Παναγόπουλος: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά»

28/02/2015 - 20:46 Τελευταία τροποποίηση στις 28/02/2015 - 21:56

Δεν είναι μυστικό πως κάθε συνέντευξη Τύπου με τον Κωνσταντίνο Παναγόπουλο εξελίσσεται σε μια μεγάλη κουβέντα γύρω από τον Αιολικό και συνολικά το ποδόσφαιρο, ωστόσο μετά από μια οδυνηρή ήττα μέσα στον "Ταρλά" ήταν λογικό να ειπωθούν πολλά και ενδιαφέροντα, που ταυτόχρονα αποτελούν και σκληρές αλήθειες.

"Στο ποδόσφαιρο όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, αλλά σας είχα πει και την προηγούμενη φορά σε αυτή την αίθουσα, ότι εμένα με ενδιαφέρει η παραγωγική διαδικασία. Τίποτα δεν είναι εύκολο στο ποδόσφαιρο και τίποτα δε σου χαρίζεται. Δε θα ήθελα να μπω σε διαδικασία σχολιασμού του αγώνα, διότι αυτά που βιώνουμε εμείς σαν ποδοσφαιρικό τμήμα δεν μπορώ να σας τα μεταφέρω για να τα καταλάβετε..." ήταν η αρχική τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου, ο οποίος δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Παναρκαδικό για τη νίκη του.

Αναφορικά με το κατά πόσο προβληματίζει το γεγονός πως ο Αιολικός σε ακόμα ένα ματς δημιούργησε ελάχιστες φάσεις και δυσκολεύτηκε να φτάσει στο γκολ, ο προπονητής των "κυανόλευκων" επεσήμανε: "Μας προβληματίζει σίγουρα. Δεν θέλω να δικαιολογήσω το αποτέλεσμα. Σε μια ομάδα υπάρχει το διοικητικό - οργανωτικό κομμάτι, υπάρχει και το αγωνιστικό. Το ένα βοηθάει το άλλο και κυρίως το αγωνιστικό αντλεί δύναμη από το διοικητικό - οργανωτικό. Το σημαντικό είναι ότι η σημερινή ήττα μας απομακρύνει πολύ από το στόχο μας, που ήταν η άνοδος και όπως σας είπα και την προηγούμενη φορά ήταν και παραμένει επιθυμία όλων στην ομάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Σε αυτό πάνω δουλεύουμε. Τώρα το τι σημαίνει δουλειά για τον καθένα είναι κάτι άλλο, που δεν αφορά αυτή την αίθουσα."

Και μπορεί στα πρώτα λεπτά της συνέντευξης Τύπου ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος να ήταν κάπως... αινιγματικός, όταν όμως το "SL" του απηύθυνε την επόμενη ερώτηση για το ροτέισον και την αλλαγή συστήματος, έλυσε ξεκάθαρα όλες τις απορίες: "Συμφωνούμε, ότι ένας προπονητής λειτουργεί πάντα για το καλό της ομάδας. Εμείς δυστυχώς, όλη την εβδομάδα δεν δουλέψαμε σε γήπεδο με χόρτο, για τους γνωστούς λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Είχαμε 5-6 παιδιά που ταλαιπωρούνται από γαστρεντερίτιδα και διάφορες άλλες ιώσεις. Η αλλαγή σχηματισμού είχε να κάνει λοιπόν με το γεγονός, πως με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε, ενώ στα τρία πρώτα παιχνίδια ξεκινήσαμε να παίζουμε ένα 4-3-3 το οποίο απαιτεί τέσσερα εξτρέμ, αυτή τη στιγμή είχαμε μείνει μόνο με ένα. Η διαφοροποίηση στο σχηματισμό, αυτό το 4-3-1-2, είχε να κάνει με όλα όσα σας προανέφερα. Θέλαμε να φέρουμε εμείς πρόβλημα στον αντίπαλο, νομίζω το καταφέραμε ως ένα βαθμό, αλλά μας έλειψε το γκολ. Στο καλύτερο ορθολογικά παιχνίδι της ομάδας, δεν πήραμε αυτό που ίσως μας άξιζε. Οι ομάδες δεν είναι όμως θέμα προσώπων. Οι ομάδες είναι ομάδες. Έτσι αντιλαμβάνομαι προσωπικά το ποδόσφαιρο."

Στη συνέχεια ο προπονητής του Αιολικού τόνισε πως κατανοεί την απογοήτευση του κόσμου, ωστόσο όπως ανέφερε το "ποδόσφαιρο δεν είναι μαθηματικά". Και εξήγησε: "Το δεδομένο στην ομάδα είναι πως πριν έρθει ο Παναγόπουλος βρισκόταν στο -2 από την κορυφή, τώρα είναι στο -6 και αύριο πιθανότατα στο -9. Δυστυχώς όμως δεν κάνουμε αριθμητική. Γι' αυτό μίλησα πριν για παραγωγική διαδικασία. Ήρθα σε μία ομάδα, μίλησα με τη διοίκηση, τους είπα συγκεκριμένα πράγματα και αν θέλετε να το θέσουμε καθαρά προπονητικά, ούτε μεταγραφές έκανα, ούτε επιτελείο δικό μου έχω εδώ. Θέλω να καταλάβετε ότι οι ομάδες που προχωράνε, που διεκδικούν, που φτάνουν στο σημείο να κάνουν την υπέρβαση και να εξαντλήσουν τα όποια όρια, το έχουν δουλέψει. Σας είπα και την προπερασμένη εβδομάδα ότι αυτή η ομάδα έχει κάνει υπέρβαση. Ο Αιολικός σίγουρα δεν ανήκει εδώ, όμως για να πάει εκεί που ανήκει, πρέπει να είναι έτοιμος ώστε να μην αποτελέσει φωτοβολίδα. Στη ζωή έχω μάθει ότι ο στόχος οφείλει πάντοτε να είναι εφικτός. Και εγώ θα ήθελα τώρα να προπονήσω την Αθλέτικ Μπιλμπάο, για την κουλτούρα και την ιδιοσυγκρασία της, γιατί παίζει με γηγενείς παίκτες. Ε, δεν μπορώ να φύγω από τον Αιολικό και να πάω στο Μπιλμπάο. Δεν είναι εφικτός ο στόχος. Οι ομάδες δεν είναι ούτε μπάτζετ, ούτε λεφτά. Είναι υπομονή, επιμονή, πίστη σε αυτό που έχουμε σχεδιάσει, προγραμματίσει και επιθυμούμε να συμβεί, μα πάνω απ' όλα η ομάδα και όχι τα πρόσωπα. Όταν το κατανοήσουμε όλοι, ο Αιολικός θα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο..."

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey