«Έσπασε το ρόδι» στον Ταρλά!

21/01/2018 - 16:56 Τελευταία τροποποίηση στις 22/01/2018 - 13:22

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο Αιολικός κόντρα στη Χαλκίδα με 2-1, που ήταν μάλιστα η πρώτη στη φυσική του έδρα τη φετινή αγωνιστική περίοδο! 

Ιδανικό το ξεκίνημα για την ομάδα της Μυτιλήνης, που απείλησε αρχικά με τον Μπουρού (4') σε διπλή ευκαιρία με τους αμυντικούς να διώχνουν σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με σουτ του Ανέστη από σέντρα του Μπλάνκο (6'), πάνω στα σώματα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αιολικός άνοιξε το σκορ με με καταπληκτική κίνηση του Παληγεώργου και συρτό σουτ, που δεν κατάφερε να συγκρατήσει ο τερματοφύλακας Σταυριανός, με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας της Χαλκίδας για το 1-0 (7').

Ο Αιολικός ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και είχε καλές στιγμές με Παληγεώργο (20') και Μπουρού (23'), πριν φτάσει και στο 2-0 με γκολ του Ποτουρίδη (28') με κοντινή προβολή μετά από ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα σε σουτ του Κεσίδη. Η Χαλκίδα είχε καλή ευκαιρία με τον Ανέστη (35') αλλά ο Ζαχαρής απέκρουσε σε κόρνερ. Ωστόσο στο 44ο λεπτό ήρθε το 2-1 από την ομάδα της Εύβοιας με εναέριο βολέ  του Μπλάνκο στο δεύτερο δοκάρι. 

Στην επανάληψη, ο Παληγεώργος είχε την πρώτη ευκαιρία στο 58' αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε αρκετά άουτ. Η Χαλκίδα απάντησε με τον Ταυταρίδη, αλλά η προβολή του έφυγε σουτ. Στο 69' ο Λαμπράκης επιχείρησε εντυπωσιακό ψαλιδάκι που έφυγε άουτ και στο 70' ο Ποτουρίδης είχε μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στην αγκαλιά του Σταυριανού. 

Στο 87ο λεπτό ο Αιολικός ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Λαμπράκη, τη στιγμή που έβγαινε μόνος με τον τερματοφύλακα. Ενδεχόμενη υπόδειξη θα επέφερε και αποβολή, αλλά ο διαιτητής Περράκης (Αθηνών) έκλεισε τα μάτια. Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης, που βρήκε τον Αιολικό νικητή με 2-1.

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Κ. Ψυρόπουλος): Ζαχαρής, Διακορώνας (81' Καπταγιάννης), Νυφαδόπουλος (48' λ. τρ. Καδής), Τάχιας, Κεσίδης, Κριπιντίρης, Λαλάς, Παληγεώργος, Ποτουρίδης (72' λ. τρ. Κουτσούμπας), Μπουρούς (65' Παλαμουτσής), Λαμπράκης

ΧΑΛΚΙΔΑ (Δ. Λύκος): Σταυριανός, Βαλκάνος, Τσίγκρος, Γεωργίου, Καραμπάς, Εμέκα (80' Παπαδάκης), Ταυταρίδης, Ντελέκος, Μπλάνκο, Πολίτης, Ανέστης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey