Αβεβαιότητα ξανά!

20/06/2017 - 13:37

Η επαναληπτική συνέλευση του Αιολικού οδήγησε σε αδιέξοδο, χθες βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και τα πάντα κρέμονται σε μια κλωστή, αναφορικά με την επόμενη μέρα του ιστορικού συλλόγου.

Το προεδρείο της συνέλευσης συνέχισε τη διακοπείσα διαδικασία από τις συμπληρωματικές εκλογές, που ήταν το επόμενο θέμα της ημερήσιας διάταξης, όμως διοικητικό συμβούλιο δεν προέκυψε τελικά. Το 7μελές ΔΣ είναι εδώ και μήνες 5μελες, αφού έχουν παραιτηθεί ο Παναγιώτης Τυροπώλης και ο Γιάννης Φλωρίδης. Τα αναπληρωματικά μέλη δεν επιθυμούν να ασχοληθούν διοικητικά, αλλά δεν υπήρξαν ούτε νέες υποψηφιότητες, με αποτέλεσμα η συνέλευση να μη βγάλει αποτέλεσμα.

Αντ' αυτού αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους Γιάννη Μανούσο, Σταύρο Γριπιώτη, Στέλιο Αλμπάνη, Παναγιώτη Ανδριώτη, που καλούνται πλέον να κάνουν άμεσα τις απαιτούμενες διεργασίες ώστε να εξευρεθεί μια αξιόπιστη λύση. Μάλιστα, όπως αποφασίστηκε, την ερχόμενη Παρασκευή θα συναντηθούν στα γραφεία του ΣΦΑΜ, ώστε να συζητήσουν σχετικά με τις επαφές που έχει αναλάβει ο καθένας. Στόχος είναι η εξεύρεση όχι μόνο κάποιων συμβούλων, που θα πλαισιώσουν τη διοίκηση, αλλά και παραγόντων που θα συνδράμουν οικονομικά σε ένας μέρος της χρηματοδότησης για να μπορέσει ο Αιολικός να αγωνιστεί κανονικά στη Γ' Εθνική. 

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, τη δεδομένη στιγμή, αφού όπως προκύπτει ο βασικός χορηγός των τελευταίων ετών, η οικογένεια Τρύφων, ζητά δικαιολογημένα να πλατειάσει ο σύλλογος στην τοπική κοινωνία, για να μπορεί με τη σειρά της κι εκείνη να συνδράμει οικονομικά, χωρίς να χρειάζεται να αναλάβει όμως την κάλυψη του συνόλου των προϋπολογισμένων εξόδων. Μάλιστα, εκείνοι που διατηρούν προσωπική επαφή με τον Παναγιώτη Τρύφων, τονίζουν πως ο ίδιος ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι θα απομακρυνθεί εντελώς, αποσύροντας τη χορηγία του προς τον Αιολικό, όμως ασφαλώς το ύψος αυτής θα εξαρτηθεί ξανά από το πόσα χρήματα μπορεί να εξασφαλίσει ο σύλλογος γενικότερα από την κοινωνία της Λέσβου. Στην προσπάθεια αυτή, ειπώθηκε από τον Γιάννη Μανούσο ότι ήδη υπάρχουν προχωρημένες επαφές με δύο νέους χορηγούς, χωρίς πάντως να αναφερθούν ονόματα, παρά μόνο ότι θα έχουν απαντήσει θετικά ή αρνητικά έως το τέλος Ιουνίου.

Τα μηνύματα ως τώρα δεν είναι θετικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κατάσταση δεν μπορεί να ανατραπεί τις επόμενες ημέρες. Η συγκυρία της επιστροφής του Αιολικού στη φυσική του έδρα, μετά τον υποβιβασμό της ΑΕΛΚ, μπορεί και πρέπει να συσπειρώσει τις υγιείς δυνάμεις, διοικητικά, ώστε ο ιστορικός σύλλογος της Μυτιλήνης να καταφέρει να συμμετάσχει και φέτος στη Γ' Εθνική. Αυτό αναμφίβολα θα δώσει κουράγιο και στον βασικό χρηματοδότη των τελευταίων ετών. Είναι οξύμωρο εξάλλου, από μια πόλη σχεδόν 40.000 κατοίκων, να μην μπορούν να βρεθούν 100 υποστηρικτές της ομάδας, με επιχειρηματική δράση, που να μπορούν να προσφέρουν 500-1000 ευρώ σε βάθος ενός χρόνου, δίνοντας σημαντικές λύσεις, ζητώντας από έναν και μόνο επιχειρηματία να βάζει συνεχώς το χέρι στην τσέπη. Για να συμβεί αυτό βέβαια, οφείλει και η ίδια η διοίκηση του Αιολικού να δώσει επιτέλους τις ανάλογες παροχές σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά κυρίως το σεβασμό που αρμόζει σε τέτοιους σημαντικούς χορηγούς, τους οποίους δεν μπορεί να τους θυμάται μόνο κάθε καλοκαίρι και να τους... ξεχνά μέχρι τα Χριστούγεννα. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey