Η κορυφή του... Ολύμπου!

14/10/2017 - 18:47 Τελευταία τροποποίηση στις 21/10/2017 - 23:58

Μόνος πρώτος πέρασε στην κορυφή της Α' ΕΠΣ Λέσβου ο Όλυμπος Αγιάσου, μετά τη σπουδαία νίκη που πανηγύρισε στο ντέρμπι με τον Αίγειρο Μυστεγνών, στον "Ταρλά", στο πλαίσιο της 4ης Αγωνιστικής.

Την απώλεια βαθμών των Μυστεγνιωτών δεν εκμεταλλεύτηκε ο Ατρόμητος Ανεμώτιας, που ηττήθηκε στον Παπάδο από την Αναγέννηση Γέρας (1-0). Ο Αιγέας επικράτησε στο "Μιχαλέλλειο" του Κεραυνού Αφάλωνα (4-0) και ακολουθεί από κοντά, όπως και ο Αετός Λουτρών, που νίκησε εντός έδρας τον Ανδρονικά Παρακοίλων (4-0). Στα υπόλοιπα ματς, Αλκιβιάδης και Πολιχνίτος αναδείχθηκαν ισόπαλοι στο Κάτω Τρίτος (1-1), ενώ στο Μόλυβο ο τοπικός Αρίων θριάμβευσε επί του Οδυσσέα Ελύτη (3-0). Εξαιρετικό ματς στην Αγία Παρασκευή, με τον Μεσότοπο να κερδίζει με ανατροπή τον Αχιλλέα Πέτρας (3-2).

4η Αγωνιστική

Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους-Πολιχνίτος 1-1 (0-1)
Γήπεδο Κάτω Τρίτους
Κουλουδής, Λυρής, Κακαδέλλης
Παρατηρητής: Ψαρρόπουλος

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στο Κάτω Τρίτος, Αλκιβιάδης και Πολιχνίτος, μένοντας στο ισόπαλο 1-1. Σε ένα δυνατό ματς, χωρίς σκοπιμότητες και από τις δύο ομάδες, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 32' με σουτ του Νικέλλη και με το υπέρ τους 0-1 πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος, ο Αλκιβιάδης πίεσε και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα με τέρμα που σημείωσε ο Ρομέου. Ο Πολιχνίτος ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Λόγγου, αλλά το 1-1 δεν άλλαξε.

Αίγειρος Μυστεγνών-Όλυμπος Αγιάσου 0-2 (0-0)
Δημ. Στάδιο Μυτιλήνης
Δουκάκης, Οικονόμου, Πούλος,
Παρατηρητές: Χρόνης, Ζηρόπουλος

Με υποδειγματικό τρόπο, ο Όλυμπος πανηγύρισε τεράστια νίκη επί του Αίγειρου Μυστεγνών, σε ματς που πραγματοποιήθηκε στον "Ταρλά". Το τελικό 0-2 κρίνεται δίκαιο, με βάση τον τρόπο που αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες και συνοδεύτηκε με έξαλλους πανηγυρισμούς στην εξέδρα, από τους πολυάριθμους φίλους της ομάδας της Αγιάσου, που αποθέωσαν τον προπονητή Θοδωρή Παπαλόπουλο, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του στο τέλος. Το πρώτο ημίχρονο είχε λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τον Αίγειρο να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία και μάλιστα διπλή, όταν σε ισάριθμα σουτ από κοντά ο τερματοφύλακας είπε όχι, διατηρώντας το μηδέν.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η ομάδα της Αγιάσου εκμεταλλεύτηκε μια σύγχυση στην άμυνα του αντιπάλου και με αυτογκόλ του Λεονταρίδη πήρε προβάδισμα στο σκορ. Στη συνέχεια, διαχειρίστηκε άψογα το 0-1, αλλά σε αυτό... βοήθησε και ο ανορθόδοξος τρόπος παιχνιδιού του Αίγειρου, που είχε ως αποτέλεσμα να μην δημιουργήσει ούτε τελική προσπάθεια! Στο 90', σε μια από τις φαρμακερές του επιθέσεις, ο Όλυμπος βρήκε και το 0-2 με σκόρερ τον Τσομπανέλλη.

Αναγέννηση Γέρας-Ατρόμητος Ανεμώτιας 1-0 (0-0)
Γήπεδο Παπάδου
Κουκούλας, Καρμίρης, Μπάλιακα
Παρατηρητές: Γιουβανάκης, Κουρσουμπάς

Ρεπορτάζ & Φωτογραφίες | Νίκος Λαγουτάρης

Το ματς είχε χαρακτηριστεί εξαρχής και ντέρμπι και το επιβεβαίωσε σε όλο το 90λεπτο. Η Αναγέννηση Γέρας αναδείχθηκε νικήτρια στα σημεία με 1-0, ρίχνοντας από την κορυφή τον Ατρόμητο Ανεμώτιας, ο οποίος υπέστη την πρώτη του φετινή απώλεια, πληρώνοντας τις απουσίες του στην άμυνα. Μετά από ένα μοιρασμένο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για ένα γκολ του Γιώργου Μανούσου, που ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο 28ο λεπτό, στη συνέχεια το ματς άνοιξε και ο ρυθμός έγινε πιο γρήγορος.

Η ομάδα του Παναγιώτη Αφαλωνιάτη μπήκε μπροστά στο σκορ στο 69', όταν ο Βασίλογλου εκτέλεσε φάουλ στην καρδιά της περιοχής και ο Βλάμος με έναν "κεραυνό", πέτυχε το 1-0, στέλνοντας την μπάλα στο "Γ". Οι παίκτες του Χρήστου Παπαδόπουλου προσπάθησαν μέχρι τέλος να ισοφαρίσουν και να σώσουν το βαθμό, αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Σεφουλάι αστόχησε από πλεονεκτική θέση, με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει ως το τέλος.

Μεσότοπος-Αχιλλέας Πέτρας 3-2 (1-1)
Γήπεδο Αγίας Παρασκευής
Παντελαίων, Καραμπάσης, Βουλγαρέλλης 
Παρατηρητής: Φιλιππόπουλος

Ματς για γερά νεύρα έγινε στο Γήπεδο Αγίας Παρασκευής, με τον Μεσότοπο να παίρνει τη νίκη επί του Αχιλλέα Πέτρας (3-2), κατακτώντας έτσι τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Θοδωρή Γιακαλή προηγήθηκε με τον Φοίβο Τσιπά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Αχιλλέας Πέτρας πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό και με δύο γκολ του Γιώργου Σκαρακάκη πήρε την πρωτοπορία στο σκορ με 1-2. Παρά την ψυχρολουσία, ο Μεσότοπος δεν το έβαλε κάτω και κατόρθωσε να φέρει... τούμπα το ματς, με δύο πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Αλαγιάννης, αρχικά σε ανατροπή του Παντελή Κουλουδή και εν συνεχεία σε μαρκάρισμα πάνω στον Γιάννη Τσατσάκη.  

Αιγέας Πλωμαρίου-Κεραυνός Αφάλωνα 4-0 (0-0)
«Μιχαλέλλειο» Πλωμαρίου
Πατσατζής, Μέστρος, Τσογγάρη
Παρατηρητής: Πετρέλλης

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Άνταμ Σουλειμάνα Γκουνλού, που πέτυχε χατ τρικ, σκοράροντας με κάθε πιθανό τρόπο, ο Αιγέας πανηγύρισε μια ακόμα εντός έδρας νίκη, αυτή τη φορά επί του Κεραυνού Αφάλωνα με 4-0. Μετά από ένα στείρο πρώτο 45λεπτο, ο Γκανέζος επιθετικός άνοιξε το σκορ με εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι, διπλασίασε με κεφαλιά τα τέρματα του Αιγέα και στη συνέχεια έκανε και το 3-0 με σουτ. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Γιάννης Βελούτσος, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα.

Αρίων Μήθυμνας-Οδυσσέας Ελύτης 3-0 (2-0)
Γήπεδο Μολύβου
Βλουτέλλης, Ψύλλος, Συβρής
Παρατηρητής: Σταυρίδης

Φωτογραφία | Nik Palaiologou / Art Photography

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Αρίων Μήθυμνας με 3-0 επί του Οδυσσέα Ελύτη, επιβεβαιώνοντας τη δυνατή του έδρα. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, σκοράροντας με σουτ του Μαρούλη στο 26ο λεπτό για το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Στρατής Δελόλμας έκανε το 2-0 με κεφαλιά. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 78' ο Γιαζιτζόγλου. Ο Οδυσσέας Ελύτης αστόχησε σε πέναλτι με τον Αναιρούση, που κέρδισε ο ίδιος, ενώ είχε και δύο δοκάρια με τους Μαμουλέλλη και Μανιό. Ωστόσο, δύο δοκάρια είχε και Αρίων Μήθυμνας με τους Κουνιάρη και Δελόλμα. 

Αετός Λουτρών-Ανδρονικάς Παρακοίλων 4-0 (1-0)
Γήπεδο Λουτρών
Βουρανής, Βασιλακάκης, Φαναρτζής
Παρατηρητές: Ντουνιάς, Ψάνης

Ο Αετός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και πρόσθεσε ένα ακόμα τρίποντο στη συγκομιδή του, ξεπερνώντας στα Λουτρά το εμπόδιο του Ανδρονικά Παρακοίλων με 4-0. Το σκορ άνοιξε ο Κροτσίδας στο πρώτο ημίχρονο και η ομάδα του Θεαγένη Διονυσάτου πέτυχε τρία ακόμα γκολ στην επανάληψη. Αρχικά ο Λαγουτάρης έγραψε το 3-0 και στη συνέχεια ο Καλλιμαντζέρος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Παλάσης, έκανε το 3-0. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε με εκτέλεση φάουλ ο Παλάσης. 

Τα τρία από τα τέσσερα γκολ του Αετού Λουτρών | Βίντεο /  Τόνια Κρητικού

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey