Αρρώστια!

22/03/2015 - 18:32 Τελευταία τροποποίηση στις 22/03/2015 - 19:41

Ο Αιολικός υπολόγιζε σε δική του νίκη στην έδρα του Ζακυνθιακού και καλά... μαντάτα από τη Μανωλάδα ή το Άργος, αλλά το τελικό 2-0 στο Μαχαιράδο έκοψε... μαχαίρι τις όποιες ελπίδες του για διεκδίκηση μέχρι τέλους του μοναδικού προνομιούχου εισιτηρίου προς τη Football League.

Ο Παναγόπουλος παρέταξε την ομάδα της Μυτιλήνης σε σύστημα 4-3-3, διαφορποιώντας το σχήμα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Μάππας υπερασπίστηκε τα γκολποστ, οι Γάλας και Μαγγανάς αγωνίστηκαν ως πλάγιοι μπακ, με τους Παπαζούδη και Λένγκα κεντρικό δίδυμο, Μπακάλη - Μίχο στον άξονα και μπροστά τους τον Μανουσάκη, με ακραίους επιθετικούς τους Μιχαλάκη - Πασαλίδη και μοναδικό προωθημένο τον Ζαγοριανό.

Ο αγώνας είχε ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, με τον Ζακυνθιακό να απειλεί με σουτ των Πέττα (6’), Καραμαλίκη (7’) και τον Αιολικό να απαντά με τον Ζαγοριανό (10'), που βρέθηκε τετ α τετ με τον Χαρακτινό, αλλά σούταρε ψηλά άουτ). Με αιχμή του δόρατος τον Καραμαλίκη, οι γηπεδούχοι εφτσαν στο 16' στην επίτευξη ενός τέρματος, το οποίο όμως ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Αιολικός είχε την υπεροχή, αλλά μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, το ματς έγινε πιο ισορροπημένο. Στο 37’, λίγο έλειψε ο Μπακάλης να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αιολικού, έπειτα από «φαρμακερή» σέντρα του Καραμαλίκη, ενώ πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, έπειτα από φάση διαρκείας, ο Μιχαλάκης είδε τον Χαρακτίνο να αποκρούει το πλασέ του και στην επαναφορά, ο Πασαλίδης σούταρε άουτ!

Στην επανάληψη, μετά από ένα πρώτο 10λεπτο με μία φάση εκατέρωθεν, ήρθε ο τραυματισμός του Παπαζούδη από σκληρό μαρκάρισμα του Λιβέρη (57'). Ο Παναγόπουλος προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, περνώντας στο ματς τον Σπανό, με ταυτόχρονη οπισθοχώρηση του Μπακάλη στο κέντρο της άμυνας και του Μανουσάκη πλάι στον Μίχο, στη μεσαία γραμμή. Ο Αιολικός όμως εμφανίστηκε στη συνέχεια αποσυντονισμένος και αποδιοργανωμένος, σε συνδυασμό με την κούραση, που άρχισε να βαραίνει επικίνδυνα τα πόδια των ποδοσφαιριστών μετά το 70ο λεπτό. Ώσπου στο 75’, ο διαιτητής Γκοβέσης (Αρκαδίας) υπέδειξε τραβηγμένο πέναλτι πάνω στον Σκοζάϊ, ο οποίος είχε περάσει δευτερόλεπτα πριν στο ματς, έπειτα από τάκλιν του Μίχου πάνω στη μπάλα. Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε εύστοχα ο Καραμαλίκης, πετυχαίνοντας το 1-0 και έξι λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης πλάσαρε τον Μάππα για το 2-0 (81’), έπειτα από κάθετη πάσα του Πέττα.

Ο Αιολικός, για τον οποίο είχε περάσει ενδιάμεσα στο ματς ο Μουτζούρης αντί του Πασαλίδη, ώστε να ανέβει στα χαφ ο Γάλας, είχε δοκάρι σε μακρινό σουτ του Μαγγανά (86’).

Συνθέσεις

ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ (Αντωνόπουλος): Χαρακτινός, Τσαλέκου, Κολοβάκης, Λιβέρης, Νίκου, Τζιαφέρης, Σούρμπης (73' Σκοζάϊ), Κωστάκης, Καραμαλίκης (87' Κάρδαρης), Μπαρμπαρούσης, Πέττας (90' Κόλα)

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Παναγόπουλος): Μάππας, Παπαζούδης (57' λ.τρ. Σπανός), Μαγγανάς, Μπακάλης, Λένγκα, Πασαλίδης (82' Μουτζούρης), Γάλας, Μίχος, Ζαγοριανός, Μανουσάκης, Μιχαλάκης (64' Τόρες)

(Φωτογραφία: ioniansports.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey