Απολογισμός, αλλά χωρίς εκλογές!

08/06/2017 - 13:50 Τελευταία τροποποίηση στις 08/06/2017 - 15:16

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Λέσβου, η Γενική Συνέλευση του Αιολικού. Η παρουσία των μελών-φίλων του συλλόγου δεν ήταν ανάλογη προηγούμενων ετών, αφού παραβρέθηκαν μόλις 30 άνθρωποι. Εντούτοις, από τη στιγμή που υπήρχε οριακή πλειοψηφία από τα ταμειακώς εντάξει μέλη, η διαδικασία προχώρησε κανονικά, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. 

Αρχικά, ο πρόεδρος του Αιολικού Γιάννης Μανούσος πραγματοποίησε το διοικητικό απολογισμό, σημειώνοντας: "Προσφέρθηκα να βοηθήσω, μετά από αποτυχημένη χρονιά σε επίπεδο πρωταθλητισμού, αλλά και με δεδομένη την απογοήτευση του βασικού χορηγού, της οικογένειας Τρύφων. Αρχικά δεν αποδέχθηκα την προεδρία, αλλά στη συνέχεια υπό την πίεση των χορηγών ανέλαβα την προεδρία. Για τη δική μας διοίκηση υπήρχαν τέσσερις παράμετροι, πάνω στις οποίες έπρεπε να βασιστούμε. Στη χορηγία της οικογένειας Τρύφων, στη χορηγία Καραβατάκη, στα χρήματα που θα συγκέντρωναν τα μέλη του συμβουλίου και στη βοήθεια της ΕΠΣ Λέσβου, μέσω του Σταύρου Ψαρρόπουλου. Η εξέλιξη της χρονιάς φανέρωσε πολλά προβλήματα, αν και είχαμε δημιουργήσει μια νεανική ομάδα με στόχο τη σωτηρία. Αρχικά κρατήσαμε τον Μίχο προπονητή, αλλά στη συνέχεια κάναμε την αλλαγή με τον Πολλαετίδη για διάφορους λόγους. Ωστόσο, δεν υπήρξε ανταπόκριση από όλους στα όσα είχαν υποσχεθεί οικονομικά. Η συμφωνία με τον Καραβατάκη δεν ολοκληρώθηκε, ενώ στην πορεία και κάποιοι από το συμβούλιο δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν.

Σε όλα αυτά πρέπει να προσμετρηθεί ότι πέσαμε και πάνω στη συγκυρία των εκλογών της ΕΠΟ, που δεν πραγματοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να μην γίνουν πράξη κάποιες υποσχέσεις. Από το Γενάρη και μετά, κάναμε υπέρβαση με τρεις μεταγραφές, ενώ ξεφορτωθήκαμε κάποια βαριές συμφωνίες για το σύλλογο. Απευθυνθήκαμε στους φορείς. Με εξαίρεση την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και τον βουλευτή Χ. Αθανασίου, ο Δήμος Λέσβου μας κορόιδεψε. Θέλω να τους ευχαριστήσω προσωπικά, όπως επίσης τον Σταύρο Ψαρρόπουλο για την οικονομική του ενίσχυση, τους χορηγούς Καραβατάκη-Κοκλώνη, τους επιχειρηματίες που στήριξαν την ομάδα με μια διαφήμιση στο γήπεδο, όλα τα μέλη του συμβουλίου και ιδιαίτερα τον Παναγιώτη Τυροπώλη για την ακαδημία, αλλά και τον Κώστα Χατζέλλη για τις υπηρεσίες που πρόσφερε αφιλοκερδώς ως προπονητής, τον κ. Σακέλλη της Blue Star Ferries. Για το τέλος άφησα την οικογένεια Τρύφων, χωρίς την ξεχωριστή βοήθεια της οποίας δεν θα υπήρχε Αιολικός στη Γ' Εθνική".

Γριπιώτης: "Έβαλα την ομάδα πάνω κι από τον εγωισμό μου"

Ο πρώην πρόεδρος Σταύρος Γριπιώτης, στη σύντομη τοποθέτησή του, τόνισε: "Μέλημά μας εξαρχής ήταν η απλή παρουσία του Αιολικού στη Γ' Εθνική. Προσωπικά, βοήθησα μέχρι τέλους. Συνέβησαν πολλά, αλλά δεν είναι της παρούσης. Παλιοί μου συνεργάτες απομακρύνθηκαν, αλλά καταφέραμε να καλύψουμε το μεγαλύτερο κενό από όσα δημιουργήθηκαν. Είχα δώσει την υπόσχεση όμως στον Γιάννη, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες. Έπρεπε λοιπόν να την κρατήσω και χρειάστηκε να βάλω την ομάδα πάνω και από τον εγωισμό μου."

Συμμάζεμα και μικρή "τρύπα"

Μετά την ομόφωνη έγκριση του διοικητικού απολογισμού, ο ταμίας του διοικητικού συμβουλίου Παντελής Βερρής προχώρησε στην ανάγνωση της έκθεσης της εξελεγκτικής επιτροπής, αποτελούμενη από τους Στρατή Γεωργή, Γιώργο Βαρκάρη και Τάσο Μποσταντά, ενώ μίλησε με νούμερα για τα όσα ξόδεψε ο σύλλογος την αγωνιστική περίοδο 2016-17. Από τα όσα προέκυψαν, σημαντικό στοιχείο ήταν πως τελικά η οικογένεια Τρύφων πρόσφερε πολλά περισσότερα από όσα αρχικά είχε υποσχεθεί, σε αντίθεση με την πλευρά του έτερου χορηγού Γιώργου Καραβατάκη, που δεν άγγιξε ούτε το 50% από όσα είχαν συμφωνηθεί το καλοκαίρι. Τα έσοδα από διαρκείας, αλλά και εισιτήρια αγώνων έφτασαν τις 25.000€, ενώ συνολικά τα έσοδα της σεζόν ανήλθαν στις 233.000€. 

Ωστόσο, ο προϋπολογισμός δεν ήταν ισοσκελισμένος, αφού όπως επισημάνθηκε υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα άνοιγμα ύψους 25.000-30.000€ προς ποδοσφαιριστές, προπονητές, φυσικοθεραπευτές. Ο σύλλογος πάντως, με εξαίρεση ένα μικρό χρέος 2.000€ σε ενοίκια, δεν έχει άλλες οφειλές προς τρίτους. Το προεδρείο, από τα όσα αναφέρθηκαν, άφησε να εννοηθεί πως "τρύπα" προήλθε από το γεγονός πως δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις του καλοκαιριού, σε επίπεδο χορηγίας, με την πλευρά Καραβατάκη και κάποια μέλη του συμβουλίου να μην μπορούν να ανταποκριθούν στο έπακρο. Παρ' όλα αυτά, από την υπέρβαση της οικογένειας Τρύφων, αλλά και από κάποια άλλα μέλη του ΔΣ, καλύφθηκε ένα μεγάλο μέρος της "τρύπας" αυτής.

Δεν έγιναν εκλογές

Αμέσως μετά, θα έπρεπε να συζητηθεί με βάση τα θέματα ημερήσιας διάταξης η συμπλήρωση του διοικητικού συμβουλίου με νέα μέλη. Ωστόσο αποφασίστηκε αυτό να γίνει την Παρασκευή 16 Ιουνίου, ξανά στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου, ώστε να έχουν προηγηθεί κάποιες συζητήσεις και να έχει διερευνηθεί επίσης η πρόθεση των χορηγών ή άλλων επιχειρηματιών, που θα προσπαθήσουν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος της επόμενης χρονιάς, η οποία -κατά γενική ομολογία- είναι πολύ σημαντική ώστε να επιστρέψει ο Αιολικός εκεί που του αξίζει, ανακτώντας παράλληλα τη φυσική του έδρα και τον κόσμο του.

Φωτογραφίες | SportLesvos.gr

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey