Το τιμόνι στον Διγκόζη!

22/06/2015 - 13:54 Τελευταία τροποποίηση στις 22/06/2015 - 14:05

Απόλυτη επιβεβαίωση της «ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ», που από την περασμένη Δευτέρα είχε «φωτογραφίσει» τον εκλεκτό της διοίκησης του Αιολικού για να καθίσει στον πάγκο της ομάδας και να την οδηγήσει στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο προπονητής από τη Football League, με τη σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής, που εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στη Ρόδο για την απόκτηση διπλώματος UEFA PRO, είναι ο Άγγελος Διγκόζης, με τον οποίο υπάρχει πλέον συμφωνία. Χρειάστηκαν αρκετές συζητήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο με τον Υπεύθυνο του ποδοσφαιρικού τμήματος Γιώργο Κουτρομπίλα, όσο και με τον ίδιο τον Πρόεδρο Σταύρο Γρυπιώτη, ώστε οι δύο πλευρές να δώσουν τελικά τα χέρια για το «χτίσιμο» του νέου Αιολικού, που θα έχει πρωταγωνιστικό στόχο και στο φετινό πρωτάθλημα.

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε ταξίδι-αστραπή στη Ρόδο, εκεί όπου ο Διγκόζης παρακολουθεί από την περασμένη Δευτέρα τη σχολή προπονητικής για την απόκτηση διπλώματος UEFA PRO. Οι άνθρωποι του Αιολικού συζήτησαν τις λεπτομέρειες της συνεργασίας των δύο πλευρών και πλέον απομένει η διευθέτηση ενός τελευταίου διαδικαστικού ζητήματος, που έχει να κάνει με την πρόσληψη και ενός συνεργάτη του νέου τεχνικού. Όλα δείχνουν πως λίγο μετά το μεσημέρι θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, με τον 41χρονο τεχνικό να έρχεται πάντως για μόνιμη εγκατάσταση στη Λέσβο στις αρχές Ιουλίου, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η σχολή προπονητικής UEFA PRO στη Ρόδο (2/7).

Από σήμερα κιόλας όμως, προχωρά κανονικά ο σχεδιασμός του νέου Αιολικού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις με παίκτες που αποτέλεσαν το βασικό κορμό πέρυσι και μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι πρώτες ανανεώσεις. Παράλληλα, οι διοικούντες σε συνεργασία με τον νέο προπονητή «φιλτράρουν» τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν στις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Το who is who του Διγκόζη

Ο Άγγελος Διγκόζης γεννήθηκε στις 19 Μαρτίου 1974 στην Πέλλα και ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ακολούθησε ένα μικρό πέρασμα από τη Βέροια και σχεδόν μια διετία στην Καβάλα, πριν… κατηφορίσει νότια για λογαριασμό του ΟΦΗ, όπου έμεινε τρεις σεζόν. Βρέθηκε στην Κύπρο για ένα εξάμηνο και τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, επιστρέφοντας στην Ελλάδα για τον Άρη. Έπαιξε για πολύ λίγο στον Ιωνικό και ακολούθως βρέθηκε στη Λάρισα, όπου έμεινε μια τριετία, κατακτώντας μάλιστα και το Κύπελλο Ελλάδας το 2007. Ξάνθη, Πανσερραϊκός, Αναγέννηση Καρδίτσας και Νίκη Βόλου ήταν οι τελευταίοι σταθμοί της ποδοσφαιρικής του καριέρας, κατά την οποία μέτρησε 435 επίσημα ματς με 42 γκολ. Κατέχει μάλιστα και ένα ιδιότυπο ρεκόρ, αφού είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στην Α’ Εθνική με οκτώ διαφορετικές ομάδες!

Ως ένας παίκτης που χαρακτηριζόταν για το «εγκεφαλικό» του παιχνίδι μέσα στο γήπεδο, ήταν μοιραίο να ασχοληθεί και με την προπονητική. Έγινε κάτοχος διπλώματος UEFA πολύ γρήγορα και έκατσε πρώτη φορά σε πάγκο, ως μέλος τεχνικού τιμ, την περίοδο 2011-12 όταν εργάστηκε ως βοηθός προπονητή στον Πανθρακικό (2011-12), στο πλευρό του Σάββα Παντελίδη. Δοκίμασε την τύχη του ως πρώτος προπονητής στον Τηλυκράτη Λευκάδας (2012), που αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική, ενώ τη ίδια σεζόν έκατσε και στον πάγκο της Παναχαϊκής (2012-13) στη Football League. Το καλοκαίρι του 2013 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Τυρνάβου, όμως αποχώρησε στο ξεκίνημα της επόμενης περιόδου. Βρήκε επαγγελματική στέγη στα Τρίκαλα και από τον περασμένο Μάρτιο μεταπήδησε στον Αιγινιακό, επιστρέφοντας ξανά στη Football League.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey