Η συνέχεια της ΓΣ στο Δημοτικό Θέατρο

15/06/2017 - 18:31

 

Ο Αιολικός πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες τη Γενική Συνέλευση του συλλόγου, στο Επιμελητήριο Λέσβου, η οποία ωστόσο δεν κατέληξε σε κάτι χειροπιαστό, αναφορικά με την επόμενη αγωνιστική περίοδο και πλέον, οι άνθρωποι της διοίκησης ευελπιστούν να υπάρξουν ευχάριστες ειδήσεις στη συνέχεια της συγκεκριμένης καταστατικής διαδικασίας.

Η συνέλευση είχε διακοπεί μετά τη συζήτηση των πεπραγμένων της χρονιάς, του διοικητικού και του οικονομικού απολογισμού δηλαδή, πριν προχωρήσει το σώμα στο επόμενο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που ήταν οι συμπληρωματικές εκλογές για την κάλυψη των κενών θέσεων του ΔΣ.

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η συνέχιση της Γενικής Συνέλευσης θα δινόταν, ξανά, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λέσβου, τελικώς όπως γνωστοποίησε το ΔΣ του συλλόγου, αυτή θα συνεχιστεί στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης την προσεχή Δευτέρα 19 Ιουνίου, με ώρα έναρξης τις 20:00.

«Αγκάθι» το οικονομικό

Αναμφίβολα, η δυσκολία κάθε συλλόγου στο να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Γ’ Εθνικής έγκειται στο οικονομικό σκέλος. Οι ομάδες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, τα έσοδα είναι μηδαμινά και όλες οι διοικήσεις κάνουν αγώνα δρόμου για να τα καταφέρουν. Ο Αιολικός, τα τελευταία χρόνια, είχε τη σημαντική συνδρομή της οικογένειας Τρύφων, που στήριξε την προσπάθεια της ομάδας με στόχο την άνοδο, η οποία όμως δεν επιτεύχθηκε, παρά το ότι οι προϋπολογισμοί των Μυτιληνιών ήταν αισθητά μεγαλύτεροι από άλλων ομάδων της κατηγορίας.

Το ερώτημα που τίθεται και καλείται να διερευνήσει η διοίκηση, ώστε να μεταφέρει τα αποτελέσματα στη γενική συνέλευση και κατ’ επέκταση σε όσους πιθανώς και να σκέφτονται να ασχοληθούν με τα κοινά του συλλόγου, είναι ποια στάση θα ακολουθήσει η οικογένεια Τρύφων στο άμεσο μέλλον. Είναι γνωστό ότι διαχρονικά, πάντοτε στήριζε τον Αιολικό, όμως έχει σημασία εάν και κατά πόσο θα διατηρήσει τα περσινά –έστω- νούμερα, που κατά γενική ομολογία ήταν μικρότερα σε σχέση με την προηγούμενη διετία, γεγονός απόλυτα φυσιολογικό λόγω της απογοήτευσης από τη μη επίτευξη του στόχου της ανόδου.

Ερωτηματικό η στάση της οικογένειας Τρύφων

Στην πρόσφατη γενική συνέλευση, τόσο ο πρόεδρος Γιάννης Μανούσος, όσο και ο πρώην πρόεδρος Σταύρος Γριπιώτης, συμφώνησαν ουσιαστικά πως δίχως τη χρηματοδότηση της οικογένειας Τρύφων ο Αιολικός δεν μπορεί να σταθεί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι υπάρχει κάποιου είδους υποχρέωση, από πλευράς της οικογένειας, στο να συνδράμει κάθε χρόνο με πολλές χιλιάδες ευρώ την ιστορική ομάδα της Μυτιλήνης.

Αναμφίβολα, η διοίκηση οφείλει να βρει και νέους χρηματοδότες – χορηγούς, που θα μοιραστούν το βάρος και θα διατηρήσουν το σύλλογο στις εθνικές κατηγορίες. Μια πρώτη προσπάθεια, ανεπιτυχής βέβαια, έγινε πέρυσι με τη συμμετοχή των Καραβατάκη-Κοκλώνη για ένα μικρό χρονικό διάστημα στη διάρκεια της σεζόν. Που δεν εξελίχθηκε θετικά για το σύλλογο, αφού ουσιαστικά η «τρύπα» που δημιουργήθηκε αφορά στο μεγαλύτερο μέρος της τα προϋπολογισμένα έσοδα αυτής της χορηγίας, που δεν τηρήθηκε στο ποσό που είχε συμφωνηθεί πέρυσι το καλοκαίρι.

Πιο δύσκολη η επόμενη σεζόν

Εκείνο που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, είναι πως η αγωνιστική περίοδος 2017-18 αναμένεται πιο δύσκολη απ’ ότι η περσινή, κατά την οποία υποβιβαζόταν μόλις μία ομάδα. Πλέον, μετά την αναδιάρθρωση της κατηγορίας, ο αυξημένος αριθμός ομάδων και ομίλων, θα ανεβάσει αισθητά τη ζώνη του υποβιβασμού και αυτό σημαίνει πως για να επιτευχθεί η παραμονή απαιτείται ενδεχομένως και μια μικρή υπέρβαση, αγωνιστικά, διοικητικά, αλλά και οικονομικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey