Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην... άνοδο!

01/06/2017 - 09:41

Ραντεβού με την ιστορία του έχει το απόγευμα ο πρωταθλητής Λέσβου Διαγόρας, υποδεχόμενος τον αντίστοιχο πρωταθλητή Λήμνου, Κεραυνό Αγ. Δημητρίου, στο γήπεδό του στην Αγία Παρασκευή, στον επαναληπτικό τελικός της ΕΠΣΛ για την άνοδο στη Γ' Εθνική.

Η ομάδα του Γιώργου Σπάρταλη διατηρεί το προβάδισμα έναντι του αντιπάλου της, μετά το ισόπαλο 1-1 στο Στάδιο Μύρινας το περασμένο Σάββατο. Ο Διαγόρας χρειάζεται ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα για να στεφθεί πρωταθλητής σε επίπεδο Νομού και να καταφέρει κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο στο ξεκίνημα των φετινών Playoffs στην Α' ΕΠΣ Λέσβου, να πάρει δηλαδή το προνομιούχο εισιτήριο της ανόδου, παρά το βαθμολογικό του μειονέκτημα στο ξεκίνημα της ενδιαφέρουσας αυτής αγωνιστικής διαδικασίας.

Στην Αγία Παρασκευή ζουν και αναπνέουν για τον συγκεκριμένο τελικό, που θα ξεκινήσει στις 17:30, θέλοντας να είναι εκείνοι αυτή τη φορά που θα χαμογελάσουν στο τέλος, πανηγυρίζοντας την άνοδο. Εφόσον συμβεί αυτό, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Διαγόρα, που θα καταφέρει να φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο, έχοντας αγωνιστεί στο πρόσφατο παρελθόν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, την άλλοτε Δ' Εθνική.

Σημειώνεται ότι και το 2013 ο Διαγόρας έφτασε να παίζει την άνοδό του σε έναν τελικό μέσα στο Γήπεδο της Αγίας Παρασκευής, αλλά είχε ηττηθεί τότε από τον πρωταθλητή ΕΠΣ Χίου, Κανάρη Νενήτων, με σκορ 0-1, αποτέλεσμα που έστειλε τους Χιώτες στη Γ' Εθνική, όπου τέθηκαν αντιμέτωποι με τον Αιολικό.

Ένα ακόμα ιδιαίτερο στοιχείο, εφόσον ο Διαγόρας κατακτήσει το τρόπαιο, είναι πως την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2017-18) θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής συνολικά τρεις ομάδες από τη Λέσβου, αφού πέραν της ομάδας της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται εκεί ο Αιολικός, αλλά και η ΑΕΛΚ, μετά τον υποβιβασμό της από τη Super League. Το συγκεκριμένο γεγονός είχε επαναληφθεί στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα της περιόδου 2009-10, όταν μάλιστα η ομάδα της Καλλονής είχε στεφθεί πρωταθλήτρια.

Διαιτητική τριάδα για τον επαναληπτικό τελικό ορίστηκαν από την ΕΠΣΛ οι Κουλουδής, Βερρής και Ζέστας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey