Ένας... Γόμος φέρνει την άνοιξη!

28/01/2015 - 19:00 Τελευταία τροποποίηση στις 29/01/2015 - 17:28

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά του, Πέτρο Γόμο, ο Αιολικός πανηγυρίσε μια σπουδαία νίκη επί της Δόξας Νέας Μανωλάδας (1-0) στο "Κώστας Κεντέρης" και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ήττες Παναργειακού, Πανελευσινιακού και Καλαμάτας.

Η ομάδα της Μυτιλήνης, μπροστά σε περίπου 250 φιλάθλους της στο Λεκανοπέδιο, είχε εξαρχής πολύ δύσκολο έργο απέναντι σε έναν αντίπαλο, που επιβεβαίωσε τις εξαιρετικές συστάσεις που τον ακολουθούν, μην έχοντας μέχρι και πριν από λίγη ώρα γνωρίσει ήττα στις εκτός έδρας εξορμήσεις του.

Χωρίς τον Μίχο, που ήταν τιμωρημένος αλλά και δίχως τον Καδή που έχασε πολλές προπονήσεις στις αρχές του μήνα, ο Βαγγέλης Γούτης παρέταξε μια 11άδα με αρκετές αλλαγές. Ο Γόμος προτιμήθηκε ξανά κάτω από τα γκολπόστ και ήταν ο άνθρωπος της αναμέτρησης, έχοντας στο κέντρο της άμυνας Παπαζούδη και Γ. Σαμπάνη, στα άκρα Γάλα και Μουτζούρη, με τον Λένγκα να τοποθετείται στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Μπακάλη, οι οποίοι είχαν μπροστά τους τον Τόρες. Ο Λαλάς έπαιξε δεξιά, ο Μανουσάκης έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Αιολικού στην αριστερή πτερυγα και προωθημένος αγωνίστηκε ο Ζαγοριανός.

Η εικόνα του Αιολικού όμως δεν ήταν η αναμενόμενη σε ακόμα ένα παιχνίδι. Τα λάθη κυριάρχησαν στη μεσαία γραμμή, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στα μετόπισθεν. Απότελεσμα όλων αυτών ήταν η Δόξα να γίνει ιδιαίτερως απειλητική από τις πρώτες επιθέσεις της. Στο 18ο λεπτό χρειάστηκε σε δύο περιπτώσεις ο Γόμος να δείξει πως δικαιολογημένα αγωνίζεται βασικός αφού βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αρχικά αποκρούοντας το πλασέ του Νικολόπουλου σε τετ α τετ και στην εξέλιξη της φάσης, μετά από κόρνερ και σύγχυση μέσα στην περιοχή, να εκτιναχθεί στη γωνία του και με εκπληκτική επέμβαση να διώξει μακριά το σουτ του Μελετίδη, κρατώντας απαραβίαστη την εστία του! Την ίδια στιγμή, ο Αιολικός επιθετικά δεν μπορούσε να πλησιάσει την περιοχή των φιλοξενούμενων και είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο μέρος ήταν ένα μακρινό σουτ του Γάλα στο 36', που έφυγε ψηλά άουτ.

Η επανάληψη ξεκίνησε επίσης με ένα σουτ του Γάλα (46'), από καλή θέση, που έφυγε μακριά από την εστία του Τσάπαλου, αλλά αμέσως μετά η Δόξα έφτασε ξανά μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Αγουρίδης επιχείρησε πλασέ από το ύψος του πέναλτι και ο Γόμος μπλόκαρε σταθερά με διπλή προσπάθεια. Ο Γούτης, βλέποντας ότι ο Αιολικός ήταν ξανά προβληματικός μεσοεπιθετικά, έκανε διπλή αλλαγή στο 52ο λεπτό, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο, στις θέσεις των Λαλά και Ζαγοριανού, τους Μιχαλάκη και Σπανό. Ο τελευταίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (53'), είδε την κεφαλιά του μετά από φάουλ του Τόρες να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στη δεύτερη όμως, λίγα λεπτά αργότερα (62'), απέδειξε ότι έχει... ρέντα και με προβολή μετά από σουτ του Μπακάλη, άνοιξε το σκορ για τον Αιολικό, κόντρα στη ροή του αγώνα!

Τα "καρδιοχτύπια" έγιναν εντονότερα, όταν άρχισαν να μαθεύονται στην εξέδρα τα τελικά αποτελέσματα των άλλων διεκδικητών της ανόδου, που ο ένας μετά τον άλλον υποχρεώνονταν σε απροσδόκητες ήττες! Η Δόξα συνέχισε να πιέζει, ενώ ο Αιολικός είχε κλειστεί στα καρέ του, προσπαθώντας απλώς να διώχνει μακριά την μπάλα για να κρατήσει το υπέρ του σκορ, περνώντας κυριολεκτικά πολύ δύσκολες στιγμές. Ήταν τέτοια η πίεση και το άγχος των ποδοσφαιριστών του Γούτη, που σε πολλές περιπτώσεις γίνονταν αβίαστα λάθη, αλλά στο τέλος όλοι μαζί κατάφεραν με ομαδικότητα και αλληλοκαλύψεις να διατηρήσουν το 1-0 και να πανηγυρίσουν μια πολύ σημαντική νίκη. Ήταν οι τρεις αποκρούσεις του Γόμου που έκαναν τη διαφορά, αλλά και μια μικρή δόση τύχης, που δεν είχε ο Αιολικός κόντρα στο Λουτράκι στο ίδιο γήπεδο.

Συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Γόμος, Λένγκα, Μουτζούρης, Γ. Σαμπάνης, Παπαζούδης, Μπακάλης, Λένγκα (60' Μαλακός), Τόρες, Λαλάς (52' Μιχαλάκης), Ζαγοριανός (52' Σπανός), Μανουσάκης

ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ: Τσάπαλος, Αγουρίδης, Μπίζος, Σωτηρόπουλος, Αδαμόπουλος, Μαυρόπουλος, Νικολόπουλος, Βάτσης, Μελετίδης, Γούρμος (78' Νικολόπουλος), Κωτσόπουλος

(Φωτογραφίες: Δάκης Κουλουκάκης)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey