Έδειξε τα... δόντια του ο Ατρόμητος Ανεμώτιας

04/10/2017 - 19:44 Τελευταία τροποποίηση στις 05/10/2017 - 11:37

Σπουδαίο "2" μέσα στην έδρα του Αετού πέτυχε ο Ατρόμητος Ανεμώτιας (1-2), προσπερνώντας έτσι τις... συμπληγάδες των Λουτρών, μια έδρα στην οποία είναι βέβαιο πως θα δυσκολευτούν όλοι οι υποψήφιοι μνηστήρες του τίτλου. Νικηφόρα συνέχισε την πορεία του ο Αίγειρος Μυστεγνών, επικρατώντας εύκολα του Μεσοτόπου στην Αγία Παρασκευή (0-5), καπαρώνοντας την κορυφή λόγω γκολ. Δύο στα δύο έκανε και ο Αιγέας, που έκαμψε στο Πλωμάρι την αντίσταση του Αλκιβιάδη Κ. Τρίτους (3-0).

Άνετη επικράτηση για την Αναγέννηση Γέρας απέναντι στον Πολιχνίτο (3-0) στο Γήπεδο του Παπάδου. Στο Μόλυβο, ο Αρίων Μήθυμνας παραχώρησε στο τέλος το βαθμό στον Όλυμπο Αγιάσου (1-1) και στο Γήπεδο "Γεώργιος Σκούφος", ισόπαλοι αναδείχθηκαν επίσης Οδυσσέας Ελύτης και Κεραυνός Αφάλωνα (1-1).

Ο αγώνας ανάμεσα σε Ανδρονικά Παρακοίλων και Αχιλλέα Πέτρας θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 11 Οκτώβρη (16:30).

2η Αγωνιστική

Αετός Λουτρών-Ατρόμητος Ανεμώτιας 1-2 (0-1)
Γήπεδο Λουτρών
Κουκούλας, Λυρής, Βασιλακάκης
Παρατηρητές: Ντουνιάς, Μαρμαλέκας

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες | Νίκος Λαγουτάρης

Νίκη που είναι βέβαιο ότι θα του δώσει τεράστια ώθηση για τη συνέχεια πέτυχε ο Ατρόμητος Ανεμώτιας, μέσα στην ισχυρή έδρα του Αετού Λουτρών με σκορ 1-2. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο από φιλάθλους και των δύο ομάδων, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό, όταν έπειτα από έμμεσο φάουλ μετά από λάθος γύρισμα και επαφή της μπάλας του τερματοφύλακα Κάμπερ με τα χέρια, ο Χατζηκλειδαράς πάσαρε στον Κριτσωτάκη κι εκείνος με ένα δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1! Στο 24' ο Αετός κέρδισε πέναλτι, έπειτα από σέντρα του Μουτζούρη και υπόδειξη του διαιτητή Κουκούλα για χέρι του Αντώναρου, πέφτοντας στο έδαφος. Η απόφαση αυτή προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες, με τους παίκτες του Ατρόμητου να ζητούν άουτ στη σέντρα, θεωρώντας πως η μπάλα έχει περάσει την εξωτερική γραμμή. Στην ένταση, ο Κουκούλας απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Αντώναρο για διαμαρτυρία και έτσι η ομάδα της Ανεμώτιας έμεινε με παίκτη λιγότερο για το υπόλοιπο του αγώνα.

Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Καλλιματζέρος, αλλά ο τερματοφύλακας Πάπαρης απέκρουσε, διατηρώντας το 0-1! Στην επανάληψη, ο Αετός ανέβασε την απόδοσή του, εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό του πλεονέκτημα και ισοφάρισε στο 59ο λεπτό, έπειτα από σέντρα του Μουτζούρη και καρφωτή κεφαλιά του Διονυσάτου. Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας οπισθοχωρήσει, γλίτωσαν την ανατροπή όταν ο Διονυσάτος σημάδεψε το δοκάρι στο 75', ίσως και μετά από επέμβαση του Πάπαρη με τα ακροδάχτυλα. Κι εκεί που ο Αετός πίεζε, με την κλεψύδρα του χρόνου να τελειώνει, ήρθε το πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου Ανεμώτιας σε χέρι του Λαγουτάρη εντός περιοχής, με τον αμυντικό του Αετού να αποβάλλεται απευθείας από τον Κουκούλα. Ο Κριτσωτάκης, που ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, δεν λάθεψε από τα 11 βήματα κάνοντας το 1-2 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Στις καθυστερήσεις, οι γηπεδούχοι άγγιξαν την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Προκόπη Βασιλέλλη δεν βρήκε στόχο. 

Αναγέννηση Γέρας-Πολιχνίτος 3-0 (0-0)
Γήπεδο Παπάδου
Βουρανής, Ψύλλος, Μεστρός
Παρατηρητής: Γιουβανάκης

Αρκετά καλή εμφάνιση από την ομάδα του Παναγιώτη Αφαλωνιάτη, που συνδυάστηκε με νίκη επί του Πολιχνίτου και μάλιστα με καθαρό σκορ 3-0. Μετά από ένα στείρο πρώτο 45λεπτο, η Αναγέννηση Γέρας προηγήθηκε με δυνατό σουτ του Τηνιακού και λίγο αργότερα έφτασε και στο 2-0 με ένα ακόμα καταπληκτικό σουτ του Τρεμούλα. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε επίσης με σουτ ο Γιώργος Μανούσος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πολιχνίτος αστόχησε σε πέναλτι, με τον Ξινό να σημαδεύει το δοκάρι, ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τρεμούλα με απευθείας κόκκινη για σκληρό φάουλ.

Μεσότοπος-Αίγειρος Μυστεγνών 0-5
Γήπεδο Αγίας Παρασκευής
Πατσατζής, Πούλος, Καραμπάσης
Παρατηρητής: Πελέκος

Ο Αίγειρος αποδείχθηκε πολύ δυνατός για να μπορέσει να προβάλλει αντίσταση ο Μεσότοπος, με το τελικό 0-5 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Η ομάδα του Στέλιου Μουντανάρη προηγήθηκε με τον Χατζηκλειδαρά και αμέσως μετά ο Συβρής διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Πριν το ημίχρονο, ο Μαλακός έκανε το 0-3 και η ομάδα των Μυστεγνών πέτυχε ακόμα δύο γκολ στην επανάληψη με τον Παναγιώτη Βουργουτζή, φτάνοντας στο τελικό 0-5. 

Αιγέας Πλωμαρίου-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 3-0 (1-0)
"Μιχαλέλλειο" Πλωμαρίου
Μποντάκης, Βουλγαρέλλης, Συβρής
Παρατηρητής: Σιμιτζής

Συνέχισε τις καλές εμφανίσεις ο Αιγέας, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την ανωτερότητά του στο "Μιχαλέλλειο". Ο Αλκιβιάδης προσπάθησε να παίξει μαζική άμυνα, άντεξε για περίπου 40 λεπτά, αλλά μετά υποτάχθηκε στις διαθέσεις του Αιγέα. Με πέναλτι, έπειτα από χέρι εντός περιοχής, προηγήθηκε η ομάδα του Γαβαλά, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση του Αγκόλι. Στο 65' ο Αιγέας κέρδισε νέο πέναλτι, αλλά αυτή τη φορά ο Αγκόλι αστόχησε., στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο τελευταίο 10λεπτο, αρχικά με γκολ του Καραμπέτσου στο 80 και εν συνεχεία με το εύστοχο πλασέ του Γιώργου Βελούτσου σε τετ α τετ, έπειτα από κάθετη πάσα του Χρυσάφη. Καλές ευκαιρίες είχαν επίσης οι Άνταμ και Χρυσάφης για να διευρύνουν το προβάδισμα της ομάδας του Πλωμαρίου.

Αρίων Μήθυμνας-Όλυμπος Αγιάσου 1-1 (0-0)
Γήπεδο Μολύβου
Δουκάκης, Παράσχου, Φαναρτζής
Παρατηρητής: Σταυρίδης

Ο Αρίων ήταν αρκετά καλός, γνωρίζοντας καλύτερα το χωμάτινο γήπεδο του Μολύβου, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες από τον Όλυμπο. Μπορεί στο πρώτο 45λεπτο αυτές να μη μετουσιώθηκαν σε κάποιο γκολ, αλλά στην επανάληψη ο Γιάννης Κουνιάρης άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, που διατήρησαν το προβάδισμα σχεδόν μέχρι το τέλος. Η ομάδα της Αγιάσου, που δυσκολεύτηκε αρκετά να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες συνθήκες του ματς, ισοφάρισε στο 80' με τον Δημήτρη Τσαμπλάκο.

Οδυσσέας Ελύτης-Κεραυνός Αφάλωνα 1-1 (0-0)
Γήπεδο "Γεώργιος Σκούφος"
Βλουτέλλης, Κακαδέλλης, Τσογγάρη
Παρατηρητές: Πετρέλλης, Ψάνης

Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις οι δύο ομάδες στο Γήπεδο "Γεώργιος Σκούφος", σε ένα κλειστό ματς με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Οδυσσέας Ελύτης προηγήθηκε στο δεύτερο μέρος με γκολ του Παράσχου, αλλά η ομάδα του Αφάλωνα έφερε το ματς στα ίσα με τέρμα που σημείωσε ο Καβαλίκας, ο οποίος χάρισε έτσι το βαθμό στον Κεραυνό. 

Ανδρονικάς Παρακοίλων-Αχιλλέας Πέτρας (Αναβολή)

*Ο αγώνας μεταφέρθηκε για την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, έπειτα από απόφαση της διοργανώτριας αρχής

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey