Προς τα πού... γέρνει η ΕΠΣ Λέσβου;

24/08/2016 - 12:44 Τελευταία τροποποίηση στις 25/08/2016 - 12:36

Οι εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πλησιάζουν και οι Ενώσεις αποφασίζουν προς τα πού θα κινηθούν, ανάλογα με το πώς... ανακατανέμονται οι ψήφοι από μέρα σε μέρα. 

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η υποστηριζόμενη παράταξη της νυν διοίκησης της ΕΠΟ βρίσκεται σε δεινή θέση, αφού αν επαληθευτούν τα όσα φέρεται να συμφωνήθηκαν το σαββατοκύριακο στο "Μακεδόνια Παλλάς", στη συνάντηση της αντιπολίτευσης, τότε η πλειοψηφία των Ενώσεων κινείται προς το έτερο μπλοκ, που υποστηρίζεται και από τους Σαββίδη, Μελισσανίδη, Αλαφούζο. Από τις πληροφορίες που διαρρέουν, συνολικά 29 Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων παραβρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων και η ΕΠΣ Λέσβου, που εκπροσωπήθηκε -βάσει του ρεπορτάζ του "SL"- από τον Γενικό της Γραμματέα Παναγιώτη Σάλτα. 

Οι 29 Ενώσεις που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση της αντιπολίτευσης ήταν (κατά αλφαβητική σειρά):

Αθηνών Αιτωλοακαρνανίας  Αν. Αττικής Αργολίδας
Άρτας Γρεβενών Δράμας Ζακύνθου
Ηπείρου Ηρακλείου Θεσσαλίας Καστοριάς
Κιλκίς Κοζάνης Κυκλάδων Λάρισας
Λέσβου Μακεδονίας Ξάνθης Πέλλας
Πρέβεζας-Λευκάδας Σάλας Σάμου Σερρών
Φθιώτιδας Φλώρινας Φωκίδας Χαλκιδικής 

Στο "Μακεδονία Παλλάς" βρέθηκε εκπρόσωπος και Ένωσης-έκπληξη, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωσή της θα προκαλέσει εντονότατους τριγμούς στη νυν διοίκηση της ΕΠΟ. Ενώ οι καλά γνωρίζοντες αναφέρουν πως ο αριθμός των Ενώσεων θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, αφού τόσο η ΕΠΣ Καβάλας, όσο και η ΕΠΣ Κέρκυρας που είχαν ανεπίσημα εκπρόσωπο τους στη συνάντηση, πιθανότατα κι αυτές θα προσχωρήσουν και επίσημα στο μπλοκ της αντιπολίτευσης.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρος Ψαρρόπουλος είναι από τους πλέον έμπειρους εντός της Ομοσπονδίας και αν αποδειχθεί ότι τελικά οι τρεις ψήφοι της Ένωσης θα καταλήξουν στην επιλογή Γραμμένου, του αντιπολιτευόμενου υποψήφιου δηλαδή, τότε σημαίνει πως ο ισχυρός άνδρας της ΕΠΣΛ εκτιμά πως δύσκολα πια ανατρέπονται οι συσχετισμοί. 

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας και υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι και τη συνάντηση στο "Μακεδονία Παλλάς", τα ρεπορτάζ μέσα από την ΕΠΟ κατέτασσαν την ΕΠΣ Λέσβου στις Ενώσεις που ήταν 50-50 και δεν είχαν αποφασίσει ακόμα προς τα πού θα κινηθούν. Με τις τελευταίες εξελίξεις ωστόσο, η ΕΠΣΛ δείχνει να... γέρνει προς τον Πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας Βαγγέλη Γραμμένο, που πήρε το χρίσμα από την αντιπολίτευση και θα διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ. Ζητούμενο από εδώ και στο εξής είναι να διαφανούν προσεχώς και τα πιθανά έμμεσα οφέλη για το λεσβιακό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από την επιλογή αυτή. Οι ομάδες εξάλλου τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα και αναμένουν στην πράξη βοήθεια σε πολλαπλά επίπεδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλη αυτή η προεκλογική διαδικασία για τα... μάτια της διοίκησης της ΕΠΟ δύναται και πρέπει να αποφέρει κέρδη κάθε είδους για τις Ενώσεις και κατ' επέκταση για τους συλλόγους της δύναμής τους, που βαδίζουν τα τελευταία χρόνια μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αρκεί η τελική επιλογή για το πού θα καταλήξει η ψήφος να αποδειχθεί και η σωστή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey