Παν-δακρυα-κός!

28/02/2015 - 19:44

Ο Αιολικός υπέστη οδυνηρή εντός έδρα ήττα από τον Παναρκαδικό με σκορ 0-1 μέσα στον "Ταρλά", με αποτέλεσμα να δώσει το δικαίωμα στους πρωτοπόρους να αποσπαστούν αύριο ακόμη περισσότερο στην κορυφή του 3ου ομίλου, σε περίπτωση νίκης τους.

Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος παρέταξε τον Αιολικό σε ένα σύστημα 4-3-1-2 με τον Μάππα να επανέρχεται κάτω από τα δοκάρια, τους Γάλα και Λίμα ακραίους μπακ, τον Γ. Σαμπάνη και τον Λένγκα κεντρικό δίδυμο, τριάδα στα χαφ τους Μπακάλη, Μίχο και Καλαμιώτη, μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο τον Τόρες και προωθημένους τους Μανουσάκη και Σπανό. Ο νεαρός τεχνικός προέβη σε έντονο ροτέισον σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, αναγκαστικά και λόγω ιώσεων που ταλαιπώρησαν την ομάδα όλη τη βδομάδα, με τους ποδοσφαιριστές να προσπαθουν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Παναρκαδικού αγωνιζόμενοι με την μπάλα κάτω.

Στο πρώτο 45λεπτο, ο αγώνας ήταν μέτριος σε επίπεδο δημιουργίας φάσεων. Οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο για ένα ολόκληρο 90λεπτο και ο Αιολικός έκανε φιλότιμες προσπάθειες να αναπτυχθεί ορθολογικά, δίχως όμως να καταφέρνει να πατήσει απειλητικά στην αντίπαλη περιοχή. Οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες με τον Παναρκαδικό να απειλεί πρώτος με ένα σουτ του Κώτσιρα (23') που έφυγε άουτ και τον Αιολικό να απαντά με μια κεφαλιά του Καλαμιώτη (37'), σε σέντρα του Τόρες, την οποία μπλόκαρε σταθερά ο Ψυχογιός.

Στην επανάληψη, ο Τόρες αποχώρησε νωρίς από το παιχνίδι -αν και είχε δραστηριότητα στο δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας- με τον Ζαγοριανό να παίρνει θέση πλάι στον Σπανό και τον Μανουσάκη να αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος. Ο Παναρκαδικός είχε μια εκτέλεση φάουλ του Καδά, που πέρασε ελάχιστα άουτ (64'), πριν ακολουθήσει ένα τέταρτο με τον Αιολικό να γυροφέρνει τα καρέ των φιλοξενούμενων, αναζητώντας μια καλή ευκαιρία που θα έφερνε και το γκολ. Στο 72' ο Μανουσάκης σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά από την κεφαλιά του Σπανού η μπάλα βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Τρία λεπτά αργότερα, από την απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίχου, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Ψυχογιού και κατέληξε άουτ. Όσο η ώρα περνούσε, ο Αιολικός δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους και στο 84' το πλήρωσε ακριβά. Από ένα κόρνερ υπέρ της ομάδας της Μυτιλήνης, η μπάλα απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς, ο Γάλας έκανε ένα παραπάνω κοντρόλ στη μεσαία γραμμή και έδωσε την κατοχή στον Παναρκαδικό, με τον Κώτσιρα να αποφεύγει από τα αριστερά το τάκλιν του Γ. Σαμπάνη, πλασάροντας σωστά στην απέναντι γωνία τον Μάππα για το 0-1!

Παρά την ψυχρολουσία, ο Αιολικός δημιούργησε σταεναπομείναντα λεπτά μια ακόμα φάση με τον Μανουσάκη, το σουτ του οποίου πέρασε εκτός εστίας και στις καθυστερήσεις στάθηκε ξανά άτυχος, όταν η δυνατή κεφαλιά του Ζαγοριανού από το ύψος του πέναλτι τράνταξε την οριζόντια δωκό, διατηρώντας μέχρι το τέλος το 0-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κορυφαίος του Παναρκαδικού ήταν ένας... γνώριμος στο ποδοσφαιρικό κοινό της Λέσβου, ο Νίκος Χατζόπουλος, που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην ΑΕΛΚ, το καλοκαίρι "φλέρταρε" με τον Αιολικό, αλλά τελικώς απορρίφθηκε από τον πρώην τεχνικό Βαγγέλη Γούτη και έπαιξε για ένα εξάμηνο στο Διαγόρα Αγίας Παρασκευής, πριν επιστρέψει στη γενέτειρά του, την Τρίπολη.

Συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Παναγόπουλος): Μάππας, Γ. Σαμπάνης, Λίμα, Μπακάλης, Λένγκα, Καλαμιώτης (70' Μιχαλάκης), Γάλας, Μίχος (88' Μ. Σαμπάνης), Σπανός, Τόρες (60' Ζαγοριανός), Μανουσάκης

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Καλογιαννίδης-Τζηλός): Ψυχογιός, Κυριακόπουλος, Αρώνης, Χατζόπουλος, Κωστάκης, Βλαχοκυριάκος, Σταθουλόπουλος, Δήμος (77' Αρδάμης), Τριμπόνιας (83' Πότβα), Καδάς, Κώτσιρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey