Πρωταθλητής χειμώνα ο Όλυμπος Αγιάσου

09/12/2017 - 18:19 Τελευταία τροποποίηση στις 09/12/2017 - 19:48

Εύκολο απόγευμα είχαν οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας στην Α' ΕΠΣ Λέσβου, συνεχίζοντας νικηφόρα την πορεία τους στο πρωτάθλημα. Ο Όλυμπος επικράτησε στην Αγιάσου του Κεραυνού Αφάλωνα (3-0) και κατέκτησε έτσι τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Ο Αίγειρος Μυστεγνών νίκησε στο Ενωσιακό Θερμής τον Ανδρονικά Παρακοίλων (3-0). Με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε εκτός έδρας και ο Ατρόμητος Ανεμώτιας απέναντι στον Αχιλλέα Πέτρας (0-3). Μοναδική εξαίρεση ο Αιγέας Πλωμαρίου, που δυσκολεύτηκε αισθητά και χρειάστηκε γκολ-λύτρωση στις καθυστερήσεις για να ξεπεράσει το εμπόδιο του μαχητικού στην έδρα του Πολιχνίτου (0-1).

Ανώτερος ο Αετός Λουτρών, έκαμψε την αντίσταση της Αναγέννησης Γέρας στον Παπάδο (1-4), ενώ με ανατροπή επιβλήθηκε ο Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους επί του Οδυσσέα Ελύτη. Τέλος, στην ισοπαλία έμειναν ο Μεσότοπος και ο Αρίων Μήθυμνας (1-1).

Να σημειωθεί, πως πριν τη σέντρα σε όλα τα παιχνίδια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρόωρα αδικοχαμένου τερματοφύλακα του Ορφέα Άντισσας, Σταύρου Δεληθεοδώρου.

Ρεπορτάζ | Νίκος Λαγουτάρης

13η Αγωνιστική

Αναγέννηση Γέρας-Αετός Λουτρών 1-4 (1-1)
Γήπεδο Παπάδου
Κουλουδής, Ψύλλος, Καραμπάσης
Παρατηρητής: Κελαϊδίτης

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του τερματοφύλακα του Ορφέα Άντισσας Σταύρου Δεληθεοδώρου

Επιστροφή στις νίκες για τον Αετό Λουτρών, που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο 45λεπτο. Η Αναγέννηση προηγήθηκε στο 21' με τον Τακό, αλλά στο 30' οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με γκολ του Τζίμη Βλαστέλλη, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό με την ομάδα των Λουτρών.

Ο Νίκος Κροτσίδας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, επιστρέφοντας με δύο γκολ μετά από τραυματισμό

Οι παίκτες του Θεαγένη Διονυσάτου έκρυψαν την μπάλα στην επανάληψη και έφτασαν στο 1-2 με τον Κροτσίδα (47'), ενώ ο ίδιος παίκτης -που επέστρεψε από τραυματισμό- έκανε και το 1-3 στο 73ο λεπτό. Το τελικό 1-4 διαμόρφωσε προς το τέλος του αγώνα ο Στρατής Διονυσάτος.

Αίγειρος Μυστεγνών-Ανδρονικάς Παρακοίλων 3-0 (2-0)
Ενωσιακό Γήπεδο Θερμής
Παντελαίων, Καρμίρης, Φαναρτζής
Παρατηρητής: Βασιλακάκης

Πιο ποιοτικός ο Αίγειρος Μυστεγνών πήρε εύκολη νίκη απέναντι στον Ανδρονικά Παρακοίλων

Ο Αίγειρος εκμεταλλεύτηκε την ανωτερότητά του, αλλά και τις ελλείψεις βασικών ποδοσφαιριστών των φιλοξενούμενων. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Κώστας Βαξεβάνης, που έδωσε τρεις ασίστ στους συμπαίκτες του. Στο 15' ο Παναγιώτης Βουργουτζής έκανε το 1-0, στο 25' ο Χατζηκλειδαράς πέτυχε το 2-0 και στο 55' ο Βουργουτζής και πάλι διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για την ομάδα των Μυστεγνών.

Πολιχνίτος-Αιγέας Πλωμαρίου 0-1 (0-0)
Γήπεδο Πολιχνίτου
Μποντάκης, Μπάλιακα, Πούλος
Παρατηρητής: Πάνου

Με γκολ του Χρυσάφη στο 95' ο Αιγέας Πλωμαρίου πανηγύρισε μεγάλη νίκη μέσα στην σκληροτράχηλη έδρα του Πολιχνίτου, παραμένοντας στο κυνήγι των πρωτοπόρων. Το ματς κρίθηκε στη δύναμη, ενώ σημαδεύτηκε από τον δυαντό αέρα. Ο Σταματίου σε δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσε να δώσει προβάδισμα στον Πολιχνίτο, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν καλές στιγμές πριν το γκολ με Σαβέλλη και Άνταμ. Σημειώνεται ότι οι άνθρωποι του Πολιχνίτου εξέφρασαν με τη λήξη πολλά παράπονα για τα πολλά λεπτά των καθυστερήσεων, που επέτρεψαν στον Αιγέα να σκοράρει και να φύγει νικητής. 

Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους-Οδυσσέας Ελύτης 2-1 (0-1)
Γήπεδο Κάτω Τρίτους
Βουρανής, Βασιλακάκης, Συβρής
Παρατηρητής: Ψαρρόπουλος


Ο Οδυσσέας Ελύτης κράτησε για αρκετή ώρα το προβάδισμα στο Κάτω Τρίτος | Νίκος Λαγουτάρης

Νίκη με ανατροπή για τον Αλκιβιάδη στο Κάτω Τρίτος, επί του Οδυσσέα Ελύτη. Και οι δύο ομάδες επεδίωξαν τη νίκη, αλλά το τρίποντο κατέληξε στην ομάδα που έδειξε να το θέλει περισσότερο. Ο μαχητικός Οδυσσέας Ελύτης προηγήθηκε με κοντινό πλασέ του Αναιρούση (25') και πήγε με το υπέρ του 0-1 στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη, παρά τις απουσίες του ο Αλκιβιάδης κατάφερε να ισοφαρίσει στο 49' με τον Ρομέο, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και με τη βοήθεια του ανέμου σε 1-1.


Ο Αλκιβιάδης με αντεπίθεση διαρκείας έφτασε στην ανατροπή στο δεύτερο 45λεπτο | Νίκος Λαγουτάρης

Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Αναιρούση στο 67ο λεπτό, αλλά στη συνέχεια οπισθοχώρησαν. Στο 80' ο Ρομέο είχε οριζόντιο δοκάρι με τον Ρομέο (80'). Ένα λεπτό αργότερα ο Κουρκουμέλλης πάσαρε στον Ανήφορο, εκείνος άφησε την μπάλα να περάσει και ο επερχόμενος Ρομέο έγραψε το 2-1! 

Όλυμπος Αγιάσου-Κεραυνός Αφάλωνα 3-0 (2-0)
«Χριστοφίδειο» Αγιάσου
Βλουτέλλης, Μέστρος, Τσογγάρη
Παρατηρητής: Παπουτσέλλης

Δε συνάντησε κανένα εμπόδιο ο Όλυμπος, επικρατώντας εύκολα του Κεραυνού με σκορ 3-0. Πετρουζέλλης και Τόρρα έδωσαν προβάδισμα στην ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου στο πρώτο μέρος, ενώ ο Τσομπανέλλης διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στην επανάληψη. Να σημειωθεί ότι ο Τσομπανέλλης είχε δοκάρι για τους Αγιασώτες στο πρώτο μέρος. Προβληματισμός επικρατεί πάντως στην ομάδα του Ολύμπου λόγω του τραυματισμού του Νίκου Πετρουζέλλη, που έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Μεσότοπος-Αρίων Μήθυμνας 1-1 (0-0)
Γήπεδο Αγίας Παρασκευής
Δουκάκης, Βουλγαρέλλης, Παράσχου
Παρατηρητής: Σταυρίδης

Κλειστό παιχνίδι στο πρώτο μέρος, με τον Αρίωνα Μήθυμνας να χάνει πέναλτι με τη σέντρα (1'), με τον Σοφιάνη να βλέπει τον τερματοφύλακα να αποκρούει σωτήρια, ενώ στην επαναφορά ο ίδιος παίκτης σούταρε άουτ. Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Μεσότοπος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με δυνατή κεφαλιά του Αλαγιάννη (48') για το 1-0. Η ομάδα του Θοδωρή Γιακαλή είχε τον έλεγχο του ματς, αλλά προς το τέλος χαλάρωσε αδικαιολόγητα και όταν έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Γκέκα (80') τα πράγματα έγινε δυσκολότερα. Ο Αρίων Μήθυμνας ισοφάρισε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολ του Ανδριώτη, ο οποίος έγραψε το τελικό 1-1. Να σημειωθεί ότι ο διαιτητής Δουκάκης απέβαλλε από τον πάγκο και τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα. 

Αχιλλέας Πέτρας-Ατρόμητος Ανεμώτιας 0-3 (0-1)
Γήπεδο Πέτρας
Λυρής, Οικονόμου, Σαρρής
Παρατηρητής: Φιλιππόπουλος

Εύκολα πέρασε από την Πέτρα ο Ατρόμητος Ανεμώτιας, που προηγήθηκε με τον Μιχάλη Ελευεθερίου πριν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο. Στο 55' ο Αθανασέλος με κεφαλιά έκανε το 0-2 για τους φιλοξενούμενους και το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Φιλιανός με κοντινό πλασέ στο 73ο λεπτό. Η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου είχε και δοκάρι με τον Γρούβα. Ο Αχιλλέας ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γαβριήλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey