Αναβολή στην έφεση του Πολιχνίτου

22/03/2018 - 16:32

Δεν υπήρξε εξέλιξη στην εκδίκαση της έφεσης που έχει υποβάλει ο ΑΟ Πολιχνίτου μετά την πρωτόδικη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Λέσβου για το μηδενισμό του στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο Ανεμώτιας, που είχε ολοκληρωθεί στο γήπεδο με νίκη 2-1.  

Με βάση το σκεπτικό της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Λέσβου, ο ΑΟ Πολιχνίτου είχε χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα 4 παίκτες 34+ ετών στην 11άδα του, προς το τέλος του αγώνα, κάτι που δεν επιτρεπόταν με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος. Πέραν του μηδενισμού, ο σύλλογος τιμωρήθηκε και με αφαίρεση 3 πόντων από το τρέχον πρωτάθλημα, με τη ζημιά δηλαδή να φτάνει συνολικά τους -6!

Η διοίκηση των Πολιχνιατών αποφάσισε να ασκήσει έφεση, διεκδικώντας στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ τη δικαίωσή της. Η υπερασπιστική γραμμή του συλλόγου βασίζεται στο Άρθρο 19 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα στις «Ειδικές περιπτώσεις απαγόρευσης συμμετοχής σε αγώνες». Όπως επισημαίνουν δεν προβλέπεται πουθενά ανώτατος αριθμός ποδοσφαιριστών συγκεκριμένης ηλικίας, παρά μόνο στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Επιπρόσθετα, οι Ενώσεις μπορούν να θέτουν ηλικιακά όρια μόνο στα πρωταθλήματα υποδομών τους.

Η πλευρά του ΑΟ Πολιχνίτου τονίζει ότι η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Λέσβου θα έπρεπε να είναι άκυρη. Ισχυρίζονται μάλιστα πως υπάρχει κάποιου είδους «ρατσισμός» απέναντι στους ποδοσφαιριστές που έχουν ξεπεράσει το ηλικιακό όριο που αποφάσισε μονομερών η διοργανώτρια αρχή. 

Αξίζει να τονιστεί ότι μετά από όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πήγε πίσω η εκδίκαση της υπόθεσης του ΑΟ Πολιχνίτου. Αρχικά αναβλήθηκε λόγω των επεισοδίων στην Τούμπα και εν συνεχεία ζήτησε ο δικηγόρος της ομάδας της Λέσβου νέα αναβολή, μεταφέροντας έτσι την εκδίκαση για την επόμενη εβδομάδα.

Από την ετυμηγορία της Επιτροπής Εφέσεων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η τετράδα που θα λάβει μέρος τόσο στα Playoffs, όσο και στα Playouts της Α' ΕΠΣ Λέσβου. Κι αυτό γιατί, εάν δικαιωθεί ο Πολιχνίτος αυτό δεν θα επηρεάσει μόνο τη δική του συγκομιδή (απέχει αυτή τη στιγμή 6 πόντους από τον Ανδρονικά Παρακοίλων), αλλά και του Ατρόμητου Ανεμώτιας που ενδέχεται έτσι να χάσει τρεις πόντους με κίνδυνο να βρεθεί 5ος, αφού ο Αετός Λουτρών καραδοκεί για την τετράδα!

Σε κάθε περίπτωση, όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν την ερχόμενη Τρίτη (27/3) εκτός απροόπτου. Τόσο τα Playoffs όμως, όσο και τα Playouts δεν μπορούν να ξεκινήσουν αν δεν οριστικοποιηθεί η έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey