Θα παίξει "σπίτι του" την άνοδο!

21/05/2015 - 18:14 Τελευταία τροποποίηση στις 21/05/2015 - 18:45

Μία ανάσα από το να εξασφαλίσει τη μισή (και βάλε) άνοδό του στη Γ΄ Εθνική βρέθηκε ο Διαγόρας πριν από λίγο στη Νάξο, φεύγοντας τελικά με το τελικό 2-2. Τα οποίο βέβαια αποτελεί εξαιρετικό αποτέλεσμα και να τον διατηρεί ακέραιο στο παιχνίδι της ανόδου. Ο Διαγόρας αν και προηγήθηκε από το πρώτο μέρος με 1-2, τελικά ισοφαρίστηκε 15 λεπτά πριν το τέλος, αποδεικνύοντας πάντως πως έχει τη στόφα μεγάλης ομάδας για να διεκδικήσει μία ιστορική άνοδο!

Ο Διαγόρας δέχτηκε την ψυχρολουσία μόλις στο 3΄ της αναμέτρησης και επηρεασμένος και από το πολύωρο ταξίδι για την Νάξοκαι βρέθηκε πίσω στο σκορ από σουτ του Κούτρου που νίκησε τον Βογιατζή.

Το 1-0 ήταν γεγονός από τα… αποδυτήρια, με τον Διαγόρα ωστόσο να συνέρχεται και να ψάχνει την γρήγορη ισοφάριση που θα τον έβαζε ξανά στο κόλπο της ανόδου. Στο 31΄ όμως ο Διαγόρας βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα μετά από κερδισμένο πέναλτι του Φιλιανού, που εκτέλεσε εύστοχα ο Βαμβουκλής. Ο Διαγόρας ωστόσο πιστοποιώντας ότι ήταν καλύτερη ομάδα, κατάφερε στο 38΄να κάνει την ολική ανατροπή, όταν ο Χατζηκυριάκος εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση και ο Τριλιανός με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-2.

Η ψυχρολουσία πλέον είχε περάσει στους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως είχαν την τύχη στο ξεκίνημα της επανάληψης να αγωνιστούν με αριθμητικό πλεονέκτημα, λόγω αποβολής του Τριλιανού (48') με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Πανναξιακός πίεσε και απέναντι σε έναν Διαγόρα που του είχε δώσει χώρο για να χτυπήσει στην αντεπίθεση, δεν έδειχνε να απειλεί με κάποια μεγάλη φάση. Αντίθετα ο Διαγόρας έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να κάνει το 1-3 στο 70΄με την επιθετική του γραμμή να αστοχεί προ κενής εστίας! Και όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, δέχθηκε λίγο μετά το γκολ της ισοφάρισης στο 75', με σουτ του Κοτσαρή που πέτυχε το 2-2.

Ο Διαγόρας πάντως θα πρέπει να σημειωθεί πως ακόμα και αν κέρδιζε τον Πανναξιακό, έτσι κι αλλιώς θα χρειαζόταν οπωσδήποτε δύο νίκες στις επόμενες δύο αγωνιστικές. Η μόνη περίπτωση να μείνει εκτός διεκδίκησης πλέον, είναι να κερδίσει ο Πανναξιακός τον Κανάρη μέσα στη Χίο, που πάντως φαντάζει δύσκολο σαν σενάριο. Αυτή τη στιγμή Κανάρης και Πανναξιακός έχουν οκτώ βαθμούς και ο Διαγόρας πέντε.

Πλέον, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα στον όμιλο, ο Διαγόρας μπορεί να ελπίζει στην άνοδο κάνοντας το απόλυτο στην έδρα του στα επόμενα δύο ματς με Πυθαγόρα και Κανάρη Νενήτων, προσδοκώντας παράλληλα σε νίκη των πρωταθλητών Χίου επί του Πανναξιακού στο ματς της επόμενης αγωνιστικής. Έτσι, θα είναι πολύ πιθανή μια τριπλή ισοβαθμία στους 11 πόντους, από την οποία θα πάρει την πρωτιά όποιος έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων.

Συνθέσεις

Πανναξιακός: Τσουκαλάς, Καρελέμογλου, Κατσάνης, Χαμηλοθώρης(46’ Σέμε), Κοτσαρής, Παπανικολάου, Ευριπιώτης, Γαλάνης (84’ Καρούσης), Κούτρος, Κατσούδας, Ντάσιος (46’ Λύκα),

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής (Θ. Παπαλόπουλος): Βογιατζής, Μουτζούρης, Γκιάτα, Βαξεβάνης, Κουτσούρης, Παπαδόπουλος (85’ Κουτλής), Μαραγκός, Χατζηκυριάκος, Βλοσίδης, Τριλιανός, Βαμβουκλής, Πουλασιχίδης (78’ Νεζάι), Φιλιανός (48’ Σπάρταλης)

Βαθμολογία

  Μπαράζ πρωταθλητών ΕΠΣ Β. Γκολ
1. Πανναξιακός 8 7-3
2. Κανάρης Νενήτων Χίου 8 5-1
3. Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 5 5-4
4. Πυθαγόρας Σάμου 0 1-10

Πρόγραμμα - Αποτελέσματα:

10ος Όμιλος

1η Αγωνιστική
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Πανναξιακός 0-1
Κανάρης Νενήτων Χίου-Πυθαγόρας Σάμου 2-0

2η Αγωνιστική
Πανναξιακός-Κανάρης Νενήτων Χίου 1-1
Πυθαγόρας Σάμου-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 1-3

3η Αγωνιστική
Κανάρης Νενήτων Χίου-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 0-0
Πανναξιακός-Πυθαγόρας Σάμου 3-0

4η Αγωνιστική
Πανναξιακός-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 2-2
Πυθαγόρας Σάμου-Κανάρης Νενήτων Χίου 0-2

5η Αγωνιστική
Κανάρης Νενήτων Χίου-Πανναξιακός
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Πυθαγόρας Σάμου

6η Αγωνιστική
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Κανάρης Νενήτων Χίου
Πυθαγόρας Σάμου-Πανναξιακός

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey