×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Μία προβληματική εξ αρχής συνεργασία…

21/04/2015 - 13:10 Τελευταία τροποποίηση στις 21/04/2015 - 15:18

Δύο μόλις μήνες και 19 ημέρες διήρκησε η συνεργασία Κωνσταντίνου Παναγόπουλου και Αιολικού, αφού λίγη μόλις ώρα μετά τη λήξη του αγώνα που έφερε τη βαριά ήττα της ομάδας της Μυτιλήνης από τον ΠΑΟ Βάρδας με 3-0, δημοσιεύτηκε ανακοίνωση εκ μέρους της διοίκησης, που ενημέρωνε για τη λύση της.

Ο 38χρονος φιλόδοξος τεχνικός, με παραστάσεις από Super League και θητεία σε μεγάλες ομάδες όπως ο Πανιώνιος και η Λάρισα, με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είχε επιτυχημένο πέρασμα, αλλά το πρόβλημα που έφερε το βραχύβιο στην όλη συνεργασία των δύο πλευρών, φαίνεται ότι είχε να κάνει από την αρχή, στην εκ διαμέτρου διαφορετική νοοτροπία διοίκησης και προπονητή. Ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος που ήρθε στη Μυτιλήνη με στόχο να ηγηθεί της αναγεννητικής πορείας του Αιολικού και της αλλαγής επιπέδου του, αποτελεί πια παρελθόν χωρίς στην πράξη να προλάβει να δείξει πολλά πράγματα από αυτά που ήθελε ή μπορούσε να δώσει.

Λένε πως σε μία συνεργασία, το πλέον σημαντικό στοιχείο της, είναι το καλό timing αλλά και τα κοινά σημεία σύγκλισης. Η αλήθεια λοιπόν στη συνεργασία Αιολικού-Παναγόπουλου, είναι πως ο φιλόδοξος τεχνικός και ο εξίσου φιλόδοξος Αιολικός, δεν κατάφεραν –παρά μόνο ελάχιστες φορές- να βρουν ελάχιστο σημείο ταύτισης απόψεων στους δυο και κάτι μήνες που συνυπήρξαν. Εκτός αυτού, η δεδομένη προσδοκία κυρίως του Παναγιώτη Τρύφωνα που πήρε την μεγάλη απόφαση να αντικαταστήσει τον Βαγγέλη Γούτη με έναν τεχνικό που είχε υψηλότερες παραστάσεις και όραμα να προχωρήσει τον Αιολικό στη μετάβασή του στο… επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ήρθε μάλλον σε κακή χρονική συγκυρία.

Κακή συνύπαρξη εξ αρχής

Ο Παναγόπουλος από την πρώτη στιγμή που ήρθε στη Μυτιλήνη για να εργαστεί, έχοντας την απόλυτη στήριξη του Παναγιώτη Τρύφωνα, επιχείρησε με τις ευλογίες του να «περάσει» στην ομάδα τα δικά του «θέλω», τη δική του αντίληψη και τη δική του γνώση. Ωστόσο σύντομα ο έντονος χαρακτήρας του εκλήφθηκε ως «ιδιόρρυθμος» και η τάση του να λέει… αλήθειες (είτε αντικειμενικές είτε «δικές» του) ενόχλησε σχεδόν όλους τους συνεργάτες του στο τεχνικό επιτελείο, που έμειναν στην ομάδα από τον Βαγγέλη Γούτη. Αλλά ενόχλησε και αρκετούς διοικητικούς παράγοντες, οι οποίοι εξέφρασαν δυσαρέσκεια για την συμπεριφορά του κόουτς και για το… «άγαρμπο» των λόγων του. Δεν είναι μυστικό άλλωστε πως ο Παναγόπουλος, ειδικά από τη στιγμή που ο Αιολικός επί των πρώτων κιόλας ημερών του δεν… κέρδιζε χάνοντας πολύτιμο έδαφος από την κορυφή, άρχισε να βιώνει ένα κλίμα αμφισβήτησης. Η παραίτηση Γιώργου Κομνηνού, μάλιστα, απέδειξε πως μέσα στο τεχνικό επιτελείο υπήρχαν δυσαρέσκειες από τη στιγμή που ανέλαβε ο Παναγόπουλος, οι οποίες είτε εκφράζονταν, είτε υπέβοσκαν. Με δεδομένο ότι ο Αιολικός παρά τις απρόσμενες –βάσει προγραμματισμού- ήττες στο Λουτράκι αλλά και από τον Παναρκαδικό στον Ταρλά, κρατούσε θεωρητικά τις τύχες στα χέρια του, έχοντας τα ντέρμπι με Πανελευσινιακό, Παναργειακό και Καλαμάτα να… έπονται, η δυσαρέσκεια που –κακά τα ψέματα- υπήρχε από το περιβάλλον της διοίκησης προς τον 38χρονο τεχνικό, άρχισε να γίνεται όλο και εντονότερη.

Ράγισε το γυαλί στη Ζάκυνθο

Παρ’ όλα αυτά ο Αιολικός παρουσίασε κάποιες αλλαγές στον τρόπο παιχνιδιού του προς το καλύτερο, χωρίς όμως ποτέ να πείθει ότι μπορεί να κάνει πορεία πρωταθλητισμού μέχρι το τέλος. Και ανεξάρτητα του αν για αυτό ευθύνεται ο Παναγόπουλος ή γενικά ο σχεδιασμός που έγινε από το καλοκαίρι (αυτή είναι μία μεγάλη συζήτηση), στη Ζάκυνθο όπου ήρθε και η ήττα που εκτροχίασε οριστικά τον Αιολικό από τον στόχο του τίτλου, το γυαλί φαίνεται πως ράγισε οριστικά μεταξύ διοίκησης και Παναγόπουλου. Η στήριξη Τρύφωνα ήταν πια σε θεωρητικό επίπεδο -καθώς ο ίδιος δεν παρακολουθεί δια ζώσης τις υποθέσεις της ομάδας καθημερινά- και η φημολογία για κακή… συνύπαρξη Παναγόπουλου-Γρυπιώτη αν και δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, φαίνεται πως είχε βάση. Εξάλλου στην ανακοίνωση της ομάδας χθες για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, τονίζεται πως η απόφαση αυτή είναι προσωπική επιλογή του προέδρου της ομάδας.

Ο κακός απολογισμός και το… «αλλά»

Στο δια ταύτα, ο Παναγόπουλος φεύγει από τον Αιολικό μετά από οκτώ παιχνίδια στον πάγκο του, μετρώντας μόλις τρεις νίκες (Μανδραϊκό, Βύζαντα, Ερμή Κιβερίου) συν μία ακόμα στα χαρτιά με την Κύμη, μία ισοπαλία με την Αχαϊκή και πέντε ήττες (Λουτράκι, Παναρακιδκό, Ζακυνθιακό, Πανελευσινιακό και ΠΑΟ Βάρδας). Απολογισμός φυσικά διόλου ικανοποιητικός. Από την άλλη ο ίδιος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, διαπίστωσε πως η ομάδα είχε κάνει ήδη την υπέρβασή της αγωνιστικά, τονίζοντας πως πρέπει πλέον να «χτίσει» από τώρα για να γίνει πραγματικά δυνατή και να αγγίξει τα επαγγελματικά πρότυπα του χρόνου. Ζητώντας στο μεσοδιάστημα κατάλληλες συνθήκες ή επιδιώκοντας να αλλάξει ριζικά πράγματα και αντιλήψεις σε μια ομάδα, που βρίσκεται σε μία ημιεπαγγελματική κατάσταση. «Η άνοδος είναι στόχος, όχι αυτοσκοπός» είχε πει από τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις του ο ίδιος και –καλώς ή κακώς- δεν άρεσε. Είναι ενδεδειγμένη η απόφαση απομάκρυνσης του Παναγόπουλου; Αυτό φυσικά μόνο το μέλλον θα το δείξει, αν και είναι σαφές πως ο Αιολικός μένει εκτός στόχου φέτος, επειδή κυρίως δεν ξεκίνησε εξ’ αρχής σωστά το σχεδιασμό της χρονιάς. Στην πραγματικότητα ο Παναγόπουλος στους δύο και κάτι μήνες παρουσίας του, που προσπάθησε να περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα, δημιούργησε περισσότερους «εχθρούς», παρά φίλους. Και από τη στιγμή που την είδηση της απόλυσής του, υποδέχτηκαν με ανακούφιση όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ οι περισσότεροι στην ομάδα, φανερώνει πως δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια καλής συνεργασίας.

Για την ιστορία, η αφορμή απόλυσης Παναγόπουλου, εκτός από τη δεδομένα βαριά ήττα από τον ΠΑΟ Βάρδας, ήταν και το γεγονός πως ο προπονητής προχώρησε στο παιχνίδι αυτό και σε ένα εκτεταμένο ροτέισον, χωρίς να ενημερώσει (;) τη διοίκηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey