Σε «αναμμένα κάρβουνα» ο Πανθηραϊκός

09/05/2016 - 12:50

Η «ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ» είχε ασχοληθεί ενδελεχώς με το ζήτημα της ΕΠΣ Κυκλάδων σε προηγούμενα φύλλα της, φέρνοντας στη δημοσιότητα τις άγνωστες πτυχές της «ρήξης» με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Παράλληλα όμως, είχε φιλοξενήσει και δηλώσεις του Προέδρου της κυκλαδίτικης Ένωσης Ρένου Φρέρη, ο οποίος εξέφραζε την αισιοδοξία πως δεν θα επιβληθούν κυρώσεις στο πρωταθλητή ΕΠΣ Κυκλάδων.

Ωστόσο, τα… φτερά του Πανθηραϊκού κόπηκαν απότομα χθες, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, που έλαβε την απόφαση να μην αναγνωρίζονται οι αποφάσεις της ΕΠΣ Κυκλάδων μέχρι την έκδοση της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου, αναφορικά με τη νομιμότητα της ΕΠΣ Κυκλάδων. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως ο Πανθηραϊκός πολύ δύσκολα πλέον θα συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου προς τη Γ’ Εθνική, πληρώνοντας το «μάρμαρο» της παρανομίας της σημερινής διοίκησης της Ένωσής του.

Η αρμόδια Επιτροπή συνεδρίαση το Σάββατο (7/5), έπειτα από παρέμβαση που κατέθεσαν οι τρεις πρωταθλήτριες ομάδες των ΕΠΣ Λέσβου, Χίου και Δωδεκανήσου, αντίπαλες ομάδες του Πανθηραϊκού στον όμιλο του Αιγαίου.

Σήμερα γνωμοδοτεί η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ» αναφέρει πως σήμερα το πρωί, η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ θα εξειδικεύσει την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας, εκτιμώντας και τις πιθανότητες να λάβει μέρος ο πρωταθλητής Πανθηραϊκός κανονικά στα μπαράζ ή να αποβληθεί από την διαδικασία ανόδου προς τη Γ’ Εθνική. Από πηγές προσκείμενες εντός της ΕΠΟ, με γνώση επί των νομικών ζητημάτων, του καταστατικού και κανονισμών, προκύπτει ότι η ομάδα της Σαντορίνης θα πρέπει να κρατά… μικρό καλάθι στις προσδοκίες της και για αυτό το λόγο εξάλλου δεν έχει μπει καν ακόμα στη διαδικασία της έκδοσης εισιτηρίων για να έρθει την Κυριακή στη Λέσβο, αναμένοντας τις οριστικές αποφάσεις της ΕΠΟ. Σε περίπτωση που της επιτραπεί να αγωνιστεί πάντως στα μπαράζ, οι διοικητικοί της ηγέτες προγραμματίζουν να φθάσουν στη Λέσβο με απευθείας πτήση τσάρτερ, δείγμα της οικονομικής ευρωστίας του συλλόγου.

Την Τρίτη (10/5) ξεκαθαρίζει

Αφού γνωμοδοτήσει η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ, σειρά παίρνει η Επιτροπή Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής, που θα κληθεί να ορίσει ή όχι την κυριακάτικη αναμέτρηση Αίγειρου-Πανθηραϊκού στη Μυτιλήνη. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, οι πρωταθλητές ΕΠΣ Κυκλάδων αναμένεται να αποβληθούν από τα μπαράζ και τις δύο θέσεις ανόδου να διεκδικήσουν Αίγειρος, Ρόδος και Ποσειδώνας Καρδαμύλων. Η συγκεκριμένη Επιτροπή συνεδριάζει νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης (10/5), επομένως εκεί θα κριθεί η διεξαγωγή ή όχι του ματς.

Από την πλευρά του Πανθηραϊκού υποστηρίζουν πως η ανάδειξη του πρωταθλητή της ΕΠΣ Κυκλάδων δεν είναι προϊόν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, αλλά αποτέλεσμα εντός των αγωνιστικών χώρων. Ζητούν έτσι να επιτραπεί στο σύλλογο να αγωνιστεί στα μπαράζ, δίχως να τιμωρηθεί η ομάδα που κέρδισε επάξια το πρωτάθλημα, όπως συνέβη και στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Βέβαια, από τη στιγμή που παρενέβησαν Αίγειρος, Ρόδος και Ποσειδώνας, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της ομάδας της Σαντορίνης.

Τρέχει για… εκλογές η ΕΠΣ Κυκλάδων

Διαπιστώνοντας πλέον πως η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο μηδέν, η διοίκηση της ΕΠΣ Κυκλάδων προσπαθεί να… μαλακώσει την ΕΠΟ και για το λόγο αυτό κυκλοφόρησε χθες έντονα ένα σενάριο που θέλει τη σημερινή διοίκηση της Ένωσης να προκηρύσσει άμεσα εκλογές, ώστε να γλιτώσει τον Πανθηραϊκό, που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα μια επένδυση χιλιάδων ευρώ. Ακόμα και έτσι όμως, εάν προκηρυχθούν ακόμα και σήμερα εκλογές στην ΕΠΣ Κυκλάδων, η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες δεν μπορούν να διεξαχθούν πριν τις 22 Μαΐου, γεγονός που απαιτεί ειδική άδεια από την ΕΠΟ για τη συμμετοχή του Πανθηραϊκού στα μπαράζ, υπό το φόβο όμως ενστάσεων από τους αντιπάλους του!

{Έντυπη έκδοση "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ"}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey