Σπανός, Βέρρος και στο βάθος... ΙΚΑ!

24/05/2016 - 13:02 Τελευταία τροποποίηση στις 24/05/2016 - 14:10

Στην ταινία "Μπακαλόγατος", ο Κώστας Χατζηχρήστος αναρωτιόταν "ποιος είναι αυτός ο ΙΚΑς" και η συγκεκριμένη ατάκα έρχεται αναμφίβολα στο μυαλό των περισσοτέρων, στο άκουσμα της είδησης πως ο πρώην προπονητής του Αιολικού Δημήτρης Σπανός έχει προβεί σε καταγγελία στο ΙΚΑ, εις βάρος του τότε προέδρου της ομάδας Ταξιάρχη Βέρρου, για το γεγονός πως δεν ήταν... ασφαλισμένος όσο διάστημα προσέφερε τις υπηρεσίες του στην ομάδα της Μυτιλήνης, την αγωνιστική περίοδο 2011-12, στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής.

Φυσικά, το ότι η κατηγορία αυτή ήταν... ερασιτεχνική και οι ομάδες που συμμετείχαν σε αυτή δεν ήταν ΠΑΕ ή ΤΑΠ, ώστε να είναι υποχρεωμένες να ασφαλίζουν τους εργαζομένους ποδοσφαιριστές ή προπονητές, είναι κάτι που δεν ερμηνεύεται εύκολα. Το αποτέλεσμα πάντως ήταν το ΙΚΑ με... χαρά, να επιδικάσει χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000€, το οποίο κλήθηκε να αποπληρώσει ο Ταξιάρχης Βέρρος. Ακολούθησε διακανονισμός από τον τότε πρόεδρο του Αιολικού και μαζί, όπως ήταν εύλογο, μια έφεση για να καταπέσει το πρόστιμο στην αρμόδια επιτροπή του ιδρύματος.

Η ιστορία έχει ενδιαφέρον, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Δημήτρης Σπανός είχε... απολυθεί από τον Αιολικό, τον Απρίλιο του 2012, μετά τα όσα είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου στο τέλος του αγώνα κόντρα στην Ολυμπιάδα Κερατσινίου. Έκτοτε, προέκυψε μια κόντρα με τη διοίκηση αναφορικά με χρήματα που του οφείλονταν ως το τέλος της περιόδου. Υπήρξε διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, γεγονός που οδήγησε τις σχέσεις τους στα άκρα. Και κάποια στιγμή, ο έμπειρος προπονητής προχώρησε στην καταγγελία στο ΙΚΑ, ώστε να... τιμωρήσει τον τότε πρόεδρο του Αιολικού.

Η συνέχεια της υπόθεσης δίνεται σήμερα, στα γραφεία του ΙΚΑ Μυτιλήνης, όπου το μεσημέρι θα εκδικαστεί η έφεση του Ταξιάρχη Βέρρου, ο οποίος μέχρι τώρα έχει καταβάλλει πάντως ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό προς το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων για αυτή την υπόθεση. 

Πάντως, ξέχωρα από την διαπροσωπική κόντρα των δύο πλευρών, το συγκεκριμένο ζήτημα έχει πολλαπλές προεκτάσεις. Δυστυχώς όμως, ούτε η ΕΠΟ ως αρμόδια διοργανώτρια αρχή του τότε πρωταθλήματος Δ' Εθνικής ή της σημερινής ερασιτεχνικής Γ' Εθνικής, παίρνει σαφή θέση ως προς την ουσία του προβλήματος, αλλά ούτε και η ίδια η πολιτεία κάνει κάτι για να οριοθετήσει ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο και να σταματήσει αυτή η... μαύρη εργασία στις συγκεκριμένες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά κατ επέκταση του αθλητισμού συνολικά. Στην Ελλάδα του 2016, επιμένουμε από τη μία να ζούμε αυτή τη λογική του... παραλόγου και από την άλλη να δηλώνουμε έκπληκτοι, εξακολουθώντας να... πέφτουμε από τα σύννεφα για ζητήματα που έχουν ξεκάθαρη εξήγηση, αλλά ερμηνεύονται κάθε φορά κατά πώς βολεύει τον καθένα.

Τουλάχιστον, ας... ευθυμήσουμε λίγο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey