Το ντέρμπι ο Αίγειρος, τα παράπονα ο Αετός

10/02/2018 - 19:32 Τελευταία τροποποίηση στις 10/02/2018 - 19:34

Αίγειρος Μυστεγνών και Αιγέας Πλωμαρίου παρέμειναν στην κορυφή, ωστόσο δεν κέρδισαν εξίσου εύκολα. Η ομάδα του Γιώργου Κουτρομπίλα πήρε με την ανωτερότητά της το ντέρμπι της 20ής Αγωνιστικής επί του Αετού Λουτρών (4-1), ενώ οι Πλωμαρίτες ξεπέρασαν αγχωτικά το εμπόδιο του Μεσοτόπου (0-1). Καμία αντίσταση δε συνάντησε ο Όλυμπος Αγιάσου κόντρα στον Οδυσσέα Ελύτη (5-0), ενώ τρεις πολύτιμους πόντους πρόσθεσε και ο Ατρόμητος Ανεμώτιας απέναντι στον Κεραυνό Αφάλωνα (2-0). Σπουδαίο ματς έγινε στο Κάτω Τρίτος, εκεί όπου Αλκιβιάδης και Ανδρονικάς Παρακοίλων αναδείχθηκαν ισόπαλοι (2-2). Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στον Παπάδο, η Αναγέννηση Γέρας και ο Αρίων Μήθυμνας στο πιο παραγωγικό ματς της ημέρας (3-3). Τέλος ο Πολιχνίτος πέρασε με το «2» από την Πέτρα, νικώντας τον Αχιλλέα (0-3).

Ρεπορτάζ | Νίκος Λαγουτάρης

20ή Αγωνιστική (10/2, 15:00)

Όλυμπος Αγιάσου-Οδυσσέας Ελύτης 5-0 (2-0)
«Χριστοφίδειο» Αγιάσου
Παντελαίων, Συβρής, Φαναρτζής
Παρατηρητής: Σιμιτζής

Με κεφαλιά του Μάριο Καλούλι άνοιξε το σκορ ο Όλυμπος Αγιάσου, διπλασιάζοντας με τον Τζιώτη το προβάδισμά του. στην επανάληψη, ο Πετρουζέλλης έκανε το 3-0 και κάπου εκεί έδειξε να κατεβάζει στροφές. Ο Οδυσσέας Ελύτης είχε εξαιρετική ευκαιρία με τον Λεωνίδα Καλουτζή, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στην ανωτερότητα των γηπεδούχων, που με γκολ του Ρόλι έκαναν το 4-0 και του Μάριου Καλούλι το τελικό 5-0.

Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους-Ανδρονικάς Παρακοίλων 2-2 (0-1)
Γήπεδο Κ. Τρίτους
Βουρανής, Κακαδέλλης, Ψύλλος
Παρατηρητής: Πολύμος

Ωραίο ματς στο Κάτω Τρίτος, με τον Γιώργο Σαμπάνη να ανοίγει το σκορ για τον Ανδρονικά στο πρώτο μέρος. Με γκολ του Κολυρκουμέλη ο Αλκιβιάδης ισοφάρισε σε 1-1 στην επανάληψη. Η ομάδα των Παρακοίλων έχασε πέναλτι με τον Ηλία Νταή και αντί για 1-2 βρέθηκαν λίγο αργότερα να χάνουν με 2-1 χάρη σε γκολ του Λαμπούκα. Οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν, αλλά δεν τους βγήκε σε καλό, αφού ο Γιώργος Σαμπάνης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ χάρισε το βαθμό στον Ανδρονικά.

Αίγειρος Μυστεγνών-Αετός Λουτρών 4-1 (2-1)
Ενωσιακό Γήπεδο Θερμής
Κουλουδής, Λυρής, Μπάλιακα
Παρατηρητής: Ντουνιάς

Το ντέρμπι είχε ρυθμό, με τον Αίγειρο να καταφέρνει με δύο γρήγορα γκολ να προηγηθεί με 2-0. Στο 16' ο Γιώργος Δασκάλου σέντραρε και ο Βουργουτζής με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 29', μετά από όμορφο συνδυασμό, ο Χατζηκλειδαράς σέντραρε συρτά και ο Βουργουτζής με το δεύτερο τέρμα του, έκανε και το 2-0. Στο 34' ο Κουλουδής -έπειτα από υπόδειξη του βοηθού Λυρή- έδωσε πέναλτι υπέρ του Αετού, σε τράβηγμα του Βλαστέλλη, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται ότι ήταν εκτός περιοχής. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Καλλιματζέρο που σούταρε εύστοχα για το 2-1.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η ομάδα του Γιώργου Κουτρομπίλα έχασε μεγάλη ευκαιρία σε δυνατό σουτ του Συβρή και ο Αετός θα μπορούσε να ισοφαρίσει μετά από κόρνερ του Διονυσάτου και σωτήρια παρέμβαση του Τριλιανού πριν γίνουν απειλητικοί δύο επιθετικοί της ομάδας των Λουτρών. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 73ο λεπτό, ο Κροτσίδας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, προκαλώντας πολλές διαμαρτυρίες στην πλευρά του Αετού Λουτρών, οι οποίες μάλιστα συνεχίστηκαν και μετά τη λήξη του παιχνιδιού. Στο 77' ο Χατζηκλειδαράς με τρομερό σουτ στο «Γ», κάνει το 3-1 και στο 88' ο ίδιος παίκτης με ψύχραιμο πλασέ νίκησε ξανά τον Κάμπερ για το τελικό 4-1.

Αναγέννηση Γέρας-Αρίων Μήθυμνας 3-3 (2-2)
Γήπεδο Παπάδου
Μποντάκης, Βουλγαρέλλης, Παράσχου
Παρατηρητής: Χρόνης

Χορταστικό ματς στον Παπάδο με έξι γκολ. Στο 17' ο Αρίων Μήθυμνας άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Τηνιακού και στο 26' ο Τακός με όμορφο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 44' ο Ανδριώτης κατάφερε να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του Μολύβου, αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Γιώργος Μανούσος έφερε ξανά το ματς στα ίσα. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες κυνήγησαν ένα ακόμα γκολ, με τον Αρίωνα Μήθυμνας να μπαίνει μπροστά στο σκορ με 2-3 χάρη σε γκολ του Κουνιάρη έπειτα από ασίστ του Ανδριώτη, αλλά στο 90' ο Μαγδαληνός Βλάμος πέτυχε το 3-3, σώζοντας την παρτίδα για την ομάδα του Γιώργου Σπάρταλη, που αποβλήθηκε στο 75' από τον πάγκο του. Να σημειωθεί ότι η Αναγέννηση Γέρας φωνάζει για ακυρωθέν γκολ του Γιάννη Τακού με το σκορ στο 2-3, παρότι αρχικά ο διαιτητής Μποντάκης έδειξε σέντρα. Συμβουλευόμενος όμως τον βοηθό του, Παράσχου, δεν το μέτρησε τελικά με αποτέλεσμα να μπουν οι άνθρωποι της ομάδας στο γήπεδο και να υπάρξει προσωρινή διακοπή. 

ΑΟ Μεσοτόπου-Αιγέας Πλωμαρίου 0-1 (0-0)
Γήπεδο Αγ. Παρασκευής
Δουκάκης, Τσιμόπουλος, Τσογγάρη
Παρατηρητής: Πελέκος

Αγχωτικό τρίποντο για τον Αιγέα, που «λυτρώθηκε» στο 85ο λεπτό με δυνατό σουτ του Χρυσάφη. Οι Πλωμαρίτες ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, αλλά ο ΑΟ Μεσοτόπου πίεσε στην επανάληψη και θα μπορούσε να είχε βάλει ακόμα πιο δύσκολα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι βρήκαν τον τρόπο να δραπετεύσουν με τη νίκη.

Αχιλλέας Πέτρας-ΑΟ Πολιχνίτου 0-3 (0-2)
Γήπεδο Πέτρας
Κουκούλας, Καρμίρης, Πούλος
Παρατηρητής: Φιλιππόπουλος

Μόλις στο 18ο λεπτό ο Τσούκα άνοιξε το σκορ για τον Πολιχνίτο και πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Π. Αλεξίου έκανε και το 0-2. Στην επανάληψη, ο Αχιλλέας δεν μπόρεσε να μειώσει και να μπει ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος και ο Λούκο πριν το τέλος έγραψε το τελικό 0-3.

Ατρόμητος Ανεμώτιας-Κεραυνός Αφάλωνα 2-0 (1-0)
Στάδιο «Κ. Κεντέρης» Καλλονής
Βλουτέλλης, Καραμπάσης, Συκάς
Παρατηρητής: Σταθάκης

Πολλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, που λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους με έναν «κεραυνό» του Κλάους Σεφουλάι προηγήθηκαν 1-0. Στο 88' ο Κώστας Φιλιανός πέτυχε και το 2-0, σε ένα παιχνίδι που ο Κεραυνός Αφάλωνα προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι θετικό.

Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey