"Φονέας" ήταν ο Αιολικός

19/03/2017 - 17:52 Τελευταία τροποποίηση στις 19/03/2017 - 18:37

Σπουδαία νίκη που απομακρύνει τα όποια επικίνδυνα σενάρια, πέτυχε ο Αιολικός στο Γήπεδο Λουτρών, νικώντας τον Φωστήρα με σκορ 2-0 σε ένα ματς, που ήταν πολύ πιο δύσκολο για τους Μυτιληνιούς απ' ότι μπορεί να δείχνει το τελικό σκορ.

Οι Ταυριώτες αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια, κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι δημιουργικά, που κράτησε σε πολλές περιπτώσεις τον Αιολικό καθηλωμένο στο μισό γήπεδο. Ωστόσο δεν είχαν την ψυχραιμία στις ευκαιρίες που δημιούργησαν να πετύχουν κάποιο γκολ, ούτε από την άσπρη βούλα του πέναλτι, σε αντίθεση με τον Αιολικό που κατάφερε να μετουσιώσει τις δικές του, φεύγοντας νικητής από το γήπεδο.

Πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε για τον Αιολικό στο 17ο λεπτό, όταν ο Μανουσάκης εκτέλεσε κόρνερ και ο Μουδούρογλου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Στη δεύτερη ευκαιρία του ο Αιολικός όμως άνοιξε το σκορ με τον Ευσταθίου, μετά από σουτ στην κίνηση σε καταπληκτική σέντρα του Παληγεώργου στο 22ο λεπτό.

Η χαρά των "κυανόλευκων" κόντεψε να κρατήσει λίγο, αφού στο 33ο λεπτό ο διαιτητής Σπυριάδης από τη Χίο ανακάλυψε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ντάμπου πάνω στον Σκάρο. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Δωροβίνης αλλά ο Γιώτας απέκρουσε στη γωνία του, πιάνοντας δεύτερο πέναλτι στη σειρά μετά και από εκείνο στη Θήβα.  Ο Αιολικός απείλησε εκ νέου στο 39', σε σέντρα του Κρητικού και κεφαλιά του Ευσταθίου που έφυγε ψηλά άουτ, αλλα στο φινάλε του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν εις διπλούν στην ισοφάριση, αρχικά στο 43' σε φάουλ του Μανδύλη και κεφαλιά του Δωροβίνη που απέκρουσε ο Γιώτας και εν συνεχεία στο 45', όταν ο Κριπιντίρης σε προσπάθειά του να απομακρύνει με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αιολικού και στην επαναφορά ο Καλημέρης με νέα κεφαλιά αστόχησε από τη μικρή περιοχή.

Στην επανάληψη, ο Αιολικός έδωσε πολύ χώρο στον Φωστήρα, που πίεσε και έψαξε με ορθολογική ανάπτυξη να βρει ένα γκολ. Στο 64ο λεπτό ο Μεντής πλάσαρε από τη μικρή περιοχή αλλά ο Γιώτας απέκρουσε σε πρώτο χρόνο και σε δεύτερο έπεσε με αυτοθυσία στα πόδια του Δωροβίνη, κρατώντας το 1-0. στο 70' ο Ρόκας σέντραρε στην καρδιά της περιοχής του Αιολικού, αλλά ο Δωροβίνης αστόχησε αφύλαχτος σε κεφαλιά.

Η ομάδα της Μυτιλήνης αναζητούσε μια σωστή κόντρα επίθεση και στο 82' ο Χρήστου, αφού απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, σούταρε φαλτσαριστά ελάχιστα άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Χαρίτος προσπάθησε να σκοράρει από μακριά χωρίς αποτέλεσμα για τον Φωστήρα και στο 87' ήρθε το 2-0 για τον Αιολικό. Ο Μπουρούς έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, πάσαρε στον αμαρκάριστο Χρήστου, που με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το δεύτερο γκολ των Μυτιληνιών και "κλείδωσε" το τρίποντο.

Στην ουσία, ο Αιολικός "έπαιξε" με τη φωτιά, αλλά στο τέλος δικαιώθηκε. Ο Φωστήρας από την άλλη μεριά έκανε πολύ καλή εμφάνιση, δυσκολεύοντας όσο λίγοι την ομάδα της Μυτιλήνης στο Γήπεδο Λουτρών. Στο τέλος όμως, μετράνε τα γκολ και αυτά τα σκόραραν οι παίκτες του Γιάννη Πολλαετίδη.

Συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Γ. Πολλαετίδης): Γιώτας, Κρητικός, Τόλιας, Τάχιας, Παληγεώργος (80' Πάλλα), Κριπιντίρης, Ευσταθίου, Κεσίδης, Ντάμπος (46' Μπουρούς), Μανουσάκης (69' Χρήστου), Μουδούρογλου

ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Κ. Αρζένης): Κουρεπίνης, Κόπελας (75' Βλάχος), Μανδύλης, Καλημέρης (80' Εμμ. Βεζύρης), Μεντής, Ρόκας, Ντάφλας (63 Μήτκας), Χαρίτος, Κρολ, Δωροβίνης, Σκάρος

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ του 3ου Ομίλου Γ' Εθνικής

Φωτογραφίες | SportLesvos.gr

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey