Έδωσε πάλι δικαιώματα...

25/02/2017 - 17:43 Τελευταία τροποποίηση στις 19/03/2017 - 18:37

Ένας Αιολικός αποδεκατισμένος, από ξαφνικές απώλειες της τελευταίας στιγμής, πάλεψε απέναντι στον ΠΑΟ Βάρδας, ο οποίος είχε και σε κρίσιμα σημεία του ματς την ευνοϊκή μεταχείριση της διαιτησίας, που του επέτρεψε να φύγει με το "2" από το Γήπεδο Λουτρών, με σκορ 1-2.

Ο Γιάννης Πολλαετίδης άφησε λίγο πριν την έναρξη του αγώνα εκτός αποστολής τους Μπουρού και Καπταγιάννη, οι οποίοι υπέπεσαν σε πειθαρχικό παράπτωμα χθες, με αποτέλεσμα ο Αιολικός να εμφανιστεί στο γήπεδο με μόλις τρεις διαθέσιμους ποδοσφαιριστές στον πάγκο του. Ο κόσμος λιγοστός, αλλά ενθουσιώδης, προσπάθησε να στηρίξει την ομάδα της Μυτιλήνης, που όμως για ακόμα ένα ματς, το έκτο συνεχόμενο, έμεινε μακριά από τη νίκη. Πλέον τα περιθώρια στενεύουν για την εξασφάλιση των απαραίτητων βαθμών, αφού η απόσταση από τις ομάδες που μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού έχει μικρύνει αισθητά και από εκεί που ο Αιολικός έκανε όνειρα ακόμα και για τη 2η θέση, δεν θέλει πολύ να μπει σε περιπέτειες.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τον Αιολικό στο προσκήνιο, να απειλεί με τον Χρήστου (3') σε σουτ που έδιωξε ο Καπούταγλης σε κόρνερ. Στο 11' ο Ευσταθίου σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Χρήστου δεν πρόλαβε να βάλει σωστά το σώμα του, ενώ στο 13' ο Λαλάς βρέθηκε σε κλασικό τετ α τετ όμως νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ένα λεπτό αργότερα ο Ευσταθίου σέντραρε και ο Χρήστου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 20' ήταν η σειρά του Μανουσάκη να απειλήσει, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο Αιολικός είχε κλείσει στα καρέ του τον ΠΑΟ Βάρδας και η υπεροχή του καρποφόρησε στο 21ο λεπτό, όταν ο Ευσταθίου έβγαλε σέντρα "πάρε-βάλε" στον Μανουσάκη, που με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0!

Με τη σέντρα όμως, ο ΠΑΟ Βάρδας κέρδισε πέναλτι, το οποίο ανακάλυψε ο διαιτητής Πουλόπουλος σε πτώση του Σαμπανάι από μαρκάρισμα του Πάλλα, έχοντας προηγηθεί, ωστόσο, καταφανέστατο επιθετικό φάουλ με τον παίκτη του Αιολικού πεσμένο στο έδαφος και τον επιθετικό των φιλοξενούμενων να... παραπατάει!

Την εσχάτη των ποινών μετέτρεψε σε γκολ ο Νικολόπουλος, νικώντας τον Ζαχαρή που έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να αποκρούσει, αν και ακούμπησε την μπάλα. Ο Αιολικός προσπάθησε να βγει ξανά μπροστά, είχε μια καλή ευκαιρία με τον Ευσταθίου στο 31', αλλά η διαιτητική τριάδα φρόντιζε απροκάλυπτα πια να "καθαρίζει" κάθε επικίνδυνη φάση στην εστία του ΠΑΟ Βάρδας. Χαρακτηριστική είναι η φάση του 33ου λεπτού, όταν ο Ευσταθίου έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή από αντίπαλο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το βοηθό να σηκώσει τη σημαία για οφσάιντ!

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Αιολικός ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Ευσταθίου μέσα στην περιοχή, αλλά ο Πουλόπουλος δεν συγκινήθηκε. Στο 52' οι φιλοξενούμενοι βγήκαν πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση, σε άψογο συνδυασμό μεταξύ Σαμπανάι και Καρούση, με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ζαχαρή. Στο 56' λίγο έλειψε να γίνει και το 1-3, αλλά ο τερματοφύλακας του Αιολικού απέκρουσε το τετ α τετ του Σαμπανάι. Ο Αιολικός δεν πατούσε καλά μετά το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων, ο Τόλιας υπέπεσε σε ένα παιδικό λάθος στο 67' αλλά το πλασέ του Μητρόπουλου προς την ανυπεράσπιστη εστία σταμάτησε στο σώμα του Κριπιντίρη.

Οι Μυτιληνιοί ζήτησαν ένα ακόμα πέναλτι σε σουτ του Μανουσάκη, που σταμάτησε σε απλωμένο χέρι εντός περιοχής, αλλά ο Πουλόπουλος θεώρησε ότι ήταν πολύ μικρή η απόσταση και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 79' ένα σουτ του Ευσταθίου μπλόκαρε σταθερά ο Καπούταγλης και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΠΑΟ Βάρδας είχε δοκάρι με τον Καρούτη, ο οποίος πλάσαρε τον Ζαχαρή, αλλά ο Κριπιντίρης απομάκρυνε με τη βοήθεια της δοκού. Στο τελευταίο λεπτό, ο Μανουσάκης εκτέλεσε φάουλ στην καρδιά της περιοχής και ο Πουλόπουλος ανακάλυψε φάουλ του Ντάμπου, ο οποίος είχε πλάτη προς το τέρμα...

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον ΠΑΟ Βάρδας να φεύγει με το "2" από τη Μυτιλήνη και τον Αιολικό να αναζητά νίκη από τις 8 Γενάρη, όταν κέρδισε το Ζευγολατιό. 

Συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Ζαχαρής, Ιωαννίδης, Τόλιας, Τάχιας, Κεσίδης (59' Παληγεώργος), Κριπιντίρης, Λαλάς (71' Ντάμπος), Πάλλα, Χρήστου, Μανουσάκης, Ευσταθίου

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ: Καπούταγλης, Π. Πολίτης, Αγουρίδης, Νικολόπουλος, Σιδέρής, Κοκκίνης, Γ. Πολίτης, Καρούτης, Μητρόπουλος (75' Καλογερόπουλος), Ντόμας (90' Παταπής), Σαμπανάι (90' Παλιάτσας)

Φωτογραφίες | SportLesvos.gr

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey