Ολύμπιος θεός και περήφανος Αετός!

18/03/2018 - 18:25 Τελευταία τροποποίηση στις 19/03/2018 - 12:25

Τα πάνω - κάτω ήρθαν στην 25η Αγωνιστική της Α' ΕΠΣ Λέσβου, αφού από εκεί που η υπόθεση της κορυφής ήταν υπόθεση δύο ομάδων, τελικώς ο Αίγειρος βρίσκεται αγκαλιά με την πρωτιά, κερδίζοντας τον Κεραυνό Αφάλωνα (7-0) και εκμεταλλευόμενος την εντός έδρας απώλεια του Αιγέα, που έχασε στο Πλωμάρι από τον Αετό Λουτρών (0-1).

Κερδισμένος και ο Όλυμπος, που νίκησε στην Αγιάσο τον Ατρόμητο Ανεμώτιας με τεράστια ανατροπή (6-2), περνώντας στη 2η θέση του πίνακα. Πλέον την ομάδα της Ανεμώτιας... ζώνουν τα φίδια, αφού αν δικαιωθεί ο Πολιχνίτος στην έφεση που άσκησε για το μεταξύ τους ματς από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ, ίσως μείνει εκτός Playoffs από τον Αετό.

Στα υπόλοιπα ματς, ο ΑΟ Πολιχνίτου κέρδισε τον Αρίωνα Μήθυμνας (2-1), αλλά το τρίποντο αυτό δεν ήταν αρκετό αφού ο Ανδρονικάς έφυγε με «2» από την έδρα του Μεσοτόπου (1-2). Στον Παπάδο η Αναγέννηση Γέρας επικράτησε του Οδυσσέα Ελύτη (2-0) και στο Κάτω Τρίτος ο τοπικός Αλκιβιάδης έκαμψε την αντίσταση του Αχιλλέα Πέτρας (4-2).

25η Αγωνιστική

Αίγειρος Μυστεγνών-Κεραυνός Αφάλωνα 7-0 (1-0)
Ενωσιακό Γήπεδο Θερμής
Κουλουδής, Παντελαίων, Φαναρτζής
Παρατηρητής: Γιουβανάκης

Περίπατο έκανε ο Αίγειρος, που κέρδισε τον Κεραυνό με 7-0. Χατ τρικ σημείωσε ο Παντελής Σπάρταλης, που άνοιξε και το σκορ. Δύο τέρματα πρόσθεσε ο Χατζηκλειδαράς και από ένα οι Καβαλίκας, Τηνιάκος. Δοκάρι είχε η ομάδα των Μυστεγνών με τον Γ. Δασκάλου.

ΑΟ Πολιχνίτου-Αρίων Μήθυμνας 2-1 (1-1)
Γήπεδο Πολιχνίτου
Βουρανής, Πούλος, Καραμπάσης
Παρατηρητής: Σταυρίδης

Νίκη για τον Πολιχνίτο με 2-1 επί του Αρίωνα Μήθυμνας, αλλά από τη στιγμή που κέρδισε ο Ανδρονικάς η συμμετοχή του στα Playouts δεν αποφεύγεται κι αυτό γιατί υστερεί σε ισοβαθμία με την ομάδα των Παρακοίλων, ακόμα και αν δικαιωθεί στην έφεση που έχει καταθέσει για τον μηδενισμό με τον Ατρόμητο Ανεμώτιας και την αφαίρεση 3 πόντων. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 1ο λεπτό με γκολ του Ανδριώτη, αλλά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Π. Αλεξίου ισοφάρισε σε 1-1 και με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, αν και η ομάδα του Γιώργου Κομνηνού δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει και δεύτερο γκολ. Στην επανάληψη, ο Πολιχνίτος πήρε τα ηνία έχοντας και τον αέρα υπέρ του και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως από το 55' ο Αρίων έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαρούλη, φτάνοντας στο 2-1 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Π. Αλεξίου.

ΑΟ Μεσοτόπου-Ανδρονικάς Παρακοίλων 1-2
Γήπεδο Αγ. Παρασκευής
Βλουτέλλης, Πούλος, Καραμπάσης
Παρατηρητής: Σταυρίδης

Σπουδαία νίκη πήρε ο Ανδρονικάς μέσα στην Αγία Παρασκευή επί του ΑΟ Μεσοτόπου με 1-2. Το σκορ άνοιξε ο Κουτλής με κεφαλιά μετά από κόρνερ και με το 0-1 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, παρότι οι γηπεδούχοι είχαν φάσεις για να βρουν κι εκείνοι ένα γκολ. Στην επανάληψη, οι παίκτες του Θοδωρή Γιακαλή πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά ήρθε στο 70' το γκολ του Γ. Σαμπάνη με χτύπημα φάουλ, γράφοντας το 0-2. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 1-2 με γκολ του Χατζησπύρου στις καθυστερήσεις.

Αναγέννηση Γέρας-Οδυσσέας Ελύτης 2-0 (0-0)
Γήπεδο Παπάδου
Μποντάκης, Βασιλακάκης Βουλγαρέλλης
Παρατηρητής: Πάνου

Την ανωτερότητά της στον Παπάδο επιβεβαίωσε η Αναγέννηση Γέρας, που κέρδισε με 2-0 τον Οδυσσέα Ελύτη. Και τα δύο γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Ματθαίου να ανοίγει το σκορ και τον Τρεμούλα να γράφει το τελικό 2-0. 

Αιγέας Πλωμαρίου-Αετός Λουτρών 0-1 (0-0)
«Μιχαλέλλειο» Πλωμαρίου
Δουκάκης, Καρμίρης, Μπαλιακα
Παρατηρητής: Ψάνης

Φωτιά στα Playoffs έβαλε ο Αετός, με τη νίκη του μέσα στο «Μιχαλέλλειο» επί του Αιγέα Πλωμαρίου (0-1). Το χρυσό γκολ για την ομάδα του Θεαγένη Διονυσάτου σημείωσε ο Κούτσας στο 70ο λεπτό, ενώ γενικότερα οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και είχαν αρκετές ακόμα κλασικές ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Στο 80' προκλήθηκε ένταση από μια λανθασμένη συνεννόηση του διαιτητή Δουκάκη και του βοηθού του Καρμίρη. Μια πτώση εντός περιοχής ποδοσφαιριστή του Αιγέα δόθηκε αρχικά πέναλτι, με τον διαιτητή να ρωτά τον βοηθό του, αλλά να καταλαβαίνει λάθος, το οποίο διόρθωσε ο ίδιος ο βοηθός εξηγώντας στον διαιτητή πως δεν υπήρχε καμία παράβαση. 

Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους-Αχιλλέας Πέτρας 4-2
Γήπεδο Κ. Τρίτους
Λέκκας, Οικονόμου, Παράσχου
Παρατηρητής: Βασιλακάκης

Νίκη για τον Αλκιβιάδη στο Κάτω Τρίτος επί του Αχιλλέα Πέτρας με σκορ 4-2. Ο Ανήφορος άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη για τους γηπεδούχους, αλλά ο Νικόλοφ ισοφάρισε σε 1-1. Ωστόσο πριν την ανάπαυλα ο Κουρκουμέλης πέτυχε 2-1 για την ομάδα του Κάτω Τρίτους. Στην επανάληψη, ο Αχιλλέας Πέτρας βρήκε και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά με σκόρερ τον Βουρσούκη, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Ωστόσο Ανήφορος και Κουρκουμέλλης, πέτυχαν από ένα ακόμα γκολ γράφοντας το τελικό 4-2. Να σημειωθεί ότι η ομάδα της Πέτρας ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Νικόλοφ. 

Όλυμπος Αγιάσου-Ατρόμητος Ανεμώτιας 6-2 (1-2)
«Χριστοφίδειο» Αγιάσου
Κουκούλας, Μέστρος, Λυρής
Παρατηρητής: Πηγάσης

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε ο Ατρόμητος, που προηγήθηκε στο 19' μετά από λάθος της άμυνας και πλασέ του Γρούβα. Ο ίδιος παίκτης έκανε και το 0-2 στο 25ο λεπτό, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 35' όμως ο Τσομπανέλλης μείωσε σε 1-2 για τον Όλυμπο. Με την επανέναρξη, ο Καλούλι έφερε το ματς στα ίσα εκμεταλλευόμενος αδράνεια των αμυντικών. Ακολούθησε ο τραυματισμός του Παπαδέλλη, τερματοφύλακα του Ατρόμητου Ανεμώτιας που αντικαθιστούσε τον Πάπαρη. Στη θέση του μπήκε ο Βογιατζής. Ο Όλυμπος πίεσε και έφτασε στο 3-2 έπειτα από μπαλιά του Καλαφάτη στον Τσομπανέλλη και ψύχραιμο πλασέ. Στο 82' ο Καλούλι εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 4-2, με τον νεαρό τερματοφύλακα της Ανεμώτιας να φέρει ευθύνη. Στο 87' ο Όλυμπος έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του με ωραίο σουτ του Πετρουζέλλη και το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στην εκπνοή ο Λιγιέλλης μετά από σέντρα σουτ που αιφνιδίασε τον Βογιατζή, χτυπώντας και στο δοκάρι.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' ΕΠΣ Λέσβου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey