Μπορούσε και το "2" στη Μεγαλόπολη

15/01/2017 - 14:54 Τελευταία τροποποίηση στις 15/01/2017 - 15:26

Ο Γιάννης Πολλαετίδης παρέταξε τον Αιολικό με τον Ζαχαρή κάτω από τα δοκάρια, τους Κρητικό, Τόλια, Κριπιντίρη και Τάχια στα μετόπισθεν, Παληγεώργο με Κεσίδη στη μεσαία γραμμή, μπροστά τους τον Μανουσάκη σε πιο ελεύθερο ρόλο, στα άκρα μεσοεπιθετικά τους Λαλά, Ευσταθίου και στη γραμμή κρούσης τον Μπουρού.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Αιολικό, ο οποίος μόλις στο 5ο λεπτό με δράστη τον Λαλά απείλησε εις διπλούν, όμως το πρώτο σουτ του Μυτιληνιού επιθετικού απέκρουσε ενστικτωδώς ο Χρήστου και στην επαναφορά, το νέο σουτ του Λαλά πέρασε λίγο άουτ. Ο Αιολικός συνέχισε και στα επόμενα λεπτά να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, περιορίζοντας τη Δόξα Μεγαλόπολης σε παθητικό ρόλο. Μάλιστα στο 30' ο Μπουρούς λίγο έλειψε, έστω και... περιπετειωδώς να σκοράρει, όταν έβαλε την κόντρα στον τερματοφύλακα Χρήστου, με την μπάλα να παίρνει αρχικά πορεία προς τα δίχτυα, αλλά λόγω των φάλτσων να καταλήγει τελικά εκτός εστίας.

Στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου μέρους, η Δόξα Μεγαλόπολης πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να φανεί απειλητική κυρίως από στημένες φάσεις. Ένα χτύπημα φάουλ του Πρίκα σταμάτησε πάνω στο τείχος του Αιολικού και ένα μακρινό σουτ του Παναγιωτόπουλου πέρασε λίγο άουτ, ενώ από διαδοχικά κόρνερ επιχειρήθηκαν σέντρες στην καρδιά της περιοχής του Ζαχαρή, με τον τερματοφύλακα της ομάδας της Μυτιλήνης να βγαίνει πάντα πρώτος στην μπάλα και να απομακρύνει κάθε κίνδυνο.

Στην επανάληψη, η πρώτη καλή ευκαιρία δημιουργήθηκε από τους γηπεδούχους, όταν στο 52' ο Ν. Λυμπερόπουλος βρήκε τον Πρίκα στο δεύτερο δοκάρι, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Ο Αιολικός αντέδρασε και στο 60' ο Ευταθίου έβγαλε μονο του μέσα στην περιοχή τον Ιωαννίδη, όμως ο τερματοφύλακας Χρήστου απέκρουσε σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Λαλάς σούταρε άουτ από το ύψις της περιοχής (61'). Δύο λεπτά μετά ο Αιολικός βρέθηκε και πάλι σε θέση για γκολ, αλλά ο Χρήστου απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Μπουρού (63'). Από την εκτέλεσή του, ο Μανουσάκης έβγαλε εξαιρετική σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Μπουρού πέρασε πολύ πάνω από το δοκάρι της Δόξας. Ο Αιολικός συνέχισε να πιέζει και στο 65' ο Μπουρούς βρήκε κάθετα τον Μανουσάκη, όμως ο Λημνιός μεσοεπιθετικός δεν μπόρεσε πέφτοντας να πλασάρει στην κίνηση τον αντίπαλο τερματοφύλακα, που μπλόκαρε σταθερά.

Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό και στο 77' ο Νάνος προσπάθησε να πλασάρει πάνω από τον Ζαχαρή, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ, χωρίς να ανησυχήσει τον τερματοφύλακα του Αιολικού. Στο 82' ωστόσο, η Δόξα Μεγαλόπολης έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς, όταν ο Παναγιωτίδης έδωσε στον Δ. Λυμπερόπουλο, που βγήκε τετ α τετ με τον Ζαχαρή, πλασάροντας άουτ. Πριν καλά-καλά συνέλθει από το παρ' ολίγο σοκ ο Αιολικός, εμφάνισε ξανά σημάδια πανικού στα μετόπισθεν με διαδοχικά λάθη, που έδωσαν την ευκαιρία στον Παναγιωτίη να βγει φάτσα με τον Ζαχαρή, που έπεσε στα πόδια του αντίπαλου επιθετικού και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Ο Αιολικός απάντησε στο 87' με ένα σουτ του Ευσταθίου λίγο έξω από την περιοχή, που έφυγε ψηλά άουτ και στο 88' ο Κρητικός έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Ιωαννίδη, που άργησε να επιλέξει αν θα κοντρολάρει ή θα σουτάρει, με αποτέλεσμα να περάσει η μπάλα άουτ. Στο 89' ο Παναγιωτίδης προσπάθησε να "κρεμάσει" τον Ζαχαρή, αλλά ο τερματοφύλακας του Αιολικού μπλόκαρε. Στις καθυστερήσεις ο Μανουσάκης προσπάθησε να βρει τον Ευσταθίου στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να απειλήσει από εκείνο το σημείο ο παίκτης του Αιολικού.

Συνθέσεις:

ΔΟΞΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ (Β. Κούβαλης): Χρήστου, Λεβέντης, Νάνος, Κατσαρός, Παναγιωτίδης, Κ.Ασημακόπουλος, Πρίκας (90' Πέπα), Θ. Ασημακόπουλος (80' Κούβαλης), Παναγιωτόπουλος, N.Λυμπερόπουλος (67' λ.τρ. Καλεμάκης), Δ. Λυμπερόπουλος

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γ. Πολλαετίδης): Ζαχαρής, Κρητικός, Τόλιας (46' Ιωαννίδης), Κριπιντίρης, Τάχιας, Παληγεώργος, Κεσίδης, Μανουσάκης, Λαλάς (84' Χρήστου), Χ.Κ. Ευσταθίου, Μπουρούς (86' Ραζάκ)

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey