Κυπελλούχος ΕΠΣ Λέσβου ο Αιολικός

15/03/2018 - 19:25 Τελευταία τροποποίηση στις 16/03/2018 - 16:37

Νικητής στον υπέρ - τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Λέσβου αναδείχθηκε ο Αιολικός, που κέρδισε τον Κεραυνό Αγίου Δημητρίου Λήμνου με σκορ 3-1 στο Στάδιο Μυτιλήνης. Σκόρερς οι Παλαμουτσής, Καδής και Λαμπράκης, ενώ για τους Λημνιούς μείωσε ο Τσακαλίδης.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενούμενους, όταν από σέντρα εντός περιοχής ο σούταρε άουτ. Στο 11' απείλησε ο Αιολικός, μετά από λανθασμένη έξοδο του Λάμπρου, αλλά ο Κουτσούμπας πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα. Στο 12' ο Μπουρούς εκτέλεσε φάουλ απευθείας και ο Λάμπρου απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Σταδιακά ο Αιολικός ανέλαβε καθολική πρωτοβουλία κινήσεων μεσοεπιθετικά, με την μπάλα να παίζεται συνεχώς στο αμυντικό τρίτο του Κεραυνού. Στο 22' ο Λαλάς σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι αλλά η κεφαλιά του προωθημένου Καπταγιάννη πέρασε ψηλά άουτ.

Μια ακόμα σέντρα στο 24' προκάλεσε αναταραχή στην άμυνα της ομάδας της Λήμνου, αλλά ο Μπουρούς δεν κατόρθωσε να στείλει από δύσκολη θέση την μπάλα προς την εστία. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Αιολικός άνοιξε το σκορ, όταν ο Κουτσούμπας κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας από τα αριστερά σεντράροντας παράλληλα για να σπρώξει την μπάλα στην αφύλακτη εστία ο Χρήστος Παλαμουτσής (30'). Ο Κεραυνός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά η κεφαλιά του Άντον πέρασε πολύ ψηλά απο τα δοκάρια του Γιώτα (31'). Στο 42' ήρθε και το 2-0 για την ομάδα της Μυτιλήνης, μετά από γλυκιά σέντρα του Λαλά με το αριστερό και πλασέ στην κίνηση του Καδή, που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τον Αιολικό να κάνει συντήρηση δυνάμεων. Οι συχνές αλλαγές δεν ευνοούσαν άλλωστε για να παιχτεί ποιοτικό ποδόσφαιρο, με το μυαλό περισσότερο στο πρωτάθλημα. Στο 70ο λεπτό ο Κεραυνός κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κρητικού. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Τσακαλίδης μειώνοντας σε 2-1. Το γκολ έδωσε νέο ενδιαφέρον στον τελικό. Ο Αιολικός άρχισε να πιέζει εκ νέου και στο 75' ο Λαλάς βρήκε τον Κουτσούμπα στο δεύτερο δοκάρι, όμως η κεφαλιά του πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο του Κεραυνού. Από τα πόδια του Λαλά ξεκίνησε μία ακόμα ευκαιρία του Αιολικού, αλλά η κεφαλιά του Ποτουρίδη πέρασε λίγο άουτ (78').

Ο Αιολικός καθάρισε το ματς στο 83ο λεπτό, όταν εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας, με τον Ποτουρίδη να κλέβει την μπάλα πασάροντας στον Λαμπράκη, που με δυνατό σουτ έγραψε το 3-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Ακολούθησαν οι απονομές από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρο Ψαρόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης.

Συνθέσεις:

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Κ. Ψυρόπουλος): Γιώτας, Κόπελας, Διακορώνας (61' Κεσίδης), Κρητικός, Καπταγιάννης, Καδής, Λαλάς (85' Λαγκόζι), Παλαμουτσής, Κουτσούμπας, Μπουρούς (61' Ποτουρίδης), Μιχαλάκης (67' Λαμπράκης)

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Χρ. Παλαιολογούδιας): Λάμπρου, Μακράκης, Αλεξάκης (61' Λουλάκης), Πραβλής, Ευαγγελιδάκης, Διαματάρης, Ποντίκας, Τσολερίδης (76' Λουλάκης), Τσακαλίδης (85' Μιχάκης), Μαρουκάκης, Άντον (61' Γαλιμήτης)

Φωτογραφία | LimnosX Press

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey