Αλύγιστος ο Όλυμπος, από κοντά οι υπόλοιποι!

18/10/2017 - 17:42 Τελευταία τροποποίηση στις 19/10/2017 - 13:24

Εμβόλιμη δράση, ξανά, στην Α' ΕΠΣ Λέσβου, με τη διεξαγωγή της 5ης Αγωνιστικής μέσα σε μόλις 20 ημέρες.

Ο Ατρόμητος Ανεμώτιας νίκησε εύκολα στο "Κ. Κεντέρης" τον Αλκιβιάδη Κ. Τρίτους (3-0) και ο Αίγειρος Μυστεγνών επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ εκτός έδρας, στην Πέτρα, απέναντι στον τοπικό Αχιλλέα (0-3). Νίκη και για τον Αιγέα Πλωμαρίου, μέσα στα Παράλοικα κόντρα στον Ανδρονικά (0-2). Στα Λουτρά, ο τοπικός Αετός δυσκολεύτηκε αλλά τελικά έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Αρίωνα Μήθυμνας (2-1), ενώ στο «Καραπαναγιώτειο» της Μόριας  Κεραυνός Αφάλωνα και Αναγέννηση Γέρας "κόλλησαν" στην ισοπαλία (0-0). Τέλος, στο "Γεώργιος Σκούφος", ο Μεσότοπος πανηγύρισε σπουδαία νίκη απέναντι στον Οδυσσέα Ελύτη (1-2). Τέλος ο Όλυμπος Αγιάσου πέρασε νικηφόρα από τον Πολιχνίτο (0-2) και παρέμεινε στην κορυφή.

5η Αγωνιστική

Ατρόμητος Ανεμώτιας-Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους 3-0 (1-0)
Στάδιο «Κ. Κεντέρης» Καλλονής
Πατσατζής, Κακαδέλλης, Μέστρος
Παρατηρητές: Σταυρινός, Κατσαρός

Εύκολο απόγευμα για τον Ατρόμητο Ανεμώτιας, που επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας του Αλκιβιάδη Κ. Τρίτους με 3-0. Το σκορ άνοιξε ο Χατζηδιαμαντής με κεφαλιά στο 25' και με το 1-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Στο ξεκίνημα της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό, η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου κέρδισε πέναλτι σε χέρι αμυντικού εντός περιοχής, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ από τα 11 βήματα ο Γρούβας. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 73' ο Γιάννης Χατζηδιαμαντής με μια ακόμα δυνατή κεφαλιά. 

Αχιλλέας Πέτρας-Αίγειρος Μυστεγνών 0-3 (0-0)
Γήπεδο Πέτρας
Βουρανής, Οικονόμου, Ψύλλος
Παρατηρητές: Σταυρίδης, Κεχαγιάς

Στείρο το πρώτο 45λεπτο στο Γήπεδο Πέτρας, με τον Αχιλλέα να κρατά το 0-0 και τον Αίγειρο να μην μπορεί να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Όλα άλλαξαν στην επανάληψη όμως, αφού στο 46' ο Δρακούλης άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ, κάνοντας το 0-1 για την ομάδα του Στέλιου Μουντανάρη. Στο 74' ο Αλέξανδρος Τσιμπούκης με άψογη κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα του Αίγειρου και στο 85' ο Σπάρταλης διαμόρφωσε το τελικό 0-3. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ομάδα του Αχιλλέα απώλεσε τεράστια ευκαιρία στο 72', με τον Πάντα να μην μπορεί να φέρει το ματς στα ίσα, σε εκείνο το σημείο.

Αετός Λουτρών-Αρίων Μήθυμνας 2-1 (1-1)
Γήπεδο Λουτρών
Κουλουδής, Καρδάσης, Βασιλακάκης
Παρατηρητές: Γιουβανάκης, Γονιδέλλης

Εξαιρετικά στάθηκε ο Αρίων Μήθυμνας, δυσκολεύοντας τον Αετό Λουτρών | © Νίκος Λαγουτάρης

Δύσκολη νίκη για τον Αετό, που τα βρήκε σκούρα από τον Αρίωνα Μήθυμνας, αλλά πανηγύρισε το βαθμολογικό τρίποντο, νικώντας με 2-1. Μόλις στο 5' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, σε ανατροπή του Καλλιμαντζέρο εντός περιοχής από τον γκολκίπερ Κώστα Δημόπουλο. Το εκτέλεσε ο ίδιος εύστοχα για το 1-0. Στο 22' ο Σοφιάνης, μετά από σέντρα του Γιαζιτζόγλου, νίκησε τον Κάμπερ ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Η ανακούφιση, ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του σκόρερ Νίκου Κροτσίδα | © Νίκος Λαγουτάρης

Στην επανάληψη, το ματς ήταν αρκετά κλειστό, με λιγοστές φάσεις. Ο Αετός όμως κατάφερε να βρει το δεύτερο γκολ με τον Κροτσίδα στο 74', που με συρτό σουτ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Θεαγένη Διονυσάτου. Οι Λουτραγώτες είχαν και δύο καλές ευκαιρίες με τον Στρατή Διονυσάτο προς τη λήξη του παιχνιδιού.

Δείτε το 1-0 του Αετού Λουτρών με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι

Κεραυνός Αφάλωνα-Αναγέννηση Γέρας 0-0 (0-0)
«Καραπαναγιώτειο» Μόριας
Μποντάκης, Λυρής, Παράσχου
Παρατηρητές: Πάνου, Ψάνης

Μπορεί οι δύο ομάδες να έμειναν στη λευκή ισοπαλία, αλλά το ματς είχε ρυθμό και η μπάλα παιζόταν πάνω-κάτω. Ο Κεραυνός είχε τις καλύτερες ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και δύο δοκάρια. Αρχικά, ο Κυριάκος Κουνιαρέλλης σημάδεψε το οριζόντιο σε εκτέλεση φάουλ στο πρώτο μέρος και ο Βουζούλιας στην επανάληψη είδε την κεφαλιά του να προσκρούσει επίσης στη δοκό. Στο 85' ο Καβαλίκας έχασε νέα μοναδική φάση για τον Κεραυνό, όταν η κεφαλιά του έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 90' στη μοναδική καλή στιγμή της Αναγέννησης Γέρας, ο Βλάμος σούταρε άουτ σε τετ α τετ.

Οδυσσέας Ελύτης-Μεσότοπος 1-2 (0-1)
Γήπεδο «Γεώργιος Σκούφος»
Δουκάκης, Καραμπάσης, Πούλος
Παρατηρητές: Ντουνιάς, Μαρμαλέκας

Καλός ρυθμός στο "Γεώργιος Σκούφος" με τον Μεσότοπο να παίρνει το τρίποντο© Νίκος Λαγουτάρης

Καλό ματς στο "Γεώργιος Σκούφος", με τον Μεσότοπο να κερδίζει πέναλτι στο 17ο λεπτό, σε ανατροπή του Κουλουδή από τον Βερβέρη. Την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Αλαγιάννης, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Θοδωρή Γιακαλή (0-1). Στην επανάληψη, με τη σέντρα ο Οδυσσέας Ελύτης κέρδισε με τη σειρά του πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Παράσχου για το 1-1.

Με τη νίκη επί του Οδυσσέα Ελύτη, η ομάδα του Θοδωρή Γιακαλή έφτασε τους 6 βαθμούς | © Νίκος Λαγουτάρης

Η απάντηση όμως του Μεσοτόπου ήταν σχετικά άμεση, αφού στο 54', έπειτα από τραγική αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων, ο Παντελής Κουλουδής σκόραρε από κοντά για το 1-2. Στη συνέχεια, παρότι το ματς άνοιξε, το σκορ δεν άλλαξε. Ο Μεσότοπος είχε δοκάρι στο 89' με τον Παντελή Κουλουδή, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε από τους γηπεδούχους ο Παράσχου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το 0-1 του Αλαγιάννη μέσα στο "Γ. Σκούφος"

Ανδρονικάς Παρακοίλων-Αιγέας Πλωμαρίου 0-2 (0-1) 
Γήπεδο Παρακοίλων
Κουκούλας, Παντελαίων, Φαναρτζής
Παρατηρητές: Πελέκος, Μαλλής

Σημαντική νίκη για τον Αιγέα, που προηγήθηκε με γκολ του Άνταμ και διατήρησε το υπέρ του 0-1 ως την ανάπαυλα. ο Βελούτσος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του Πλωμαρίου στο 58' και "κλείδωσε" τη νίκη, απέναντι σε έναν Ανδρονικά, που είχε δοκάρι με τον Γιώργο Σαμπάνη, αλλά δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στις πολλές του απουσίες.

Πολιχνίτος-Όλυμπος Αγιάσου 0-2 (0-0)
Γήπεδο Πολιχνίτου
Συβρής, Μπάλιακα, Βλουτέλλης
Παρατηρητής: Παπουτσέλλης

Μπορεί να άργησε, αλλά τελικά ο Όλυμπος σκόραρε όχι ένα, αλλά δύο τέρματα, φτάνοντας στο δίκαιο 0-2 μέσα στην έδρα του Πολιχνίτου. Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο. Το πρώτο μέρος έληξε χωρίς γκολ, αλλά στην επανάληψη ο Νίκος Πετρουζέλλης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς. Αρχικά με δικό του γκολ, έβαλε μπροστά την ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου στο σκορ και στη συνέχεια από δική του εκτέλεση φάουλ και ασταθή απόκρουση του αντίπαλου τερματοφύλακα, ο Γρηγόρης Χατζέλλης με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό 0-2 για τον Όλυμπο. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με μικρή καθυστέρηση, λόγω του τραυματισμού του διαιτητή Παναγιώτη Συβρή.

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey