Ούτε το βαθμό της ισοπαλίας! [pics]

27/09/2015 - 17:27 Τελευταία τροποποίηση στις 27/09/2015 - 22:04

Πρεμιέρα με γκέλα για τον Αιολικό, ο οποίος ηττήθηκε στη Χαλκίδα με σκορ 1-0, στο εναρκτήριο ματς του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, με γκολ που δέχθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων από την άσπρη βούλα του πέναλτι!

Άχρωμη και άοσμη η ομάδα της Μυτιλήνης, δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της, έχοντας εμφανή προβληματική παρουσία μεσοεπιθετικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλο το 90λεπτο απείλησε μόνο με μακρινά σουτ, ενώ ελάχιστες ήταν οι φορές που πάτησε στην αντίπαλη περιοχή. Αποτέλεσμα ήταν οι ποδοσφαιριστές του Αιολικού να μη βάλουν δύσκολα στους αμυντικούς της Χαλκίδας, παρα το γεγονός πως είχαν την κατοχή της μπάλας, με μια ανούσια υπεροχή ωστόσο, στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Ο Γιάννης Ταουσιάνης παρέταξε τον Αιολικό σε σύστημα 4-2-3-1 με τον Πουρή κάτω από τα δοκάρια, τους Στουρνάρα και Κρουσταλέλη στα μπακ, Κριπιντίρη και Παπαζούδη κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Μπακάλη και Μίχο στον άξονα με τον Ιορδανίδη μπροστά τους, τους Γάλα και Κέρι ακραίους μσοεπιθετικούς και τον Κάλφα προωθημένο σέντερ φορ.

Μόλις μία καλή στιγμή για τον Αιολικό στο πρώτο 45λεπτο, από ένα φαλτσαριστό σουτ του Κέρι στο ύψος της περιοχής, που μπλόκαρε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Οι γηπεδούχοι είχαν μια ευκαιρία στα πρώτα λεπτά με τον Σταματάκο, που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Πουρή. Σε γενικές γραμμές το πρώτο ημίχρονο ήταν ανιαρό, δίχως μεγάλες φάσεις.

Στην επανάληψη, ο Ταουσιάνης αντικατέστησε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα τον Ιορδανίδη με τον Μανουσάκη, ενώ εκτός αγώνα πέρασε λόγω τραυματισμού ο Παπαζούδης, δίνοντας τη θέση του στον Καπταγιάννη. Ο Αιολικός απείλησε με ένα σουτ του Γάλα από τη γωνία της περιοχής στο 70ο λεπτό, ενώ αμέσως μετά ο Σταματάκος απάντησε για τη Χαλκίδα με ένα ψηλοκρεμαστό βολέ έξω από την περιοχή, το οποίος απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Πουρής. Στο τελευταίο τέταρτο, στην επίθεση του Αιολικού αγωνίστηκε ο Μάκης Σαμπάνης, που αντικατέστησε τον Κάλφα, όμως και πάλι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Μυτιλήνης δυσκολευόντουσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Και ενώ η Χαλκίδα έκανε καθυστερήσεις για να κρατήσει το βαθμό της ισοπαλίας, στην τελευταία φάση του αγώνα κέρδισε πέναλτι, έπειτα από μια βαθιά μπαλιά και ανατροπή του Σκάρου από τον Κριπιντίρη, ο οποίος αφού πρώτα γλίστρησε, στη συνέχεια έκανε τάκλιν σε λάθος χρόνο, με αποτέλεσμα να υποπέσει στην παράβαση. Ο Σκάρος δεν αστόχησε από τα 11 βήματα, νικώντας τον Πουρή και χαρίζοντας έτσι ένα ανέλπιστο τρίποντο στην ομάδα της Εύβοιας.

Πιο δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία, όμως στο ποδόσφαιρο δεν παίρνει πάντοτε κάθε ομάδα ό,τι της αξίζει. Ο Αιολικός εμφάνισε τρανταχτές αδυναμίες στη δημιουργία του παιχνιδιού, δεν απείλησε καθόλου την αντίπαλη εστία και μοιραία το μόνο που θα μπορούσε να πάρει ήταν ο βαθμός της ισοπαλίας. Όμως στα... χασομέρια, εμφάνισε ξανά τις γνωστές του παιδικές ασθένειες, όπως και κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο, που είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί ακόμα και ο ένας πόντος! Με πικρή γεύση στα χείλη έφυγαν και οι περίπου 50 φίλοι του Αιολικού, που ταξίδεψαν από την Αθήνα και ενίσχυσαν με τη φωνή τους τις προσπάθειες της ομάδας της Μυτιλήνης.

Συνθέσεις

ΧΑΛΚΙΔΑ: Μπαλασάκης, Τσουκαλάς, Τσατσαρής, Μπακομήτρος, Τσούπρος, Καραμπάς, Στασινόπουλος (66' Σκάρος), Βαλκάνος (87′ Καμπιώτης), Σπανός (90′ Μαρίνος), Σταματάκος, Τσατσαρώνης

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Tαουσιάνης): Πουρής, Στουρνάρας, Κρουσταλέλης, Κριπιντίρης, Παπαζούδης (62' λ.τρ. Καπταγιάννης), Μπακάλης, Μίχος, Ιορδανίδης (60' Μανουσάκης), Γάλας, Κέρι, Κάλφας (75' Μ. Σαμπάνης)

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey