ελύτη, ενώ ο Αετός αναμετράται στα Λουτρά με τον Αρίωνα Μήθυμνας. Στην Πέτρα, ο Αχιλλέας φιλοξενεί τον Ατρόμητο Ανεμώτιας, ενώ στο ντέρμπι παραμονής ο Όλυμπος θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Παλλεσβιακό στο «Χριστοφίδειο» της Αγιάσου. Τέλος, στο «Καραπαναγιώτειο» της Μόριας, ο τοπικός Βύρων θα προσπαθήσει να υπερκεράσει το εμπόδιο της φιλόδοξης Αναγέννησης Γέρας.

 19η Αγωνιστική

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Πολιχνίτος 7-1 (2-1)
Βλουτέλλης, Βασιλακάκης, Συβρής - Γήπεδο Αγ. Παρασκευής
Παρατηρητής αγώνα: Φιλιππόπουλος

Καταιγιστικός ο Διαγόρας, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερώτητάς του έναντι του Πολιχνίτου, φτάνοντας στο επιβλητικό 7-1 στο Γήπεδο Αγίας Παρασκευής. Η ομάδα του Στρατή Αλεξίου, που επέστρεψε στον πάγκο μετά τη λήξη της τιμωρίας του, προηγήθηκε με τον Μαλακό, αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τον Ξινό. Ωστόσο λίγο πριν την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Μαλακού. Στην επανάληψη, ο Διαγόρας έκανε... περίπατο, σκοράροντας πέντε ακόμη γκολ. Ο Μαλακός συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στο πρώτο μέρος και με δύο ακόμη τέρματα έφτασε σε ένα εντυπωσιακό καρέ (4), ενώ τα υπόλοιπα γκολ πέτυχαν κατά σειρά οι Σπάρταλης, Παρέλης και Καλύμνιος.

 Κεραυνός Αφάλωνα-Αίγειρος Μυστεγνών 1-4 (0-2)
Δουκάκης, Φαναρτζής, Χαραμόπουλος - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Χρόνης

Ο Αίγειρος ήταν πολύ καλός, στο ντεμπούτο του Φώτη Κοκκινέλλη στον πάγκο των Μυστεγνιωτών, περνώντας με το ευρύ 1-4 από το "Καραπαναγιώτειο" Μόριας, όπου αντιμετώπισε τον Κεραυνό, που κατάφερε πάντως να βάλει... δύσκολα στους πρωταθλητές ειδικά στο πρώτο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Μιχαλάκη, σε μια φάση που ο Κεραυνός διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ. Ακολούθησαν δύο εξαιρετικές ευκαιρίες για την ομάδα του Αφάλωνα με Βαρνά και Κανόγκα, που δεν τις μετουσίωσαν σε γκολ και λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους ο Βαγγελάκης πέτυχε το 0-2 για τον Αίγειρο. Στην επανάληψη, ο Κεραυνός είχε ακόμα μια καλή στιγμή με τον Βαρνά και λίγο αργότερα με τον Βούρο, αλλά κάπου εκεί η ομάδα των Μυστεγνών ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και πίεσε για να διευρύνει το προβάδισμά της, χάνοντας πολλές ευκαιρίες και φτάνοντας τελικά στο 0-3 με τον Συβρή, περίπου στο 70' και στο 0-4 προ το τέλος με τον Αλαγιάννη. Οι παίκτες του Θόδωρου Γιακαλή μείωσαν στις καθυστερήσεις με τον Μπουντακόπολο. 

Αχιλλέας Πέτρας-Ατρόμητος Ανεμώτιας 1-2 (0-2)
Μποντάκης, Οικονόμου, Βλουτέλλης - Γήπεδο Πέτρας
Παρατηρητής αγώνα: Σταυρινός

Σπουδαία νίκη κατέκτησε ο Ατρόμητος Ανεμώτιας μέσα στην Πέτρα επί του τοπικού Αχιλλέα με σκορ 1-2. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Νανίδη και λίγο αργότερα ο Μαστέλος έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Στην επανάληψη, ο σύλλογος της Ανεμώτιας κράτησε το υπέρ του προβάδισμα, ενώ το μόνο που κατάφερε ο Αχιλλέας Πέτρας ήταν να μειώσει στο τέλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γ. Σκαρακάκη. 

Όλυμπος Αγιάσου-Παλλεσβιακός 1-2 (0-1)
Βουρανής, Πατσατζής, Μπάλιακα - "Χριστοφίδειο" Αγιάσου
Παρατηρητής αγώνα: Παπουτσέλλης

Διπλό που τον κρατά γερά στο κόλπο της παραμονής, μέσω της συμμετοχής στα playouts, απέσπασε ο Παλλεσβιακός που κέρδισε μέσα στο "Χριστοφίδειο" της Αγιάσου τον Όλυμπο. Η ομάδα της Μυτιλήνης προηγήθηκε στο πρώτο 45λεπτο με τον Σαλιάρη, αλλά με την επανέναρξη του δευτέρου μέρος ο Κούτσας ισοφάρισε σε 1-1 για τον Όλυμπο. Ο "Παλλέ" ήταν καλύτερος όμως και με γκολ του Εγγλέζου πήρε το πολύτιμο τρίποντο.

Βύρων Μόριας-Αναγέννηση Γέρας 0-3 (0-1)
Κάντας, Καραμπάσης, Παράσχου - "Καραπαναγιώτειο" Μόριας
Παρατηρητής αγώνα: Ντουνιάς

Με εμφατικό τρόπο πέρασε η Αναγέννηση Γέρας από το "Καραπαναγιώτειο" της Μόριας, νικώντας τον τοπικό Βύρωνα με το ευρύ 0-3. Η ομάδα του Παναγιώτη Αφαλωνιάτη προηγήθηκε στο πρώτο μέρος με τον Ματθαίου και στη συνέχεια έπαιξε έξυπνα, καταφέρνοντας στο δεύτερο 45 λεπτο να διευρύνει το προβάδισμά της με τον Τρεμούλα και τελικά να φύγει με το 0-3 από το γήπεδο, χάρη σε τέρμα του Κουβέρη.

Οδυσσέας Ελύτης-Αιγέας Πλωμαρίου 1-4 (1-0)
Κουκούλας, Λυρής, Συβρής - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Τσαγκάρης

Τα... χρειάστηκε ο Αιγέας στη Θερμή, αφού ο Οδυσσέας Ελύτης προηγήθηκε στο ημίχρονο με 1-0 χάρη σε γκολ του Αναιρούση, λίγο πριν την ανάπαυλα. Οι παίκτες του Στέλιου Μουντανάρη όμως εμφανίστηκαν βελτιωμένοι στην επανάληψη και αφού ισοφάρισαν με τον Άνταμ Γκουνλού, πήραν και την πρωτοπορία στο σκορ με γκολ του Πρωτούλη για το 1-2. Λίγο αργότερα, ο Χρυσάφης έκανε το 1-3, ενώ προς το τέλος του αγώνα ο Άνταμ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-4.

Αετός Λουτρών-Αρίων Μήθυμνας 6-1 (3-1)
Κουλουδής, Βουλγαρέλλης, Φαναρτζής - Γήπεδο Λουτρών
Παρατηρητής αγώνα: Πηγάσης

Περίπατο έκανε ο Αετός, που κέρδισε στα Λουτρά τον Αρίωνα Μήθυμνας με 5-1, σε ένα ματς που πριν τη σέντρα οι παίκτες της ομάδας των Λουτρών έστειλαν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα στον Στρατή Σκαλοχωρίτη. Η ομάδα του Θεαγένη Διονυσάτου προηγήθηκε με τον Καλλιματζέρο, αλλά οι Μολυβιάτες ισοφάρισαν με τον Κυριάκου, μόνο που δε χάρηκαν για πολύ το 1-1, αφού ο Καλλιματζέρος και πάλι έδωσε προβάδισμα στον Αετό, ενώ με γκολ του Κροτσίδα οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το σκορ στο 3-1. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Καλλιματζέρος έφτασε σε ένα προσωπικό χατ τρικ για το 4-1, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μαρμαλέκας με δύο δικά του τέρματα, γράφοντας το 6-1. 

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α΄Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey